B 174 pimeä sumu (Kefeuksessa)

Aloittaja Timpe, 22.08.2014, 23:32:52

« edellinen - seuraava »

Murtsi

Tämä kohde tuli sitten viime syksynä kuvattua, mutta data ei täyttänyt omia laatuvaatimuksia eikä sitä tullut käsiteltyä juurikaan silloin. Nyt kesällä, kun ei pysty kuvaamaan uusia kohteita, aikaa on jäänyt näiden vanhojen kuvien käsittelyyn. Ongelmat joiden takia tämä käsittely viivästyi olivat apupeilin kannattimen tukevuuteen liittyvät ongelmat joiden seurauksena kollimointi muuttui putken kääntymisen mukaan, syksyllä meni jonkun aikaa ennen kuin löysin syyllisen tähän, kenno oli tuolloin myös hieman vinossa optiseen akseliin nähden joka myös vääristi toisen reunan tähtiä. Vähän tästä jäi jotain hampaankoloon, voi olla että otan kohteen syksyllä uudestaan kuvaukseen.

Valoa kuvassa on yhteensä vajaa viisi tuntia (L/130, R/60, G/30, B/60 minuuttia). Foorumikuva toimii linkkinä 1874x1395 1,45 Mt kuvaan.



Kalusto: GSO 10" F/4 newton, Baader RCC1 komakorjain, SBIG STF 8300, SBIG FW8-8300, SBIG OAG-8300, guidaus SBIG st1 color.

vehnae

Komeaa jälkeä! Kyllä tosta saa pikseliä syynätä tosissaan jos meinaa vikoja nähdä.

Ransu

Komea kuva Murtsilta, pimeät sumut on kyllä vaikuttavan näköisiä
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

ellu

#18
Taas vähän laajempaa kuvaa täältä päin - ja vaisumpaa. Valotukset jäivät vähäisiksi erinäisten ongelmien takia. Kyllä on jo ikävä dobsonilla kuvailua vaikkei pitkiä valotuksia saakkaan - sen verran ärsyttävää puuhaa tuo napasuuntaus.  :rolleyes:



Ja linkki Taivaanvahtiin jossa tiedot yms. https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/42393
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Timpe

Lainaus käyttäjältä: ellu - 11.09.2015, 12:48:32
Taas vähän laajempaa kuvaa täältä päin - ja vaisumpaa.

Piti käyttää tuo PhotoShopissa kontrastia lisäämässä ja raapustelin päälle oman aloituskuvani summittaisen rajauksen (sorry!). Tämä on siis paljon edellä olevia sumu-kuvia laajempi kuva-ala, mitä ellu nyt tuossa vähättelee kuvaansa turhaan. :grin: Tuolla näkyy sama kuva-ala 381mm polttovälillä kuvattuna: http://www.starkeeper.it/B171.htm (Kuvastasi löytyy siis B169...B174 sumut tuon mukaan, eikä se ole ollenkaan huono suoritus noin vähäisillä 9 x 3min kokonaisvaloilla. Rohkea yritys!)
- Timo Inkinen

ellu

Kiitos kiitos. Ihan virkistävää pitkästä aikaa kuvailla laajempaa osaa taivasta.

Oli tarkoitus googlailla tuosta "sarvipäisestä" sumusta ja etsiä sille nimi. Mutta siinähän se Timpeltä nyt tulikin.  :smiley: eli B169
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

ellu

#21
Viime yönä oli hetken selkeää. Ajattelin kuvata kuuta, mutta yhtä suttuahan se oli niin eipä siitä hommasta tullut mitään. Tätä oli tarkoitus kokeilla joskus paremmalla kelillä (ilman kuun loistetta) mutta kokeilin nyt kuitenkin.

Valotusta rapiat 1h ennen pilviä.

Kuvasusvälineet:
Newton 400/1800 goto dobson
Canon 600D

Haasteellinen kohde. Yleensä pinoamisen jälkeen kohde näkyy jo melko selkeästi kuvassa, nyt tästä ei ollut pienintäkään hahmottumaa missään... Sai ihan tosissaan kaivaa esiin! Tästä johtuen taustataivas meni melko ruman näköiseksi.

SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Timpe

Täydenkuun aikaan olen kyllä jättänyt pimeiden sumujen kuvaamiset muille (näin kaupunkitaivaalta kuvaten), koska kontrasti niiden ja muun taustataivaan välillä on muutoinkin ihan olematon. Ihmeen hyvin sait kaivettua tuon pimeän sumun muodot esille, joten harjoitus taisi mennä kokonaisuudessaan enempi sen "kaivamisopin" puolelle :tongue:
- Timo Inkinen

ellu

Kaivasmista tuli joo paremminkin harjoiteltua tässä. Malttais odottaa sitä kuutonta yötä, mutta sitä kun saattaa joutua odottelemaan jopa kuukausia  :shocked: Kärsivällisyyttä opetetaan ihan väkisin...  :laugh:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D