4 Vesta

Aloittaja VP, 07.01.2017, 21:52:45

« edellinen - seuraava »

VP

Härkämäeltä ihka ensimmäinen valokäyrä jota olen ollut tekemässä. Ihan hauskaa puuhaa. Kuvasimme Voutilaisen Jannen kanssa katselutasanteen Paramount ME II ja 35cm Celestronilla tätä asteroidia kolmisen tuntia ennen pilvien saapumista. Veli-Pekka Hentunen hoiti käsittelypuolen.

-V

MikaHoo

Vesta viime yönä puolen yön aikaan. GSO 200 Newton, Canon 500D. Taisikin olla viimeinen kuva tällä kameralla kun yöllä tuli räntäkuuro ...
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

Pappis

Satuin lukemaan "netistä" joku päivä sitten, että Vesta olisi nyt talven-kevään aikana tarjolla mukavasti Härässä. Viime ma 30.03.2020 Venuksen ja Seulasten saalistamisen jälkeen vedin pitkän sarjan kuvia kameran telezoomi Härän "pimeään keskustaan" suunnattuna ja Vesta mielessä. Ja löytyihän se sieltä, kun vähän totuttua enemmän venytteli. Lähitähtien tunnukset hain Cartes du Cielin avulla.

Canon EOS 77D @ ISO 1600, 222*2 s. Canon EF 70-200 F/4 L @ 70 mm, MF, F/4.5, prosessointi Canon DPP (RAW => TIFF), DSS (pinoaminen), GIMP (venyttely, kroppaus, tekstit) ja Astra Image (dekonvolointi, väri, kontrasti).

Pappis

Vesta on oppositiossa Leijonassa ja kuvasin sitä eilen illalla kotipihalta. Kalustona sama kuin yllä, mutta tällä kertaa SkyWatcherin Star Adventurerin kyydissä ja kuvia 60*30 s. Hieman yllättäen myös Leijonan Tripletti erottui kuvissa melko selkeästi, sekä muitakin galakseja heikommin, vaikka en juuri venytellytkään.

Jouko_Kettunen

Löytyihän se Vesta sieltä mistä pitikin. Tässä on 10 x 5min valotusta L-suodattimella. Kuten tähtien viiruista näkyy, ehti Vesta vaeltaa tällä välin melkoisen matkan.

T. Öhman

Damian Peach kuvasi minusta suht uskottavasti Vestan muodon jo vuonna 2007. Onkohan kukaan suomalainen edes yrittänyt? Tuumailin tätä jo edellisen opposition aikaan, mutta nyt se olisi vielä paremmin hollilla (tai ainakin oli, nythän se on jo etääntymässä).

Teemu

einari

Vestan Läpimitta vaihtelee 0.20″ ja 0.69″ (oletettavasti nyt opposition aikaan lähellä jälkimmäistä).
Jupiterin kuiden Läpimitta vaihtelee Ganymede (1.62″) - and Europa (1.0″) joten ehkä mahdollisuuksien rajoissa suomalaisille planeettaguruille joilla isot tykit.
Suurimmat haasteet varmaan asettaa Suomen kehnot seeing It.
___
Tapio

T. Öhman

Joo, eppäilemättä seeing on täällä se suurin ongelma. Mutta oisihan tuo hienoa, jos joku saisi täälläkin sen muodon taltioitua.

Teemu

JVO

Lainaus käyttäjältä: T. Öhman - 22.03.2021, 18:18:38
Damian Peach kuvasi minusta suht uskottavasti Vestan muodon jo vuonna 2007. Onkohan kukaan suomalainen edes yrittänyt? Tuumailin tätä jo edellisen opposition aikaan, mutta nyt se olisi vielä paremmin hollilla (tai ainakin oli, nythän se on jo etääntymässä).

Teemu
saakohan haaviston manattua paikalle sanomalla vääntyneen kiinalaisen peilin edessä kollimointi kolme kertaa? kollimointi, kollimointi, kollimointi...

Ari Haavisto

Eihän tuo Vesta nyt ole haaste eikä mikään. Minähän sain sillä yhdellä peilillä Capellan muodon kuvattua. Eikä putki ollut vielä edes fokuksessa! Tässä valmistelen maailman hämmästyttävää tieteellistä artikkelia, kuinka tuon kolmiomaisuuden täytyy olla älyllisen sivilisaation tuotetta  :tongue:

Capella älyllisen Brittiläisen sivilisaation muokkaamana


Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"