Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

Astro Photography Tool (APT)

(1/3) > >>

Tertsi:
Törmäsin eilen ongelmaan, jota ennen en ole nähnyt APT:ssa. Eli suorittaessa kuvaussuunnitelmaa, jokaisen otoksen jälkeen suoritetaan dithering, mutta eilen jokainen dither päättyi "ditherin timeout" ilmoitukseen. Nyt kyseessä on uusin versio 3.13. Keväällä ei moista ongelmaa ollut ja versiokin oli muistaakseni 3.12 silloin,eli vanhempi. Liitteenä dithering asetukset ja PHD käyrää, jos sillä on mitään tekemistä asian kanssa. Jalustan suuntaus ei ollut priimaa, mutta kuvailin silti.

Oletteko törmänneet samaan timeouttiin tai mitä asetuksia voisi kokeilla muuttaa?

akj:
Itselläni tuli aivan sama ilmoitus samalla ohjelma versiolla. Syynä mulla oli se että Dithering Timeout oli 60, muutin sen (mikä ilmeisesti myös defaultti) 180:een.
Toinen asia vielä minulla oli se että PHD:n aivon takaa kun löytyy parametri Dither Scale, olin sen kanssa varmaan keväällä vahingossa sählännyt ja se oli jossain arvossa 6, muutin 1:ksi.

Kun nämä kaksi parametria muutin niin ditheröinti ehti suoriutua loppuun ennen kuin APT alkoi kuvata uutta framea.

Ari

Tertsi:

--- Lainaus käyttäjältä: akj - 28-08-2016, 23:59:43 ---Toinen asia vielä minulla oli se että PHD:n aivon takaa kun löytyy parametri Dither Scale, olin sen kanssa varmaan keväällä vahingossa sählännyt ja se oli jossain arvossa 6, muutin 1:ksi.

--- Lainaus päättyy ---

Mulla PHD (v 2.6.2) asetukset ovat:

Mode: Random valittu (toinen vaihtoehto on Spiral)
RA only boxia ei ole valittu
Scale: 1.0

Eli se pitäis olla sama kuin sinulla.


wm-x:
Käyttääkö tätä ohjelmaa joku? Vaikuttaisi ottaneen SGP etumatkaa kiinni paljon. Ainoa mikä puuttuu on v-curve fokusointi. Olen kahden vaiheilla kumman ostan.

naavis:
En äkkiseltään löytänyt APT:n manuaalista, että tukeeko ohjelma automaattisia meridiaaniflippejä. SGP:llä tämä onnistuu ainakin. SGP:ssä on myös kullanarvoinen Framing & Mosaic Wizard.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta