Satelliittihavaintoja

Aloittaja RJ, 27.08.2006, 15:24:49

« edellinen - seuraava »

RJ

Viime yönä tuli nähtyä oikein kirkas satelliittipari Arabianrannassa. Olin juuri nostanut kiikarit silmille ja tähdännyt kohti Altairia, kun kaksi ylimääräistä kirkasta pistettä aiheutti ihmetyksen - ei näyttänyt yhtään tutulta :) Nopeasti tietty tuli huomattu pisteiden liike ja seurasin niitä ehkä ~20 sekuntia, jonka jälkeen himmenivät näkymättömiin. Suuntana oli arviolta koillinen (pohjoinen-itä) ja havaintoaika oli su 27.08.2006 klo 01:16. Ensimmäisellä havaintohetkellä satelliitit olivat noin asteen etäisyydellä Altairista ja kirkkaus Altairin/Vegan luokkaa.

Yritin kaivella Heavens-Above.com:ia, mutta en löytänyt mitään havaintoihin sopivaa sieltä. Kyseessä saattoi olla NOSS-satelliittikolmikko (eli jenkkien Naval Ocean Surveillance System), jonka kaksi satelliittia sattui sopivaan kulmaan heijastamaan auringonvaloa.

Sombrero

Eilen tuli kanssa nähtyä yksi satelliitti klo yhdentoista jälkeen, kun käväisin pihalla ja katsoin taivaalle. Niin siellä taivaallahan vilisti nopeasti kirkas satelliitti suuntanaan kaakko. Mikälie satelliitti ollut?
Jos tietäisimme mitä olemme tekemässä, sitä ei kutsuttaisi tutkimukseksi, eihän? - Albert Einstein

Sombrero

Eilen klo 23.28 tuli kuvattua kenties satelliitti tai avaruusromu taivaalta.
http://images6.theimagehosting.com/fds65.PNG
Kuvanlaatu on todellakin sitä parasta mahdollista. :P Yritä nyt ilman jalustaa ottaa 5 sekunnin valotusta ja tukea kameralle jostain. ;D
Satelliitti tai avaruusromu on tuo punaisen ympyrän sisällä oleva viiva.
Kamera: Canon Ixus 500
Valotus: 5 sekuntia, ISO400
Jos tietäisimme mitä olemme tekemässä, sitä ei kutsuttaisi tutkimukseksi, eihän? - Albert Einstein