Kirjoittaja Aihe: Esitelmä kuukilvasta Kirkkonummella ke 11.3.  (Luettu 2260 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Seppo Linnaluoto

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 405
Esitelmä kuukilvasta Kirkkonummella ke 11.3.
« : 05-03-2015, 15:56:57 »
Miksi Neuvostoliitto hävisi kilpailun kuulennoista 1969?

Kirkkonummen Komeetan esitelmäsarjassa on vuorossa Hannu Määttänen jonka aiheena on Miksi Neuvostoliitto hävisi kilpailun kuulennoista 1969? Esitelmä pidetään keskiviikkona 11.3. klo 18.30 Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa Kirkkonummen rautatieaseman pohjoispuolella Asematien ja Koulupolun risteyksessä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Avaruuden valloituksen alkuvuosina Neuvostoliitto oli selkeästi ylivertainen. Syyskuussa 1962 presidentti Kennedy ilmoitti kuuluisassa puheessaan Yhdysvaltain lähettävän miehen Kuuhun ja takaisin ennen vuosikymmenen loppua. Tämä oli haaste, johon Neuvostoliiton piti vastata. Miten tätä kuukilpaa käytiin ja miksi neuvostopyrkimys epäonnistui? Aikoinaan tarkoin salatusta Neuvostoliiton kuuohjelmasta on vasta vuosikymmenien jälkeen saatu yksityiskohtaisempaa tietoa.

Esitelmöitsijä on helsinkiläinen yrittäjä, joka on vuosikymmenien ajan ollut kiinnostunut tähtitaivaan ilmiöistä, avaruuden asioista, tieteen historiasta ja optiikasta. Hän on jo ensimmäisen Sputnikin – tai tarkkaan ottaen sen kantoraketin ylimmän vaiheen – nähnyt tähtiharrastaja. Esitelmän pitäjä on aiemminkin vieraillut ansiokasta esitelmätoimintaa ylläpitävän Kirkkonummen Komeetan puhujalavalla.