Pilvet 2014

Aloittaja MarkoM, 29.05.2014, 00:07:42

« edellinen - seuraava »

MarkoM

Tälle vuodelle ei vielä pilvi -ketjua ollutkaan, joten lienee korkea aika... Keskiviikkona (28.5.) oli Lakeuden Ursan kerhoilta ja käppäilin Sahannevan observatorion pihamaalla etsiskelemässä sopivaa kuvattavaa, kun huomioni kiinnittyi jotenkin erikoisen näköiseen pilveen taivaalla, josta sitten tulikin räpsittyä useampi kuva yhden sijasta... 

Koko kuvasarja löytyy galleriasta: http://astro.kuvat.fi/kuvat/Saailmiot/Pilvet_2014/
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

OS

Onpa erikoinen pilvi. Kun klikkailee gallerian kuvia, niin tulee sellainen tunne, että pilvessä olisi pyörivää liikettä myötäpäivään.

Jari Luomanen

Kyseessä on hevosenkenkäpyörre, joka on hieman vaillinaisesti kehittynyt. Siinä ei siis ole havaittavissa ilmiölle leimallista ylösalaista U-muotoa, mutta noin muuten napakan ja hienon näköinen pyörrehän siinä on. Oivallinen havainto siis, kyseessä on hyvin harvinainen pilvityyppi.

MarkoM

Itsellenikin tuli jo kuvausvaiheessa 'tunne' jonkinasteisesta pyörteisyydestä, mikä sai jatkamaan kuvaamista niin kauan, kunnes tuo alkoi hajota. Ja hienoa, kun tuolle ilmiölle löytyi nimikin (en ole aiemmin tuollaista nähnyt).
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

pnuu

Saattaa jopa olla kaarimainen, mutta kuvaussuunnassa, jolloin näyttäää suorahkolta. Tuosta jää semmoinen fiilis, että yläosa kaartuisi kuvaajaa kohti.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

CSB

15.7 klo 7.30 soudun harjoitus alkuu. Kaunisti aurinko valo tuli pilvet reiasta.

Timpe

Komeita ukkospilviä on varmaan näkynyt muuallakin kuin Hyvinkäällä, mutta tässä kumminkin mukavan näköinen ukkospilvipyörre liki taivaanlaelta...
- Timo Inkinen

ellu

No jaa ei tämä nyt varsinaisesti mikään ilmiö ole. Muuten vaan nätin näkönen pilvimaisema sattu kohdalle  :smiley:

Ei ole kuvaa muokkailtu muuta kuin hiukan terävyyttä lisätty...
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

einari

Kaakossa Tampereen suunnasta katsottuna (Pälkäneellä) päin liikkui muutaman paukun antanut pilvikokoelma.
Timelapsessa näkyy mammatusta ja alasimenpoikasta.
___
Tapio