C8EHD optiikan puhdistus

Aloittaja TimoSu, 13.05.2016, 12:51:00

« edellinen - seuraava »

TimoSu

Kun kuvaan asi120 kameralla jotain vaaleaa pintaa, niin kuvassa on paljon tahroja ja pisteitä. Järkkärill kuvattaessa pilkut yms. pienempiä. Johtunee kennojen koko erosta. Joka tapauksessa mietin miten puhdistaa optiikka. kennot voi puhdistaa vaikka kameraliikkeessä, mutta entä C8? Itse en ole kuin varovaisesti puhdistanut sen ison, putken etupäässä olevan lasin ulkopintaa. Ilman vaikutusta kuvan laatuun. Lika on siis jossain muualla. Kun kokeilen eri kameroilla, niin tahrat ovat edelleen kuvassa, joten kennoissa ei ilmeisesti ole paljon likaa. Kennot myös näyttävät puhtailta silmin tarkasteltuna.

Mitä kaikkea voi ja kannattaa SCT putkessa puhdistaa ja miten? Onko suomessa osaavaa ammattilaista SCT-putken puhdistukseen?

Olisi hyvä saada optiikka puhtaammaksi ensi syksyä ajatellen.

Tiedän kyllä, että fläteillä saa tahrat pois kuvista, mutta kuitenkin. Varsinkin planeetta kuvauksessa tämä jo haittaa.

Terv. timo

RL

#1
Olikos tuossa fokuserissa(syvemmällä siellä putkessa) ne korjauslinssit? Voisit koittaa puhallella sellaisella kumipumpulla fokuserinpuoleisesta reijästä sitä linssiä. Samaten kuin kameran kennoakin. En lähtisi liinalla pyyhkimään kun voi ollla vaikea saada kokonaan puhtaaksi purkamatta.

Kirkkaalla ledivalolla katsoessa näkee onko siellä rasvaisia jälkiä vai pölyä.

Täältä löytyy halvalla kumipumppuja:
http://www.teknofokus.fi/Foto/renkaat/puhdas.htm

einari

Mitä pienempiä pilkut kuvassa on sitä lähempänä roskat kennoa.
Täältä löytyy kätevä laskin:
http://www.ccdware.com/resources/dust.cfm
___
Tapio