Tullauksesta (Tullin nettituonti -palvelu)

Aloittaja Timpe, 19.04.2011, 16:55:04

« edellinen - seuraava »

Timpe

Tiedoksi muillekin, että Tulli on avannut 29.3.2011 uuden nettituontipalvelun yksityishenkilöille. Kirjautuminen palveluun tapahtuu täältä:
https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/mainpage.html
Tullaus on tehty varsin helpoksi ja vaivattomaksi, joten EU:n ulkopuolelta tilaamista ei kannata tämän takia karsastaa, jos siihen on muuten perusteita  :wink:

Palveluun kirjaudutaan verkkopankin tunnuksilla ja ilmoitetaan tullin haaviin jääneen paketin saapumistunnus ja saapumispäivä. Näistä tulee siis kirje vastaanottajalle kotiin. Paketista pitää ilmoittaa postimaksut, kauppatavaran arvot, painot yms. normaalit jutut + ostotosite. Tätä viimeistä eivät edes kyselleet, joten olisivatkohan avanneet paketin lähetteen ja katsoneet itse. Maksun tullauksesta pääsee maksamaan verkkopankin kautta ja tullinimikkeen (TARIC-koodin) jäljille pääsee tämän sivun kautta:
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/index.jsp (valitse Nimikkeet ja tullien määrät, TARIC)

Aikaa ilmoituksesta kului puolisen tuntia ja tämän jälkeen sähköpostissa oli jo ilmoitus luovutuksesta postin kuljetettavaksi.
Tapahtuma   Kuvaus   Tallennettu
Vastaanotettu   Ilmoitus otettu käsittelyyn   19.04.2011 15:46
Luovutus   Tavaran luovutuksesta ilmoitettu postiin   19.04.2011 16:05


Uteliaille tiedoksi, että Howie Glatterin TuBlug kollimointi-lisuke tuli TARIC-koodilla 9005900000 ja tullin kuluja (veroa alv 23%) tuli 26,81 euroa. Itse tullaus netissä on ilmainen palvelu. Aiheesta löytyy lisäopastusta täällä: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/ukk/index.jsp
- Timo Inkinen

siro46

Ehdin jo heti huhtikuun alussa kokeilemaan nettituonti-palvelua, mikä pienistä epäjodonmukaisuuksista huolimatta toimi oikein hyvin. Timpen viestiin pieni lisäys: Jos tavaran nimikkeen joutuu itse kaivamaan tullinimikeluettelosta, niin ihan copy-pastella se ei onnistu. Tullinimikeluettelossa olevan tullinumerosarjan välilyönnit täytyy manuaalisesti korvata nollilla, jotta nettituonti tunnistaa nimikkeen. Toivottavasti tämä korjaantuu ajan mittaan, mutta näin alussa mennään näin.

Javs86

Jarkko Suominen
--------------------
Porin Karhunvartijat ry
https://karhunvartijat.fi/

--------------------
TS-Optics ED Apo 80mm f/7,
HEQ5 Pro Syntrek,
Canon eos 700D (Astro-mod), ZWO ASI120 MC, Atik 16IC

Lithos

Itsellä on ollut jonkin sorttinen rimakauhu minkään arvokkaan tilaamisesta EU:n ulkopuolelta tullin vuoksi, nythän tämä alkaa tuntua sellaiselta että sitä jopa uskaltaa kokeilla.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

Octopus

Monesti kun tuolta Aasiasta päin ostaa tavaraa, niin niiden paketteihin on monesti ilmoitettu halvempi myyntihinta, mitä "ei tarvitse" tullata.

Olen kylläkin orientoitunut maksamaan maksut jos tulli pyytää selvitystä. Kaksi kertaa olen joutunut tullaamaan.

Ja takuutkin ovat ostomaassa! Jos ostat kameran rungon ulkomailta, niin huoltoa Suomesta sille saat rahaa vastaan...