Tähtipäivät 2007 pitopaikka?

Aloittaja MarkoM, 19.09.2007, 11:24:36

« edellinen - seuraava »

MarkoM

Avaruus 2007 -näyttelyn sivuilla kerrotaan Tähtipäivistä seuraavaa:

"Viikonlopun aikana järjestetään tähtiharrastajien kansallisen kokoontumisen, Tähtipäivät 2007:n ohjelmaa Tieteiden talolla, Yliopiston päärakennuksessa ja Ilmailumuseolla. Tarkempia tietoja Tähtipäivien tapahtumista on Ursan sivuilla."

Tähtipäiviin ei ole enää aikaa kuin hieman yli kuukausi, mutta Ursan sivuilla tähtipäivistä ei mainita kuin ajankohta. Luulisi, että tähän aikaan tietoa olisi jo hyvinkin paljon saatavilla (tai ainakin pitäisi olla), mutta kun ei.

Siihen nyt ainakin toivoisi vastausta asiasta mahdollisesti tietäviltä, että mikä em. paikoista on tähtipäivien "pääpaikka", että mahdolliset osallistujat tietäisivät varata majoitusta sopivan läheltä (puhumattakaan, että vielä saisivat majapaikan). Sama koskee tietysti tähtipäivien ohjelmaa (ilmoittautumiset, näyttelyt, luennot, illanvietot ym.)?

Tätäkin foorumia seuraa varmasti aika monta sellaista, joka olisi kiinnostunut lähtemään tähtipäiville, mutta pelkän "se on silloin ja silloin siellä ja siellä" -ilmoituksen perusteella ei oikein tee mieli lähteä matkaan, jos se osoittautuukin hukkareissuksi...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Horus

#1
Niin pitäisi kyllä minustakin Ursan sivuilla olla tietoa...... Laittakaa sinne kommenttia asiasta.......

No sen verran itse olen saanut selville, että pääasiallisesti tapahtumaa on Ilmailumuseossa ja HY:n päärakennuksessa Avaruus2007 -näytelyn avajaisviikonloppuna joka on juuri tähtipäivien aikaan (yllätys yllätys). Kannattaakin tässä vaiheessa suunnata siis katsastamaan ohjelmaa Avaruus2007 -näyttelyn sivuilta. Siellä on minun ymmärtääkseni aikalailla kaikki tähtipäivienkin ohjelma näkyvissä.

Suora linkki Avaruus2007 -näyttelyn ohjelmaan.

Lauantai aamulle on suunniteltu tähtiharrastajien tapaaminen (jaostojen vetäjät ja jaostoimikunta) joka kannattaa myös laittaa jo nyt kalenteriin.

Ilmoittautumisista en osaa sanoa mitään. Niistä ei ole ollut kenenkään kanssa puhetta, kun koko tähtipäivät ei ole nyt tällä kertaa perinteisellä tavalla Ursan tai paikallisyhdistyksen järjestämät.

Ursan järjestämää perinteistä tähtipäivien illanviettoa ei tietääkseni ole, koska se on perinteisesti ollut Stella Arctien jakotilaisuus ja tänä vuonnahan ne jaettiin Cygnuksen yhteydessä. Siis nyt tähtipäivillä ei jaeta Stelloja. Ensi vuonna sitten toivottavasti jaetaan. Tietysti me paikalla olevat aktiivitähtiharrastajat voimme itse järjestää itsellemme illanvieton jossakin.  :)

Suosittelen, että asiasta kiinnostuneet ottavat yhteyttä Ursaan ja kyselevät. Mun täytyy kyllä kanssa todeta, että tähtipäivien tiedoitus on läiminlyöty rajusti, mutta minkäs teet  :(
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

jari_makinen


Walter Ursasta tiedottanee, kun ennättää, mutta perusajatus on oman tietoni mukaan se, että lauantain aamupäivällä on jaostotapamisia Tieteiden talolla, iltapäivän aluksi esitelmiä Yliopiston päärakennuksessa ja illanvietto Ilmailumuseolla alkaa klo 18.00. Siis näyttelyn avajaiset ja Tähtipäivien illanvietto ovat yhdessä Avaruus 2001:n tapaan, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa.

Sunnuntaina Tähtipäivien ohjelma on Ilmailumuseolla.

Kummallekin päivälle on tulossa ilmainen bussikuljetus Senaatintorin ja Ilmailumuseon välille, ja hyvin todennäköisesti illanvietostakin pääsee keskustaan tilausbussilla.

Kauempaa tulevien todellakin kannattaa miettiä majoitusta jo nyt, ja kehotankin harkitsemaan myös Vantaalla lentoaseman luona olevia hotelleja, koska a) ovat edullisempia ja b) kenties on helpompi kulkea sieltä keskustaan lauantaina kuin keskustasta useampaan otteeseen Ilmailumuseolle.

jari

Jorma Koski

Viime vuoden joulukuussa avaruudessa käynyt Euroopan avaruusjärjestön ruotsa-laisastronautti Christer Fuglesang tulee käymään Suomessa marraskuun toisena viikonloppuna Avaruus 2007 -näyttelyn avajaisissa.  Hän kertoo lennostaan Helsingissä Yliopiston päärakennuksella lauantaina 10. marraskuuta iltapäivällä ja on sen jälkeen tavattavissa Vantaalla Suomen Ilmailumuseolla.

Samassa tilaisuudessa esiintyy myös kesällä esitellyn eurooppalaisen avaruusturismialuksen kehitysryhmää johtava EADS Astrium -yhtiön tekninen johtaja Robert Lainé. Hän kertoo puolestaan avaruusturismin näkymistä ja esittelee yhtiönsä ehdottamaa mullistavaa rakettilentokonetta, joka voi nousta avaruuteen vaikka Suomesta.

Ilmailumuseolle koottava Avaruus 2007 -erikoisnäyttely juhlistaa ihmisen 50-vuotta kestänyttä avaruuden valloitusta, kertoo lentämisestä avaruudessa, esittelee erilaisia avaruusturismin mahdollisuuksia ja tuo esille lähes kaikkien Suomessa tehtyjen avaruuslaitteiden tekniset mallikappaleet. Suomi on ollut mukana jo 20 vuotta Euroopan avaruusjärjestön ESAn toiminnassa. Tänä aikana Suomessa on kehitetty paljon tekniikkaa, mikä yleistäen on ollut huomaamatonta, mutta jolla on ollut – ja on edelleen – merkittävä rooli monella kiinnostavalla avaruuslennolla sekä Maan lähistöllä että kaukaisilla planeetoilla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaista avaruusosaamista esitellään erikoisnäyttelyssä tässä laajuudessa.

Näyttelyssä voi myös kokea avaruutta niin läheisesti kuin Maan päällä on mahdollista: näyttelyn elämyslaitteiden avulla voi tuntea avaruuden kylmyyttä ja lämpöä, katsella maisemia avaruusasemalta kypärän läpi kuin avaruuskävelyllä oleva astronautti ja kokea miltä tuntuu ratsastaa kantoraketilla kiertoradalle. Ilmailumuseon lentosimulaattorilla kävijät voivat kokeilla lentotaitojaan Marsin ohuessa ilmakehässä.

Näyttely on avoinna marraskuun 10. päivästä helmikuun 2008 loppuun saakka, ja Ilmailumuseon kanssa näyttelyn järjestäjinä ovat Euroopan avaruusjärjestö ja Tekes. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on mukana niin näyttelyssä kuin avajaisviikonlopun ohjelmassakin; samaan aikaan Helsingissä vietetään tähtiharrastajien kansallisia Tähtipäiviä.

Avajaisviikonloppu 10.–11. marraskuuta 2007 on yleisölle ilmainen Tekesin tuen ansiosta.

Näyttelyn nettisivut ovat osoitteessa www.avaruus2007.net.

Lisätietoja:

- Näyttelyn tuottaja Jari Mäkinen   (040 5509198, jari.makinen(at)kupla.com)
- Näyttelysihteeri Harri Hietala   (09 8700 870, harri.hietala(at)suomenilmailumuseo.fi)
- Ursan tiedottaja Walter Rydman  (09 6840 4010, rydman(at)ursa.fi) - myös Tähtipäivät 2007
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

Jorma Koski

#4
Tähtipäivät järjestetään tänä vuonna Avaruus 2007 näyttelyn avajaisten yhteydessä. Yhteisiä ovat illanvietto Ilmailumuseossa sekä yleinen luento-ohjelma.

Mm. lauantaina Helsingin yliopiston päärakennuksella, luentosalissa 1 puhuu kolmen luennon sessiossa Ruotsin avaruudessa käynyt astronautti Christer Fuglesang. Lauantain luentojen jälkeen järjestetään bussikuljetus Ilmailumuseoon, Vantaalle. Sunnuntaina luentoja on Ilmailumuseossa.

Olen myös varannut Tieteiden talolta tiloja jaostojen kokouksia varten lauantaiksi klo 10-15. Mikäli haluatte pitää kokouksen, ilmoittakaa siitä minulle (sekä tietenkin aikaväli). Kokousten pitäminen jo perjantaina onnistuu myös hyvin (kertokaa vain).

Sunnuntaina ilmailumuseolla on avoimet ovet yleisölle. Olen järjestänyt sinne mahdollisuuden pitää omia esityksiä (n. 10 min) vapaasti valittavasta aiheesta. Kaikki, jotka haluavat harrastuksestaan kertoa pääsevät sen tekemään. Paikka on keskellä näyttelyä. Kunhan ajat tarkentuvat minulle voi tehdä ennakkovarauksia. Myös paikan päällä olevaan listaan voi itsensä merkitä puhujaksi ilman sen kummempia varaamisia.

Ursan hallitus kokoontuu lauantaina 10.11. klo 10.00 Tieteiden talolla. Hallitus on kutsunut jaostojen vetäjät kokoukseensa.

terveisin,
Walter
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook