Kaukoputki

Aloittaja maaksa, 21.10.2017, 23:04:24

« edellinen - seuraava »

maaksa






Kysymys kaukoputkista
Olen kiinnostunut ostamaan aloittelijan kaukoputken voisitteko sanoa mikä kyseisistä putkista olisi paras?           

Specific Indicators:
Model: F36050M
Eyepiece: H20mm, H6mm two eyepieces
1.5X Just as mirror
90 degrees zenith mirror
Focal length: 360mm
Active aperture: 50mm (2.4 inches)
Oblique mirror: 90 degrees
Tripod most highly: 34cm
Theory resolution: 2.000 arc seconds



Model: 70060
Color:Black
Reflective focal length: 700mm, aperture: 60mm.
English User Manuel Book.
With three eyepieces: H20mm, H12.5 and SR4MM, maximum magnification 525 times.
As 1.5x Barlow lens and 3x Barlow
Magnification:
35 times, 56 times, 175 times
Plus 1.5x As mirror group 52 times, 84 times, 263 times
Plus 3x Barlow can set 105 times, 168 times, 525 times
Zoom 3X 5X24 finder, allowing you to search for the target, allowing you to accurately locate and lock on to targets.
Brand new with aluminum alloy junior tripod, a tray.
Packing: Original Color Box packing paded with Foam.
NOTE: No Observing the Sun Directly Through the Telescope !!! Otherwise, It will Cause Serious Injury to the Eyes!!!





Top Quality 150X Zoom HD Outdoor Monocular Space Astronomical Telescope With Portable Tripod Spotting Scope
is_customized:Yes
Brand Name:oem
Model Number:HWF30070
Binocular or Monocular:Monocular
*Condition: brand new
* Focal length: 300mm. f/4
*Hybrid Diagonal: 90
*Eyepiece lens: H6mm, H20mm
*Barlow lens (3x), erecting eyepiece (1.5x)
*Magnification: 150x, 75x, 22.5x, 45x, 50x, 15x
*Aluminum tripod for height adjustment
*Maximum height: 47cm
*Weight: 1563g
All parts content: 1x telescope tube, 1x diagonal mirror, 1x H6mm eyepiece, 1x H20mm eyepiece, 1x Barlow lens, 1x erecting eyepiece, 1x moon lens, 1x aluminum tripod, 1x aiming control and lock handle





Is high quality you, will like it. it
Brand jiehe version of the 25-75X60 structure of single tube telescope
The functional type of telescope processing custom telescope is customized
The 25-75 box number 6 exit distance 11 (mm)
Exit pupil diameter 11 (mm) field of view 11 resolution 7



Anteeksi pitkä viesti mutta nuo neljä milä niistä on paras tähtien ja planeettojen katseluun?

blaatu

Unohda kaikki nuo ja säästä rahaa kunnolliseen käytettyyn putkeen. Tämä foorumi on täynnä neuvoja siitä minkälainen kunnon tähtikaukoputki on.
Vähäisempikin okulaari riittää kun sen saa lahjaksi

Pappis

#2
Unohda nuo. Ne ovat optisesti niin kehnoja, että vaikka kelitkin olisivat erinomaiset, näet kohteet käytännössä aina sen huonon kelin mukaisina. Se tappaa nopeasti innostuksen.

Edit: Tässä yksi todiste: https://www.youtube.com/watch?v=uapxJaQ0ifs Vaikka kuvan tärinä olisikin yksinomaan katselijasta/kuvaajasta johtuvaa, niin ei se "loppuosakaan" imartele! Kehno tarkkuus, värivirheitä, kuva "eri laatuinen" eri osissa kuvaa, jne.

RL

Helpompi olisi varmaan laittaa linkit kyseisiin putkiin. Noissa teksteissä on kaikkea turhaa tietoa eikä edes selviä minkä merkkiset kaukoputket ovat.

Lithos

Näyttäisi olevan rahan hukkaa noihin tietoihin katsoen, en osaa edes sanoa mikä noista olisi parempi koska kaikkia tarvittavia tietoja ei noissa edes ole.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

AIF

Ilmeisesti ovat jotain 70$ kiinaihmeitä. Ei suositella. Kaikki ovat todennäköisesti sellasia, ettei niillä ihan oikeasti tee mitään. Jos budjetti on noin alhainen, niin suosittelen vaikka kiikareita. Uskallan väittää, että niillä näkee enemmän, kätevämmin ja paremmin.

•Jeppe•

Jos haluat katsella syvän taivaan kohteita (galaksit, tähtisumut, tähtijoukot jne.) suosittelen 8" Dobson-kaukoputkea. Käytettynä sellaisen saa parilla sadalla eurolla. 6-tuumainen on halvempi mutta valovoima on pienempi.
Dobson on siis jalustatyyppi.
Dobson kaukoputkessa jalustan tukevuus on hyvä suhteessa hintaan.
-Helios Sirocco HR ll 10x42
-skysafari 6 pro
-Helios 8" dobson

Celest1al Sphere

Yhdyn edellisten kirjoittajien näkemykseen siitä, että kannattaa unohtaa nuo vaihtoehdot. Tähtiharrastuksessa pääsee parhaiten alkuun kiikareiden ja tähtikartan avulla! Vaikka suhteellisen nuorta ikäpolvea edustankin, olen siinä määrin wanhan liiton miehiä, että suosittelen hankkimaan hyvät esim. 10 x 50 kiikarit, ja niille kaveriksi Ursan planisfäärin ja Tähdet 2018 vuosikirjan! Näillä pääsee hyvin alkuun!

Eli aluksi kannattaa opetella tuntemaan tähtitaivasta, tähdistöjä, kirkkaimpia tähtiä, planeettoja, ja kirkkaimpia syvän taivaan kohteita. Jos intoa tämän jälkeen vielä piisaa, voi harkita sijoittavansa muutaman satasen laadukkaaseen kaukoputkeen, jolla katselu on kivaa ja harrastuksesta saa parhaiten ilon irti! Mutta alkuun pääsee esim. Ursan myymällä tähtiharrastuksen aloituspaketilla: https://www.ursa.fi/kauppa/tuote/aloituspaketti-tahtiharrastukseen-2/

Terveisin,

Juha

AIF

Juuri noin, niin kuin edellienn kirjotitaja kirjoitti. itse en kyl ekaks vehkeeks Dobsonia hankkis, sillä se vie varastosta paljon tilaa ja sen liikuttelu on hankalaa. Tuollaiset vehkeet, mitä aloittelija linkkasi ovat kuitenkin sellaisia, että niillä minkään kohteen löytäminen on vaikeaa ja seuraaminen mahdotonta. Tuo Ursan aloituspaketti on oikeasti aika erinomainen.

Tane

 Kiikarit riittää alussa, mutta dobson on aika helppo ja siksi kannatettava vaikka siitäkin ollaan montaa mieltä. Itse saan sen nopeiten havaintokuntoon ja taas pois jos pilvet päättää niin...Suomessa säiden arvaamattomuus pilaa helposti monimutkaisempien kombinaatioiden kanssa virittelyn. Yksinkertaisella systeemillä jää havainnoille aikaa. Tai sitten odottelee niitä noin kymmentä-pariakymmentä yötä kaudessaan kun voi kunnolla keskittyä vaativammankin kaluston siirtelyyn. Ja pitemmälle ehtineellä harrastajalla kun on kiinteä paikka niin aina paranee...
Celestron C14,

Nuhvi

Palaten aloittajan listasta olisi pakko valita niin tuo "Is high quality you, will like it. it", ehkä vain siksi, ettei siitä paljoa muuta sanotakaan.

Oikeastaan ne eivät ole edes halvan hintansa arvoisia sillä niissä tuleva runsaalta vaikuttava lisävarustesetti on lähinnä muovirihkamaa, joka jää käyttämättä. Liki samaan hintaan kun löytyy jo Suomassa hyllystäkin esim.  Skywatcher Heritage-76 minikaukoputkea, joka voi olla halppoutensa takia käyttökelpoinen vaikka tähti-innostus jatkuisi pidempään. Kumppaniksi sille ilmainen älykännykkän tähtikarttasovellus, joka näyttää senhetkisen tähtitaivaan, esim. alle euron maksava Skysafari tai perusversioltaan ilmainen Star Walk.

Kiikari tai vaikkapa (zoom) maakaukoputki&kamerajalusta on kuitenkin myös hyvä valinta sillä niillä on käyttöä myös päivällä. Maakaukoputkessa zoom siksi, että se toimii samalla etsimen korvikkeena, muuten kohteita voi olla hankala löytää.
Celestron NexStar Evolution 9.25 & Hyperstar
Skywatcher Skymax-180 Pro, Meade LXD75
Newton 25 cm f6 & DIY haarukkajalusta

AIF