Kirjoittaja Aihe: Pöllönsilmäkiikari Omegon 2,1x42  (Luettu 1826 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa avanti

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 417
Pöllönsilmäkiikari Omegon 2,1x42
« : 20-01-2018, 23:49:21 »
Tulipa viimein ostettua Omegon pöllönsilmäkiikarit. Viime sunnuntaina tilasin ne netistä Astroshop.eu liikkeestä, perjantaina sain ne UPS:n tuomana kotiovelle, ja lasku käteisellä. Hyvin meni kaikki. Itse kiikari maksoi 179 € ja kuluina 14 € sekä risat.

Nämä näyttävät ja tuntuvat erittäin laadukkailta Vixen kopioilta. Metallirunkoisena ja isoine linsseineen tuntuvat jämäkän painavilta kokoisekseen. Silti niitä on vaivatonta pidellä. Heti ihastutti se, kun kerrankin silmälaseista huolimatta näkökenttä on laaja. Näissähän lähtöpupillit ovatkin peräti 20 mm. Nuorellakin henkilöllä silmien lähtöpupillit on jotain 7 mm, saati meikäläisellä 66-vuotiaalla. Osa valovoimasta menee siis hukkaan, sille ei voi mitään.

Jalustakierteeseen ei millään saa mahtumaan ainakaan Ursan myymää L-rautaa. Tilaahan ei paljoa tietenkään jää kun on suht. isot etulinssit (objektiivit) ja pieni kiikari. Mutta näin pienellä suurennuksella havainnointi on vaivatonta käsiltäkin.

Kun näiden etulinssien edessä on suodinkierteetkin 2 tuuman suotimille, heräsi kiinnostus ettäs saisiko näihin valosaastesuotimet?

Tämä kuukausi on vuoden pilvisimpiä, mutta siinäpä ovat valmiina kun näkee taas tähtitaivaan.

ML
Lammisen Matti
Galileoscope
Baader Planetarium 15 x 80 kiikari
7 x 50 kiikari
Omegon 2,1x42 kiikari