Merkurius 2015

Aloittaja kjj, 03.05.2015, 23:13:12

« edellinen - seuraava »

kjj

Noin tunti sitten sain napattua lätkämatsin seuraamisen ohessa Merkuriuksenkin vihdoin talteen. Seeing ei ollut huonoin tänä vuonna näkemäni, mutta parvekkeen seinä blokkasi ehkä hitusen näkymää ja planeetan korkeus (~10 astetta) teki kuvaamisesta aika haastavaa. Stellariumin mukaan tuon pitäisi olla 47 prosentin sirppi.

C8, ASI120MM ja ~800 nanometrin IR-passMutjoo, en olisi tätä muuten esille laittanutkaan, mutta sain tämän kuvan myötä viimeisenkin kuvaamatta olleen (aurinkokuntamme) planeetan talteen, joten vähän pitää tilannetta juhlistaa  :azn:

Ransu

Hienosti näkyy, joten onnittelut viimeisen puuttuvan kuvaamisesta. Merkurius ei ole mitenkään helppo kuvattava, parhaiden näkyy päivällä, kun planeetta on korkeimmillaan etelässä. Löytäminen keskipäivän tunteina on tosin hankalaa ilman gotoa.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

ellu

Hieno bongaus  :smiley: ja niinkuin Ransu sanoi, hankala kuvattava. Eikös tuo ole aika lähellä aurinkoakin....?
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

kjj

Kiitoksia, tämä on tosiaan aika kinkkinen löydettävä kirkkaalta iltataivaalta ilman gotoa - Uranuksen ja Neptunuksen löytää yöllä helposti tähtihyppelyllä ja muut planeetat näkyvätkin sitten vaivatta paljaalla silmällä, mutta tämän haravoiminen vaaleansiniseltä taivaalta kiikarien kanssa ilman varsinaisia kiintopisteitä on vähän haastavampaa...

einari

Onnittelut täältäkin.
Entäs Pluto ?
___
Tapio

kjj

Lainaus käyttäjältä: einari - 04.05.2015, 11:07:42
Entäs Pluto ?

Heh joo, Pluto on kyllä ns. bucket-listallani, mutta nykyiseltä havaintopaikaltani sen saalistaminen voi olla vähän siinä ja siinä - varsinkin, kun se pitäisi aika pimeältä taivaalta saada talteen.

"Joskus sitten"  :azn: