Auringonlaskun jälkeinen kirkas valo

Aloittaja RETiisi, 15.02.2017, 16:05:05

« edellinen - seuraava »

RETiisi

Mikä on selitys tuolle horisontissa näkyvälle kirkkaan valkoiselle valolle? Aurinko laski pois näkyvistä jo kuusi minuuttia ennen kuvan ottamista. Kuitenkin horisonttiin ilmestyi laskun jälkeen uudelleen todella kirkas valkoinen valo. Keräilin jo kuvauskamoja pois, kuin tuo kiinnitti huomioni. Aloin siis kuvaamaan uudelleen. Ennen en ole moista huomannut. Laskun suunnalla oli helmiäispilveä.
Kangastus tuo kai jollain tavalla lienee, mutta mistä tuo kirkas väri. Sen pitäisi kai olla vihreä, niin kuin vihreässä välähdyksessä. Kuvia on enemmänkin ennen laskua ja tuosta hehkustakin, jos joku haluaa nähdä.

RETiisi

Kuvaussuunnalla on kaukana saaren takana sula meri ja loppuviimein Ruotsi.

MarkoM

Voisiko sellainen olla mahdollista, että Aurinko on vielä tuolla sulan meren paikkeilla horisontin yläpuolella ja valo heijastuu sulasta merestä sen yllä olevan inversiokerroksen rajakohtaan, ja siitä sitten lopulta kameraan/katsojan silmään?

Jokin tämänkaltainen tapahtumankulku nyt ensimmäisenä tulee mieleen...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

kvahlman

Jos katsoo juuri puurajan yllä häilyvää pilveä niin sekin on alareunastaan vähän sen näköinen että kangastelu olisi kyseessä.

RETiisi

Vihreän välähdyksen määritelmä lienee nimenomaan laskun jälkeinen nopea kangastus. Tuo ei vaan ole yhtään vihreä, ja kestoa minuuttitolkulla. Voiko lakun jälkeinen kangastus edes näkyä muuta kuin vihreänä valon taittumisen takia? Pilari voisi näkyä valkoisena, mutta mihin se muodostuisi? Todella ohueen tiiviiseen kidevyöhykkeeseen?