Sään seurantaa 2015

Aloittaja MarkoM, 01.01.2015, 00:12:38

« edellinen - seuraava »

JVO

Kamerasta jäätyi suljin, olipa turhauttava reissu. Ne muutamat kuvaty mitkä onnistu niin näytti tuommosilta.

einari

Tää ei vissiin ole valosaastetta ? ;)
Ei usein kuule että suljin jäätyy. Paljonko oli pakkaslukemat ?
___
Tapio

wm-x

Tyylikäs kuva tuokin, ei varmaan ihan mitä haettiin mutta tuossa ei varmasti ollut kylmä :cheesy:.

Itse menin jäälle kuvaamaan, tämän jälkeen muistui mieleen että edelliset päivät olivat plussalla. Lumen alta löytyikin vettä, no sitten vaan polkemaan lunta siihen sen verran että jalat pysyivät edes jotenkin kuivina. :tongue:... -15 ja jalat kosteina kuvattiin kuitenkin 4 tuntia.

Tane

 Tällä hetkellä Ruotsin ja Norjan puolelta liikkuu Suomea kohti selkeänsään alue. Ennusteissa näyttää kuitenkin että maamme rannikolle tullessa se sulaa vastassaan olevaan pilvirintamaan. Ihan kuin täällä olisi stop merkki; pääsy kielletty! Tämä toistuu jo viikon sisällä täältä Varsinais-Suomen horisontista katsottuna. Hassua mutta ei kovinkaan hauskaa...
Celestron C14,

ellu

Ilmeisesti Suomessa on hankittu paljon uusia kalustoja taivaan ihmettelyyn, kun ei pilvisyydelle tunnu olevan loppua  :wink:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Tane

 Ylemmät pilvimassat liikkuu länsi- itäsuunnassa kyllä ja kunnon aukkojakin muodostuu mutta maamme yllä on sitkeä matalien pilvien verho joka ei jämähdäkkään. Sinällään mielenkiintoista taitaisi olla pilvienkin tarkkailu, jos suuntaisikkin harrastusta niihin. Sarkaa sielläpäin riittää kynnettäväksi...
Celestron C14,

JKyytinen

Lainaus käyttäjältä: Tane - 25.01.2015, 12:08:20
Sinällään mielenkiintoista taitaisi olla pilvienkin tarkkailu, jos suuntaisikkin harrastusta niihin. Sarkaa sielläpäin riittää kynnettäväksi...
No eipä oikeastaan, pelkkää tasaista mössöä päivästä toiseen. Joskus sataa lunta.
Jesse Kyytinen

jessekyytinen.wordpress.com

Bresser 10x50 kiikarit
EQ-3
EOS 5D3, 50D, suljinvammaiset 450D, 70D
FD 300mm f/2.8L,Samyang 14mm f2.8,24mm f1.4,85mm f1.4,Sigma 30 1.4Art
Fuji X100s
Nokia Lumia 920
GoPro2

Tane

 Lännestä lähestyvä selkeä sentään ylsi jo Vaasaan...
Celestron C14,

J-P

Tämä alkaa jo koetella hermoja ja varmaan jonkin sorttinen ennätyskin syntymässä.

Viimeksi kunnolla kirkasta 30.10. 2014. Tämän vuoden puolella ainoat pilvettömät hetket 18-20 tammikuuta.  18-19 välinen yö oli kokonaan selkeää mutta lähes kuvauskelvoton onnettoman läpinäkyvyyden ja seeingin vuoksi, kaikki ruudut käyttökelvottomia. 19-20 välinen yö, pilvet väistyivät klo 01 jälkeen ja jälleen surkea seeing ja heikohko läpinäkyys. Viimeinen kirkas hetki oli 20-21 välisenä yönä, kesti klo 19-11.30, samat ongelmat kuin edellä.

Sääennuste näyttää taas yhtä masentavalta, kuin koko talven. Kymmenen päivän ennuste lunta ja pilveä, eikä puhuta laittomista aineista.

Joku edellä mainitsi nuo matalalla roikkuvat sumupilvet. Olen myös ihmetellyt niitä, monta korkeapaineista pakkasjaksoa, jotka normaalisti olisivat pilvettömiä, on ollut täysin aukottoman sumupilvikaton kattamia.

J-P



wm-x

Jos se olisi koko maaliskuu selkeää. Ei olisi niin kylmäkään!   :azn:

JiiHoo

Kun aloittelin tähtikuvaamista vuosi pari sitten niin tätä pitkään harrastanut työkaverini totesi että "Suomessa on olosuhteiden puolesta keskimäärin noin 10 hyvää päivää (tai yötä) vuodessa kuvaamiseen". Tämän talven jälkeen olisin tyytyväinen jos olisi edes pari kolme kohtalaista...  :tongue:

einari

Olihan tossa syksyllä monta kirkasta yötä (hyvyyteen en ota kantaa).
Ehkä se on sitten syksyllä 5 ja keväällä toiset 5.
___
Tapio

JKyytinen

Jaha, viesti ei ollutkaan lähtenyt.
Eipä näytä kovin hyvältä ennuste Jyväskylään, sunnuntaiyönä saattaa[/] olla selkeää.
Jesse Kyytinen

jessekyytinen.wordpress.com

Bresser 10x50 kiikarit
EQ-3
EOS 5D3, 50D, suljinvammaiset 450D, 70D
FD 300mm f/2.8L,Samyang 14mm f2.8,24mm f1.4,85mm f1.4,Sigma 30 1.4Art
Fuji X100s
Nokia Lumia 920
GoPro2

Tane

 Ne on joku syksy tai kevät useamman vuoden kirkkaat yöt putkeen. Välillä on kehnompia vuosia, kärvistelyä pilvisakossa. Tuolta Lokakuulta aina Maaliskuulle yleensä joka vuosi. Se vaihtelee, mitään varmaa ei pysty sanomaan. Vain laskemaan keskiarvon esim. kymmeneltä vuodelta. Silloin saadaan tuo täällä edellä mainittu kymmenen selkeää yötä. Mutta olen törmännyt vuosien varrella tästä asiasta kantaa otettaessa optimistisempaan eli kahdenkymmenen selkeän yön vuosikeskiarvoon. On niitä sen verran...Mutta mitkä niistä on vaikkapa vaativaan tähtivalokuvaukseen kelvollisia, ei kuuta ei ohutta yläpilveä.
Celestron C14,

wm-x

Meenasin jotain positiivista kirjoittaa, mutta en keksinyt mitään järkevää. Itsekin vasta harrastuksen aloittaneena, kiehtoisi päästä kuvaamaan. Pitkien taukojen aikana kerkeää aina rakentelemaan jotain uutta ja unohtamaan vanhat jutut. Toivottavasti saisi yhden koko yön kuvata vielä tänä keväänä.