Maaliskuu 2017

Aloittaja CSB, 06.03.2017, 10:23:37

« edellinen - seuraava »

CSB

5.3 klo 17:00 kaksi osaan video pinottu ja mosaic ICEn kautta

RL

Mukavasti yksityiskohtaa. Vielä kun olisi oikean reunan saanut kuvaan.

CSB

Video en otannu oikean reuna mutta kuva kyllä  :rolleyes:. Pinotin RS5 ja 4 kuva mosaic ICEn kautta

Oskari

Tuli viime yönä tuolla vanhalla Tamronin zoomilla ja ASIlla vähän kikkailtua RGB-filttereiden kera :tongue: Kun ei saa filtteripyörää kameran ja objektiivin väliin, ja kun piti vielä kahdessa palassa kuvatakin, niin oli sormet aika kohmeessa filtterinvaihto- ja tarkennusruljanssin päätteeksi. En taida ihan heti kokeilla uudestaan :grin: Tässä siis nyt RGB-kanavat, joiden päällä vielä punaisesta kanavasta tehty luminanssilayeri. IR-kanavatkin kuvasin, mutta hävisivät 100-0 punaiselle. Ei taida tuo objektiivi olla kovin hyvä tähän hommaan kun reunoille tuli aivan järkyttäviä värivirheitä ja niitä joutui photarissa paikkailemaan aika rajulla kädellä. :rolleyes: Mutta siis sellainen, värejä metsästettiin ja niitä vissiin löytyi :smiley:

ASI290MM, ZWO RGB -filtterit, SW 2xbarlow, DIY 1,25" rööri -> Tamron Adaptal 2 -adapteri, Tamron 80-210 mm. Minuutin videoista 20% pinottu.
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

Parallax

4.3.2017. Mosaiikki n. 50 000 kuvasta. Heikko keli, ei voinut edes polttotasolta kuvata, oli pakko käyttää reduceria.
CPC1100, ASI224MC, 0,5 reducer, IR-Pass.



kjj

Lainaus käyttäjältä: Parallax - 11.03.2017, 19:25:32
0,5 reducer

Mikä redu tuo käyttämäsi on? Oletko kokeillut, kuinka laajan tasaisen (tai tasaisehkon) kentän sillä saa aikaan?

Parallax

Omegonin halpis reducer. Ei valitettavasti saa tasaista kenttää aikaan koko alalle. Keskiosa kuvasta on ihan siedettävä, reunoja kohti menee aina vaan karseammaksi viiruksi.

Oskari

Huonosta kelistä huolimatta aika pähee kuva Parallaxilta! :cool:
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

ellu

Oho... Komea kuu kyllä Parallaxilla!  :shocked: ja ei yhtään pöllömpi Oskarillakaan. Vähän värikkäämpi  :smiley:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Pappis

Laitetaan tähän jonon jatkoksi pari aloittelijan räpsyä. Kaikki yksittäiskuvia, C6N polttotasolla, Canon EOS 1000D, ei suotimia, prosessointi DPP (kontrasti, tasot, jne.), kuvien nimet kertoo ajankohdan. Uskomattoman haastavaa tuo on saada prosessoinnista konsistenttia sävymaailmaa irti eri vuorokauden aikoina (eri sävyiseltä taivaalta) otetuista kuvista. Parissa ekassa taisi mennä kontrasti vähän yli, mutta terävöitys (unsharp mask) ja kohinanpoisto (luminanssi ja kroma) on tehty DPP:n maltillisin oletusasetuksin. Kuvat on pienennettyjä noin 1:2 natiiviresoluutiosta.

Pappis

Tässä omasta mielestä onnistuneempi versio ekasta kuvasta.


Pappis

#11
Viime yöltä. Läpinäkyvyys oli meikäläisen kokemuksella tyydyttävästa kohtalaiseen (Jupiterilla oli himmeä kehä), ilmakehän levollisuus kohtalainen.

Otin kuvaa myös ProPlanet 642-suotimella, mutta prosessointi oli melkoisen haasteellista, kun kameran (EOS 1000D) kenno on mitä on (QE n. 30 %).

pelti

eka kuva kuusta. Ja eka kuva Rexistackillä. Kunhan roiskasin. Tyttären astromasterin läpi ilman sen ihmeempiä virittelyjä. Nikonin d5200 ja digicamcontrollerilla eka kuva ulkona otettuna keskellä Vantaata. Mutta hei - kuva tuli :)