Nyt täytyy sanoa, että energia DI:nä tämä kyllä herätti suuren kiinnostuksen. Tunnen kyllä tämän ilmiön, sillä luonnossa sitä tapahtuu kun ollaan hieman nollan yläpuolella ja on kirkas taivas. Tällöin lätäköt saattavat jäätyä vaikka oltaisiin kokoajan hieman nollan yläpuolella.
Heti ensimmäisei rupesin miettimään, että onkohan ketään testannut eri muovien spektrien ominaisuuksia. Kiinnostavinta olisi ehkä valkoiset muovit jotka saattaisivat IR-taajuudella silti olla läpinäkyviä. Helpoimmin saattaisi vertailua pystyä tekemään lämpökameralla tasalämpöistä taustaa vasten (vierelle eri muovilaatuja).
Lisäksi kiinnostaisi pohjaa varten materiaalin valinta, jolla olisi korkea emissiviteetti mutta alhainen absorbtiokerroin. Fundamentals of mass and heat transfer opuksessa mm. mustalle maalille (parsons, mikälie) on annettu korkea absorbtiokerroin mutta myös korkea emissiviteetti (a = 0,98 ja e = 0,98). Valkoiselle akryylimaalille taas on annettu absorbtiokertoimeksi 0,26 ja emissiviteetiksi 0,9 eli heijastaa merkittävän osan tulevasta säteilystä takaisin. Myös anodisoidulle alumiinille on melko hyvät arvot (a = 0,14 ja e = 0,84). Lista ei ole kovin kattava eikä mainittu tarkoittaako anodisointi myös värjäystä joka voidaan tehdä samassa yhteydessä. Tällä kuitenkin pitäisi olla aika merkittävästi vaikutusta.