Ukkoset 2017

Aloittaja VeijoT, 17.07.2017, 21:01:18

« edellinen - seuraava »

RL

Lotarilla on kyllä komea video, kannattaa katsoa. Imatralta näkyi hyvin elosalamat ja kalevantulet.
Timpe

Hyvinkäällä ihmettelin, että tässäkö tämä nyt oli?  :huh:
Hetken aikaa voimakasta sadetta, tummia pilviä ja aktiivista salamointia ylhäällä pilvien seassa (ei myrskytuulia alhaalla maanpinnalla, mutta pilvissä näkyi nopeaa liikettä!). Illan edetessä sää rauhoittui jatkuvammaksi tasaiseksi sateeksi ja satunnaisemmaksi salamoinniksi, jossa oli pari kovempaa räsähdystä yläpuolella. Jotenkin Hyvinkää onnistui nyt välttämään pahimman myrskyn, mikä ilmeisesti johtui siitä, että Salpausselän harju ohjasi vyörypilvet yms. sivuitseen Riihimäelle tai kaakkoon Mäntsälä/Nurmijärvi -alueelle. Sama näkyi myös kännykän sadetutkakuvassa hyvin selvästi.
Liitekuvassa on tilanne 12.8.2017 19:20:17 (ennen tuon hetkellisen, hyvin voimakkaan saderintaman tuloa, jolloin näkyvyys tippui hyvin pieneksi).
- Timo Inkinen

VP

Tässäpä sawon chasettajien kokemuksia Kiirasta.
https://www.youtube.com/watch?v=l7lHy-YrRFE

-V

Jutte

Artjärvellä, kuten Orimattilan alueella kaiken kaikkiaan myrsky oli kova. Itse olin Venäjän puolella lauantaina, mutta seurasin tilannetta. Kotini vastarannalla oli salaman sytyttämä tulipalo (poikani raportoi) ja sunnuntaina kotiin ajaessa oli Tähtikallion läheisyydessä syöksyvirtauksen tuhoja, jossa paikallisen rakennustarvikkeiden myyjän takapihalla oli kymmeniä puita katkenneet parin-kolmen metrin korkeudelta. Sainpa vaimoni kanssa nauttia kauniista kesäpäiväistä Viipurissa, mutta kyllähän tuon myrskyn kokeminen olisi myös ollut upeaa. No valitsen kuitenkin sen kauniin kesäpäivän :cheesy:
J-P
J-P Teitto