Kirjoittaja Aihe: Suurennoksen laskeminen, kun putkessa kiinni DSLR+okulaari  (Luettu 2535 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Cirkon

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 9
Matematiikka ei humanistilla nyt riitä, tämä lienee aika peruskysymys, mutta voisiko joku kertoa, että mites tämä nyt oikein lasketaan: eli käytän kuvaamisessa Canon 700D:tä ja Skywatcher 127 -putkea. Sivun http://www.astro.shoregalaxy.com/dslr_calc.htm laskureilla olen tommoset numerot naputtanut:

DSLR Sensor Width (mm): 22.3

DSLR Sensor Height (mm): 14.9

DSLR Max.Resolution- Width (pixels): 5084

Telescope Focal Length (mm): 1500

, ja tästä selviää että suurennos kuvattaessa suoraan kamera kiinni putkessa on 55,9x. Tämä on selvä, hieno homma. Samaten jos katson okulaarin läpi jotain niin suurennos on tietenkin polttoväli 1500 / okulaari = jotain (esim 25 mm:llä = 60). Mutta mitäs sitten kun kytken okulaarin kameran ja putken väliin, kuinka se lasketaan? Minulla siis URSAlta ostettu okulaarisovite (http://www.ursa.fi/kirjakauppa/kaukoputkikauppa.php?TOIMINTO_1=nayta_tuotteet&TUOTE=147), johon saa esim. tuon 25 mm:n okulaarin pudotettua sisään. Mikä on suurennos kun teen noin? Lähinnä minua askarruttaa että onko kamera+barlow2x+kaukoputki = 55,9 x 2 = 111,8x minkälainen verrattuna tuohon okulaarin pudottamiseen sisään.

Kiitoksia..toivottavati selitin pulman selkeästi. Molemmilla tavoilla eli kamera+okulaari+putki ja barlow+kamera on ihan suht. käyttökelpoinen suurennus esim. Jupiterin katsomiseen, mutta kiinnostaa että mikä tuo ero mahtaa ns. oikeasti olla.Skywatcher 127 Skymax GoTo
Canon D700