Tuulisuoja parvekuvauksessa

Aloittaja TimoSu, 10.01.2016, 19:31:35

« edellinen - seuraava »

TimoSu

Onkohan kukaan viritellyt parvekkeelle tuulisuojaa. Yritän ideoida jonkinlaista tuulisuojaa parvekekuvaukseen. Kiinteä tolppa sijaitsee parvekkeella ulkoreunan vieressä parvekelaseilla voi hieman suojata, mutta putkesta jää suuri osa tuulen armoille. Kovalla tuulella ei kannata yrittääkään, muta tyynemmän kelin puuskat jos saisi kesytettyä.

-Timo

mmu

Parvekkeitakin on tuhatta sorttia, olisiko esim. valokuvaa? MMu

pepa

Miten parvekkeella voi ylipäänsä olla kiinteä jalusta?
-PP74- Newton 200/1200, SkyLux 70/700, kiikari Zenith 7*50, kamera Olympus e-p2, Meade 110/800.

Timpe

Jalustatolppa pultattuna parvekkeen betoniin on mielestäni kohtuullisen kiinteä asennus...
(Mitä nyt koko talo saattaa hytkyä, jos/kun VR kuljettaa täysiä säiliövaunuja lähietäisyydeltä.) Itselleni tulisi mieleeni käyttää tuossa tilanteessa sopivan kokoista valokatetta pystyasennossa, jolloin sen saa asennettua kaarelle parvekkeen kulmaan suojaksi/tuulenohjaimeksi sen mukaan mistä päin tuulee. Jokin tukirakennelma vain lattiatasoon, mihin tuon valokate-kaaren voisi pystyttää havainnon ajaksi ja kiinnittää yläosastaan parvekkeen kaiteisiin tms. :wink:
- Timo Inkinen

TimoSu

Ok, hyvä. tulikin tuosta pari ideaa. täytyy hieman suunnitella.

Siis jalustan runko on tukevan teräslevyn päällä joka makaa lattiaa vasten. Jalustan runkoputki on pultattu parvekkeen kaiteeseen tukevasti alhaalta ja ylhäältä. On melko tukeva, ei sitä tuulet pahemmin heiluttele. Tärinät enemmänkin näkyy, onneksi yöaikaan värinän lähteitä on vähemmän.

Tuulenpuuska kun osuu putkeen ja huurresuojaan, niin se aiheuttaa nyt suurimmat häiriöt. Kovilla tuulilla en meinaa kuvata, mutta tyynemmälläkin on noita pieniä puuskia ja ne saanee eliminoitua suojalla yms.

- Timo