Jupiter ja Venus päivätaivaalla

Aloittaja Regulus, 29.06.2015, 17:53:07

« edellinen - seuraava »

Timi

Venus löytyi 10x50 kiikarilla, näkyi hyvin ja kirkkaana, vaihdoin tarkkailupaikkaa että tukisin kiikarin pylvään kylkeen ja enääpä ei meinannutkaan löytyä ei sitten millään eli helposti kadottaa jos ei pane merkille tarkkaa paikkaa taivaalla, aika rasittavaa käsivarsillekin jos joutuu pitkään etsimään.

einari

Pitäis kyllä itsekin kokeilla tätä.
___
Tapio

Timi

Tänään hyvä ja selkeä keli nyt puolenpäivän aikaan bongata Venus, löytyi hyvin ihan paljainkin silmin kunhan ensin sai kiikarilla paikallistettua ja apuna oli oman tontin päällä kulkeva AMKA-sähkölinja johon verraten oli helpompi huomata tarkka sijaintipaikka taivaalla, muuten olisi ollut melko vaikeaa löytää, ei se paljain silmin päivätaivaalla kovin helposti kohdistu näkyville.
Jupiteriakin tuli kovasti etsittyä mutta joutui luovuttamaan, kiikarikohteena siis.

Mikko_L

Pääsiäissunnuntaina etsin Venuksen iltapäivällä 45° korkeudelta ensin 6x30 etsimeen ja sitten katselin putkella.  Seeing oli yllättävän hyvä - C5:n kanssa pystyi käyttämään 6mm okulaaria (yli 200x) eikä häikäisystä tietenkään ollut ongelmaa.  Valoisaa taivasta vasten vain näkee kaikki okulaarin roskat  :rolleyes:

-Mikko
36/50/76/127/250mm

VeijoT

23 5 2023 Kuu ja Venus mahtuisivat 500mm kuvakenttään molemmat. Mutta otinpa tällä kertaa kuvat 1300mm putkella ennakkoon päivää ennen eli 22 5. Koska 23 päivälle luvattiin sateita.

Tuossa kuvan sinisellä taustalla Venus ei tule noin suureksi, jos kuvaa 500mm objektiivilla. Mutta se on maksimi koko järkkärillä jossa croppi kenno.
Kiikareilla kannatta katsella jos löytää Kuun sirpin, niin siinä näkyy myös Venus lähellä. Aurinko kannattaa peittää kulman taakse että ei vahingossa osu sinne.

Veijo T

VeijoT

#20
Venus Ja Kuu alkoi näkymään 500mm ja Canon 60D kuvakentässä. Pilviä siellä kulkee mutta ei sada. Myös linnut siinä lentelee kuvaruudussa samaan aikaan.
https://avaruus.kuvat.fi/kuvat/Avaruuskuvat/2023/out_3.avi

Tuosta vielä hieman Kuu Ja Venus lähentyy. Täytyy ottaa 5 X croppi Venuksesta myöhemmin.

Venus näkyy oikeassa reunassa ja Kuu vasemmassa tuossa videossa.
https://avaruus.kuvat.fi/kuvat/Avaruuskuvat/2023/out_14.avi

Oli koko ajan pientä yläpilveä tuossakin kuvassa. Tein erillisen suurennoksen 1300 mm objektiivilla Venuksesta.