Amazon

Aloittaja jmantyla, 20.08.2015, 21:16:24

« edellinen - seuraava »

jmantyla

Tilasin ensi kerran tuotteen Amazonista. Tulihan se sieltä, mutta kauan kesti, ja muutakin ihmteltävää oli. Mitähän kokemuksia on Amazonista?

Kuukausi sitten käsiin päätyi Olympus Pen peilitön minijärkkäri. Tllasin sitä varten OM->Pen adapterin. Kaapissa kun on filmiajoilta Olympus-linssejä, joukossa pari aika laadukastakin. Edullisin adapteri löytyi Amazon-verkkokaupasta.

Tilaus lähti 30.7.2015. Tuote tuli postilaatikkoon 18.8.2015, eli kesti kolme viikkoa. Se ei ihan vastaa firman lupaamia toimitusaikoja. Pari mutkaa oli matkassa. Tilasin laitteen USA:n Amazonista, mutta se tuli lopulta Saksasta Deutsche Postin lähetyksenä. Välillä se oli käynyt ainakin Englannissa, ilmeisesti myös USA:n Alabamassa, jossa on sama postinumero kuiin Kangasalan 36200.

Adapteri oli ehjä, vaikka sitä oli aika pahasti rusennettu jossain matkan varrella. Paketti oli litistynyt, mutta kuplamuovisuojus oli estänyt täyden tuhoutumisen. Tämän päiivän koekuvauksissa adapteri toimi Pen-rungon kanssa. Ilmeisessä kiireessä tehty pakkaus oli silti luvattoman heikko, vain hyvä tuuri esti tuhoutumisen.

Hinta ei myöskään vastannut odotuksia. Nettisivulla luvattiin 21,25 taalaa, loppuhinta oli 34,95. Ei paha, ja voin maksaa saatuani toimivan adapterin.

Tällaista on nettikauppa?

Amazonista on ikäviä uutisia netissä:

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/09/24/amazon-ei-taivu-liittojen-edessa-saksassa/201413259/12

http://www.theguardian.com/technology/2014/apr/17/amazon-germany-strike

Jorma M.
Kangasala

Timpe

Olen tilaillut Amazon UK:sta ja Amazon.de:stä ja kaikilla tilauskerroilla tilaus/toimitus Suomeen on sujunut ihan hienosti. Useimmiten olen myös säästänyt selvää rahaa suhteessa Suomen hintoihin eli olen tyytyväinen asiakas (mm. nykyinen Win 7 Pro x64 lisenssi on hankittu tuota kautta). Tosin kannattaa muistaa, että emoliike Amazonin siipien alle mahtuu monia eri toimijoita ja pikkuliikkeitä, eikä huonoja asiakasarvioita saaneesta liikkeestä kannata tilata mitään Amazonin kauttakaan. Itse olen pyrkinyt tilaamaan roinani emo Amazonin ja sen omien tuotevarastojen kautta.
- Timo Inkinen

tila

Itse tilasin pari vuotta sitten amazon.de:stä canon kameraan uuden akun  joka osoittautui vialliseksi (piraatti?). Parin viestin vaihdon jälkeen palauttivat rahat ja akulle sain tehdä mitä huvittaa.
Muutkin tilaukset ovat hoituneet asiallisesti, eli olen ollut tyytyväinen.
Teppo Laitinen

JiiHoo

Tilasin 1½ vuotta sitten Amazon UK:sta Canonin EF zoomlinssin (28-135mm, perushuttua). Hinta oli huomattavasti täkäläisiä hintoja edullisempi ja toimitus tuli perille OK. Tosin viikko sen jälkeen Amazon tiputti pois ilmaiset kuljetukset Suomeen, joten siinä kohtaa ero olisi kaventunut.

Muutoin on tullut tilattua lähinnä kirjoja tuolta, pääsääntöisesti ilman ongelmia. Joskus hävinnyt kirja matkalle, mutta ovat lähettäneet uuden kun siitä on reklamoinut.

Timpe

- Timo Inkinen