Linssi (ED) & Newton

Aloittaja xpro, 04.02.2007, 19:27:59

« edellinen - seuraava »

xpro

Eli kyseessä olis Syntan 80ed ja Syntan 130/650 Newton!

Näin nopeiden testien perusteella Newton putki on parempi esim. lintujen ja maisemien zoomailuun kun mitä 80ed linssi!
Linssi putkella en onnistu okulaarien käytöllä saamaan mitään fokusoitua paitsi pelkkä canon eos350 kinnitettynä 80ed putkeen niin sillon voin hyvin tutkia!
Tähtitukiskeluun en ole vielä päässyt kokeileen!

Eli onko kukaan muu huomannut tämmöstä vai olenko ite kämmännyt jossain?

TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x

Vesa Kankare

Kokeilitko ED:tä ilman kulmapeiliä? Siinä tarvii olla aina jokin verran jatketta, että okulaari fokusoituu. Jos haluaa katsoa suoraan läpi, jatkosputki auttaa. Maakatselukäytössä mukava vaihtoehto on myös 45 asteen kulma.
Vesku
www.vkastronomy.com

Meade-mad

Linnut ja maisemat eivät ole Newtonin ominta aluetta. ED80 sen sijaan oikein varustettuna on sopiva laite. Varusteiksi tarvitaan katselua varten sopiva jalusta sekä kulmapeili tai prisma. Maisemia katsellessa on eduksi jos kuva on oikein päin sekä vasen ja oikea ovat paikallaan sekä jalusta on helppokäyttöinen sekä siedettävän painoinen.

ED80 putkea ei ole suunniteltu mitenkään erityisesti kuvauslaitteeksi. Valokuvaukseen parhaiten sopivat kameroiden objektiivit. Niissä on kenttäkorjauslinssit oikaisemassa kuvataso vastaamaan kameroiden isoja ilmaisinpintoja. Jos haluat kuvata päivällä maisemia ja lintuja niin kummassakaan putkessa ei ole himmennnintä, jolla voidaan hallita kuvan syvyysterävyyttä.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

xpro

Jos kulmapeiliä ei omista niin onnistuin silloin aikonaan saamaan jatkoputken TeleVuen 2x barlowista. Poistin barlowin linssin ja ennään jäi vain pelkkä putki ja siihen okulaari kiinni ja eiku heti havainto hommiin...

Kulmapeiliä kannattaa ostaa, koska muuten havainto sessiosta tulee semmosia akrobaattisa asentoja jota ei uskois ite osaavan! vain että pääsis kurkaan mitä okulaari näkökentällä luuraa! Oli se ennen semmosta pelleilyä... noh onneks nyt on kulmapeili  8)

PS.

Nyt olen eri mieltä, 80ED on parempi putki kuin tuo Newton!
TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x