Briteistä tilaamaan?

Aloittaja wm-x, 24.06.2016, 12:20:54

« edellinen - seuraava »

wm-x

Punta näyttää tippuvan kovaa vauhtia. Jos ei tasaannu seuraavan viikon aikana, kannattaa jo miettiä josko olisi jotain hankittavaa.

Voisiko joku osaava listata halvimmat brittikaupat tänne.

Pappis

Hintaetu säilyy kunnes nykyiset varastot hiipuvat, sen jälkeen ei-brittiläisten tuotteiden hinnat nousevat.

wm-x

Näin juuri siksi pitääkin toimia kovimman laskun aikana. Katsotaan viikonlopun uutisia ja manailua. Aika hyvin brittien tappioksi tuo on käännetty jo nyt. Joten seuraavien parin viikon aikana varmasti kannattaa tilata jos on tarvetta.

Jorma Koski

Ja kun UK lähtee lähi vuosina EU:sta voipi tulla tullimuuri kuten nyt on USA:n ja EU:n välillä.
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

JiiHoo

Katselin UK liikkeiden sivuja läpi uutta guidauskameraa metsästäessäni ja Modern Astronomyn etusivulta hyppäsi heti silmille nämä terveiset kissan kokoisin kirjaimin:

LainaaIn light of Brexit, and the consequent currency chaos, some prices need to be raised. This will be done as soon as possible. If you order an item that is affected, but not yet adjusted, we will contact you asap. 

No, ihan mukava oli Lodestarin X2:n hinta UK liikkeissä, noin 100€ halvempi kuin esim. TS:ssä.

Pappis

1 GBP on nykyään noin 1,2 €.

Tane

#6
 Tilasin toissa viikolla Altair Astrolta GPcamin(mono) ilman linssiä(basic) 190 euroa posteineen. Royalmail toi neljässä päivässä. Mielestäni edullisin guidauskamera hintalaatu suhteeltaan jos aikoo ensisijassa siihen tarkoitukseen. Eikä lisää turhaan kaluston painoa(70g).  Planeettakuvaus toinen hyvä alue.

Lisäksi tilasin 365Astronomysta SW-käsikapulan Eq-5 jalustaan, sisältää autoguidausportin. Hintaa tuli tälle kaikkineen postikuluineen 85 euroa, kun jo pelkkä kapula maksaa muualla, esim Teleskopservice, 115 euroa. Ei tosin johdu yksistään valuutan kurssista vaan 365Astronomylla on välillä tarjouksia(viimeksi esim. ASI kamerat heinäkuussa).
Celestron C14,

spuge

Pappis sen kiteytti tuossa ketjun toisessa viestissä: Hinnat on halpoja enintään niin kauan kuin tavaraa on varastossa.

Esim. Telescope House on jo nostanut sellaisten tuotteiden hintoja, joita ovat itse joutuneet tilaamaan lisää ulkomailta.
WO Megrez 72/432, SW SkyMax 180/2700

JiiHoo

Käytin sitten tilaisuutta ja halpoja hintoja hyväksi, 365Astronomystä lähti Lodestar X2 + pari adapteria tilaukseen varsin suopealla hinnalla. Toimituskulut nyt olivat selvästi TS:ää korkeammat mutta se nyt ei haittaa kun kameran kohdalla säästi ja paljon.

-Essi-

Samoilla aikeilla tilailla briteistä EQ-6 jalustaa. http://www.rothervalleyoptics.co.uk/skywatcher-neq6-pro-goto-mount-tripod.html. Ei olis enää hinnan kirous. Laittelin kyselyä pariin saksalaiseen putiikkiin, kun mainostivat "oletko nähnyt tuotetta jossain halvemmalla". Saksassa hintaa oli vielä about 1400€ Katotaan mitä vastailevat  :rotfl:
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

-Essi-

Eipä yllättäin saksan pojat pystyneet hinnalla enää kilpailemaan, kiitos brexitin. Eli jalustan tilaus lähti briteistä, mutta firmana tuosta linkistä poiketen oli Altair Astro, kun ilman postikuluja tulee perille?? Mut eipä ole enää paha hinta ko. jalustalle Total:£949.00 = 1095€
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

wm-x

Sehän oli kannattava ostos. Näiden guidaus ongelmien kanssa tekisi mieli laittaa itsekkin tilaukseen tuo.  :azn:

HarriK

Pitihän sitä itsekin hyötyä punnan kurssista, uutta putkea olisi tulossa... SW ED 120

HarriK

No niin putki tuli, oli ilmeisesti saanut hiema osumaa jossain, putken oma laatikko oli toisesta päästä rikki ja putken focuseri ei toimi.....

Mielenkiinnolla odotellaan, miten hommat hoituu 365astronomyn kanssa

Lainaus käyttäjältä: HarriK - 06.09.2016, 18:11:25
Pitihän sitä itsekin hyötyä punnan kurssista, uutta putkea olisi tulossa... SW ED 120

RL

Mikäs kuljetusliike oli toimittamassa?