Kirjoittaja Aihe: Ian Reganin vääräväri-kuvankäsittelyprosessi Titanin järvet -kapeakaistakuvista  (Luettu 3209 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Mare Nectaris

  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 1441
  • Jaa - ja sinulla on kaikki
Planetary Societyn Emily Lakdawalla kertoo blogissaan, miten Cassini-luotaimen ottamista, Titanin polaarialueen järvien kesäaikaisista kuvista voi prosessoida väärävärikuvia. Kuvat on otettu kapeakaistasuotimilla, jotta eri aallonpituusalueiden yksityiskohtia voidaan saada esiin.

Ian Reganin kuvankäsittelyprosessissa käytetään vapaasti NASAn arkistossa saatavina olevia kuvia, joita siivotaan, skaalataan ja pinotaan. Regan käyttää kuvankäsittelyssä ilmaista, avoimen lähdekoodin ohjelmaa ImageJ (tästä ohjelmasta ainakaan itselläni ei ole kokemusta). Ohjelman lisäosista StackReg on pinoamiseen ja Bio-Formats muistaakseni kuvan bittisyvyyden ja kuvatyypin muuntamiseen (lopputulos tästä vaiheesta on 16-bittinen TIF-kuva).

Linkit tähän ilmaisohjelmaan ImageJ ja sen lisäosiin ovat Lakdawallan blogissa. Väärävärikuvien muodostuksen (color composite / channel mixer) ja kuvien hienosäädön Regan tekee Corel PSPX6:lla (PaintShopProX6). Tuostahan on jo versio 9 tulossa - tilauksessa on Corel PaintShopPro X9 ultimate!
Timo Keski-Petäjä


SW Evostar 120 ED APO*TAL 250K*C8-N*SW 150 Pro*TAL 1 (Mizar)*Celestron Ultima 80*EQ6 Pro Eqmod + TS dual mount*CG-5 GOTO*TV: Nagler Type 4 17 mm, Panoptic 24 mm*Baader Hyperion Clickstop-Zoom 8-24*17 mm UWA-70*TV BIG 2x Barlow*Celestron 2x Barlow Ultima SV Series*TAL 3x Barlow*TS 5 x APO Barlow*TS CCD lunar camera