Clip-suodin Nikoniin

Aloittaja Lave, 09.10.2015, 22:08:16

« edellinen - seuraava »

Lave

Terve,

Onkos kellään kokemusta Nikonin Clip Filttereistä? Eli mä haluaisin tietää että onnistuuko normaali objektiivin kiinnittäminen kameraan jos tällainen Clip Filtteri on kiinni?

Itsellä D7100 ja kiinnostunut tällaisesta valosaastefilsusta: CLIP FILTER NIKON D7000 / D7100 L-PRO (LPS)

Kiitos,

Lave
'My God, It's full of stars'

Primary:
8¨Boren & Simon
Atik 460ExM, Astrodon Filters
Skywatcher AZ-EQ6

Travel:
TS Imaging Star 71mm f/4.9 Imaging APO
Nikon D7100
Astrotrac

Softa: Pixinsight, Photoshop, LR

wm-x

Uusi juttu nämä nikonin clip filsut. Kannattaa laittaa linkki. Itsekkin noita mietin, mutta aika arvokkaita ovat ainakin vielä.

Tässä linkki:
https://www.astromarket.org/filters-en-filterwielen/photographic---contrast/nikon-clip-filters-/idas-nebula-filter-lps-d1---canon-eos873802502273

Lave

Kiitos linkistä, ja juurikin tuolta sen itsekin bongasin.

Mulla kun ei ole vielä teleskooppia tai refractoria tms vaan kuvailen ihan normi objektiiveilla. Tossa kun sanotaan että 'Diffraction limited, the filter will not reduce the optical performance of your telescope', ja kun ei oikein ole tietotaitoa niin vähän oon kaden vaiheilla. Ei viittis vajaata kolmea sataa posteineen sijoittaa johonkin joka ei sitten toivotulla tavalla toimisi.

-Lave
'My God, It's full of stars'

Primary:
8¨Boren & Simon
Atik 460ExM, Astrodon Filters
Skywatcher AZ-EQ6

Travel:
TS Imaging Star 71mm f/4.9 Imaging APO
Nikon D7100
Astrotrac

Softa: Pixinsight, Photoshop, LR

wm-x

Yleensä nuo ovat tehty niin että voi käyttää objektiivien kanssa. Voithan laittaa sähköpostia tuonne firmaan ja kysyä asiaa. Joka tapauksessa kannattaa laittaa sähköpostia ja kysyä tarjous hintaa, yleensä vähän tippuu hinta aina. Laita vastaus tännekin sitten näkyviin niin tietää muutkin. Onko sinulla modattu nikon kamera?

Paras hyöty tuolla varmaan tulee modatulla kameralla.

einari

Nuo Idas LPS filtterit on kyllä mielestäni parhaita jos valoaasteesta kärsii.
Itsekin juuri hommasin klippimuodossakin Canoniin.

Eli Nikoneista en juuri tiedä mutta löysin tämän sivun:http://www.sciencecenter.net/hutech/filters/ffilter.htm
"Nikon lenses which protrude more than 8.7 mm into the camera body are not compatible with front filters. "
___
Tapio

Lave

Hyvä huomio Einari.

Lähetin kyssärin tuonne Astoptics Astromarkettiin, katsotaan mitä vastaavat.

Jotenkin toi Clip Filteri vaikuttais että se olisi pienempi ripustimeltaan ja menisi sen verran syvälle peilin eteen että ei haittaisi kyllä objektiivin kiinnitystä. Mut todella vähän juurikin tästä filsusta löytyy tietoa saatikka kuvia. Selailin ja käytin haku-toimintoa tuolla oletetun valmistajan http://www.optolong.com/en/ sivuilla heikoin tuloksin.

-Lave
'My God, It's full of stars'

Primary:
8¨Boren & Simon
Atik 460ExM, Astrodon Filters
Skywatcher AZ-EQ6

Travel:
TS Imaging Star 71mm f/4.9 Imaging APO
Nikon D7100
Astrotrac

Softa: Pixinsight, Photoshop, LR

JVO

Optolong näkyy olevan ainoa valmistaja joka tarjoaa clip-suotimia Nikoniin joten tilasin semmoisen. Malli on UHC ja tulee monomodatun D5100:n nokalle. Tilauksen tein aamusella ja se läksikin parin tunnin kuluttua jo postiin Cyclops Opticsilta. Saa nähdä mitä tuleman pitää, ainakin ne muutamat kuvat mitä ne netistä tuolla löytyy, on ihan lupaavan näköisiä.

wm-x

Eipä ole pahan hintainen ainakaan. Muistaakseni länkkäri kaupoissa kuitenkin yli 300e. Laitahan sitten testi kuvia tuolla.

JVO

Filsu tuli.Nikonin vanha 85mm f1.8D ei mene ihan pohjaan asti vaan ottaa suotimen kehykseen kiinni. Muilla laseilla (Samyang 12mm f2.8, Sigma 35mm f1.4, Samyang 24mm f3.5 T/S, Sigma 100-300mm f4, Sigma 180mm f2.8 OS) ei vastaavaa ongelmaa. Infrapuna pääsee läpi, tarvii siis infrapunablokkerin jollainen jo löytyykin valmiina.

Syksyä odotellessa.

JVO

85-millisestä Nikonista kun hioi dremelkopiolla tuon bajonetin viereisen nystyrän ylimmän osan pois, sopii sekin nyt kameraan kiinni clip-onin kanssa. Harmi vain että kyseinen linssi ei näy tarkentavan kuin kahteenkymmeneen metriin asti modatussa kamerassa. Etummaista linssiryhmää liikuttamalla tuon saa helposti tarkentamaan lähemmäksi, mutta kauemmaksi tarkennuksen siirtäminen taitaa vaatia huoltokeikan.

JVO

ikäviä flarepalleroita heittää pitkin kuvaa ainakin Hoyan UV/IR cut-suotimen kanssa  :undecided:

https://www.youtube.com/watch?v=L2cd7_ojFk4

JVOEnsimmäinen testikuvatus ilman seurantaa UHC-Optolongilla ja Hoyan UV/IR cutilla (8s x 98kpl). Tähdet kahdentuu koko kuva-alalla, eli olisiko clip-on-suodin vinossa optiseen akseliin nähden.

Sigman 35-millinen näyttää tekevän rumia tähtiä vielä aukolla f/2, huollon mukaan ei kuitenkaan mitään epänormaalia tuossa. Olen eri mieltä.

Poro

Vähän paluuta tähän aiheeseen, eli onko kenellekkään kertynyt kokemusta D7100 clip filsusta?
Ainoa ohje käyttöön mitä löytyy on FF kameroille, että peili ylös ennen filsun asennusta. Päteekö sama ohje croppikennoiseen D7100 vai mahtuuko peili liikkumaan normaalisti?
Asuminen maapallolla on kallista, mutta sisältyyhän siihen matka auringon ympäri.
S-W Star Adventurer, Nikon D750, Celestron telephoto SCT 750 mm f/6, samyang 135 f/2, sigma 24 mm f/1.4
Juha Raitio