IC 2574, Coddington's Nebula

Aloittaja tuunari, 30.03.2014, 15:51:21

« edellinen - seuraava »

Timo Kantola

Lainaus käyttäjältä: tuunari - 07.04.2014, 12:06:56
Sain vihdoin väritkin kasaan...

Tämä ensimmäinen versio on kyllä täydellinen. Aivan huikaiseva!
Timo Kantola

explo

Huh, rima meni sitten kunnolla korkealle heti alkajaisiksi tämän kohteen osalta  :smiley: Ts. oikein hyvältä näyttää.

Itse kummastuin bongatessani tämän talvella M82:n supernovaa kuvatessani, kun järkkäri + 200mm -kalustolla kuva-alan reunalla möllötti himmeä usvainen läntti, jotenkin moisen kohteen olemassaolo oli mennyt siihen saakka täysin ohi. Tarkoitus oli palata aiheen pariin vielä talven/kevään aikana, mutta se taitaa jäädä ensi kaudelle...

tuunari

Otin kuitenkin vielä kelien jatkuessa Ha-dataa 7x30min kuutamolla. Vaihdoin edelliseen postaukseen uudelleen käsitellyn kuvan ja astrobinissa täysreso: http://www.astrobin.com/89552/.
Tää oli nyt tässä ja eiku havaintosuojaa suunnittelemaan.
-pasi

einari

Ha oli piste i:n päällä.
Kestää katsetta täydessä koossakin.
___
Tapio

Murtsi

Moi, laitetaanpa tähän jatkoksi oma versio aiheesta. Kuvasin kohteen tammi-maaliskuussa, keliä sai tosissaan kytätä ja osa valotuksista tulikin otettua melko surkeassa kelissä. Tästä johtuen käsittely venähti näihin päiviin asti kun en heti saanut halutunlaista lopputulosta aikaiseksi, enkä oikein vieläkään ole täysin tyytyväinen lopputulokseen...

Kohde oli samalla ensimmäinen uudella komakorjaimella jonka hankin vuoden alussa nimenomaan näitä galakseja silmälläpitäen, kyseessä on ASA:n valmistama polttoväliä 1,175 kertaisesti pidentävä korjain http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p5090_ASA-2--Coma-Corrector-Quattro-1-175x.html Tällä korjaimella 10" F/4 putkesta saadaan irti 1194 millin polttoväli ja F arvo on 4,7.

Kuvan tarkemmat tekniset tiedot löytyvät astrobinistä


Timpe

Lainaus käyttäjältä: Murtsi - 17.04.2017, 16:54:12
käsittely venähti näihin päiviin asti kun en heti saanut halutunlaista lopputulosta aikaiseksi, enkä oikein vieläkään ole täysin tyytyväinen lopputulokseen...

Taustaan jäi vielä epätasaisuutta (galaksi on keskellä "mustaa pilveä", kun sen ympärillä/reunoilla on vaaleampaa taustataivasta). Muutoin oikein nättiä ja tasapainoista jälkeä, vaikkei ole kommentteja kerännytkään! Kuvan väribalanssi ansaitsee erityismaininnan, sillä sen verran nätisti nuo Ha:t loistavat esiin galaksikiekosta ja tähtien värit ovat hyvät :cool:
- Timo Inkinen

wm-x

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 18.04.2017, 22:23:51
Taustaan jäi vielä epätasaisuutta (galaksi on keskellä "mustaa pilveä", kun sen ympärillä/reunoilla on vaaleampaa taustataivasta). Muutoin oikein nättiä ja tasapainoista jälkeä, vaikkei ole kommentteja kerännytkään! Kuvan väribalanssi ansaitsee erityismaininnan, sillä sen verran nätisti nuo Ha:t loistavat esiin galaksikiekosta ja tähtien värit ovat hyvät :cool:

Varmaan pyhäinhäväistystä, mutta koitappas ajaa tuolle loppukuvalle DBE tai ABE normalize täppä päällä. Upea kuva näinkin.

Murtsi

Kiitokset kommenteista  :smiley:

Lainaus käyttäjältä: wm-x - 18.04.2017, 22:38:12
Varmaan pyhäinhäväistystä, mutta koitappas ajaa tuolle loppukuvalle DBE tai ABE normalize täppä päällä. Upea kuva näinkin.

Ei kai nyt sentään mitään pyhäinhäväistystä ole jos ehdottaa korjaustoimia, kuvalle kyllä on ajettu tuo DBE jo heti alkuun ensimmäisenä toimenpiteenä pinoamisen jälkeen ja tuollaiseksi tausta vain muodostui. On kuitenkin hyvinkin mahdollista että flatit eivät ole välttämättä toimineet täysin oikein, en vain tehnyt tuolle taustalle mitään erityistä korjausta kun tuolla seudulla kuitenkin on tuota IFN höttöä suht reippaasti, ainakin osa tuosta on varmasti todellista. Saatan muokata vielä tätä kuvaa, kuten mainitsin niin en ole siihen täysin tyytyväinen vielä.

Tuota väritasapainoa saikin hakea oikein urakalla kun värikanavat varsinkin on kuvattu osittain melko surkeassa kelissä, lievää paksumman yläpilven läpi ja kun kanavat on kuvattu eri aikaan niin niistä ei tullut tasalaatuisia, tämä seikka teetti lisätyötä käsittelyyn.

wm-x

Tarkoitinkin juuri tuota, että alussahan se kuuluu ajaa ja niin kuuluukin. :cheesy:...
Olen nyt muutamaan kuvaani ajanut vielä lopuksi tuon DBE ja SCNR(vihreän poisto) sen jälkeen. Vaikka olen ihan alussa muutamia kertoja tasoitellut kenttää DBE:llä.  Kun pitää normalize täpän päällä niin ei sekoita värejä ja signaali tasot säilyvät entisellään. Tekee aika pienen kosmeettisen korjauksen, mutta korjaa hyvin pientä epätasaisuutta. Ei toimi kaikilla kuvilla, mutta samankaltaisessa tilanteessa olen apua saanut.

Edit:
Tosiaan tuota INF asiaa en ajatellutkaan. En tiedä tuoko kuvaan mitään lisää kun ei INF muotoja näy vai tekeekö vain epätasaisuuden tuntua. Katsoitko negatiivista tuleeko INF muotoja, siten ainakin pääset selville mitä se on?

Jouko_Kettunen

Nyt, kun tähtikirkkaita öitä on tullut aivan yllättäen ja kuustakaan ei ole suuremmin harmia, päätin viimeyönä kuvata tätä himmeää galaksia. Olen monesti ennenkin yrittänyt, mutta huonolla menestyksellä. Ei tämä tuotos nytkään vedä vertoja Murtsin edellä olevalle kuvalle, mutta tässä on valotustakin vain 1/5 osa siitä. Kaukoputkena GSO 10 RC ja kamerana SBIG ST-8300, valotuksia 7h 5min viiden minuutin pätkissä suhteellisen valosaasteiselta omakotialueelta.

einari

Oikein hyvä tämäkin.
Onneksi galaksi on vähemmän alttiita valosaasteen vaikutuksille (tai no siis pintakirkkaus isompi verrattuna laajoihin sumuihin).
___
Tapio