Kaukoputket > Yleistä kaukoputkista

Kaukoputken jäätyily

(1/2) > >>

TeroP:
Tulin juuri kotia suhteellisen ärsyyntyneenä - maksutov kun otti ja jäätyi yltäpäältä (putki ja linssi huurteessa/jäässä) joten eipä sillä enää kovin hyvää kuvaa aikaan saanut. Tietysti okulaarit olivat kanssa huurteessa joka vaikeutti hommaa entisestään. Kysymys kuuluukin, voiko tuota jäätyilyä/huurtumista estää miten helposti (ilmseisti huurreputkia on olemassa) ja eihän tuota tule tapahtumaan aina talvisaikaan...

TuRe:
Teeppä solumuovista, "makuualustasta", n. 40-50 cm pituinen tötterö Maksutovin päähän, niin pääset alkuun pakkasessa. Myös okulaarin ympäri voit koettaa kääriä samaa suojaa, hieman okulaaria pidempi, niin että se ei haittaa katselua. Erilaisia sähkölämmittimiä löytyy, jos tuo ei riitä. Tsemppiä harrastuksellesi.

Vesa Kankare:
Huurreputket on ihan OK ratkaisuja, mutta ainoastaan siirtävät huurtumisen alkamista. Tai ainakin viimeistään etsin tai okulaari lopettaa havaintosession lyhyeen. Lopullinen ratkaisu tulee huurrelämmittimistä. Tulee pikkasen piuhoja kiusaksi ja lompakko ohenee hieman, mutta huurretta ei enää tarvitse sen jälkeen murehtia. Samalla mukaan joutuu ottamaan akun, jolla vaikka seurantamoottorit pyörivät varmasti koko yön.

AP:
Onko kukaan muu kokeillut ns. kaupallisia ratkaisuja?

Ongelma ilmeni allekirjoittaneella Holmesin kuvauksessa... Maksutov ja ED 80 vetivät "hileeseen" vaikka oli vain -7 C, tosin suhteellinen kosteus
77%, eli voitte arvata, asun meren äärellä. Huurreputket - tottakai  käytössä- Mutta tehosivat vain 2h. :'(

Tilasin Dew-Not:it (TM), katsotaan miten pelittää....

T:AP 

TeroP:
Holmesia minäkin eilen tuijottelin -15°C pakkasessa, mutten putkea jäätymään saanut paitsi focusruuvi oli "kohtuullisen jäykkä" ;D. Tällä kertaa tosin okulaarien kumiosat ottivät jääkerrosta ja noin tunnin jälkeen silmälle tuleva linssi olikin yltäpäältä huurussa/jäässä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta