Abell 85 (CTB1)

Aloittaja JuhaK, 25.03.2013, 23:44:08

« edellinen - seuraava »

JuhaK

Tässä yksi keskeneräinen kohde, jolle pitää koittaa saada jatkoa. Kasassa 7h 30min Ha:ta puolen tunnin pätkissä, mutta se ei tälle kohteelle kyllä riitä oikein mihinkään... On suorastaan turhauttavan himmeä! Jatkot siirtyy vaan ensi syksylle kun on nyt ikävästi matalalla pohjoistaivaalla.

Kyseessä siis supernovajäänne Kassiopeian tähdistössä (Ra 23:58:53 Dec +62:30:28), josta käytetään myös tunnuksia CTB1 ja SNR G116.9+00.1. Kokoa noin 30' ja kirkkaus lähes olematon... :rotfl:



Isompi taas blogissa
Juha K

MesuMount#2
SBIG STL-11000XM
14" Newton
APM 80/500
Atik314e
http://kepastro.blogspot.com/

einari

Nämä on kyllä mielenkiintoisia (ja haastavia) projekteja.
___
Tapio

J-P

Upeaa jälkeä, jo alku on yksi parhaita näkemiäni esityksiä kohteesta.

J-P

Hei,

Sain juuri ja juuri napsittu muutamia valotuksia tälle himmeälle kohteelle. Keli mätti, seeing ja läpinäkyvyys luokattomia.
Kolmelta yöltä pilvien välistä napsittu 4h H-alfaa ja 2h O-III.

Trkemmat tiedot ja kuvat blogissa: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/02/abell-85-ctb1-dim-galactic-supernova.html



J-P

J-P

Hei,

Sain valmiiksi tämän kuvausprojektin.  Tiedot blogissa: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2016/01/abell-85-ctb1-dim-galactic-supernova.html

Kuva-alueelta löytyi myös vaihtuva tähti, NSV 26187. Huomasin sen, kun vertasin Tammikuun 2015 kuvaa kuluvan Tammikuun otokseen.
tein siitä pienen GIF-animaation. Aika raju kirkkaudenmuutos.

Kuva HST-paletissa




Visuaaliset värit kapeakaistakanavista




Muuttuja NSV 26187





J-P

Ransu

Aivan upea esitys, kohde on aivan älyttömän himmeä. Blogin 20min yksittäisestä h-alfaruudusta saa hyvän kuvan miten vähän tuo erottuu taustastaan.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Timpe

Jep, täyttä APOD-laatua eli tyrkkää sinne tarjolle, jollei se jo olekin siellä...  Tämäkin on sellaista "never-seen-before" kamaa, että oksat pois!  :cool:
- Timo Inkinen

einari

Jatketaanpa ketjua.
Epävakaat ilmat tekivät sen että tämäkin jäi hieman torsoksi - nyt valotusta vain 11 tuntia kun tarkoitus oli saada vähintään 20 tuntia.
No saa tästä jo käsityksen mistä kohteesta on kyse.

PS Ketju voisi kyllä olla nimetty CTB1 (Abell 85) kun CTB1 on kuitenkin nykyinen kohteen oikeaan luonteeseen perustuva luettelonimi.

___
Tapio

Timpe

Lainaus käyttäjältä: einari - 03.12.2018, 18:51:01
Epävakaat ilmat tekivät sen että tämäkin jäi hieman torsoksi - nyt valotusta vain 11 tuntia kun tarkoitus oli saada vähintään 20 tuntia.

Piti tarkistaa Taivaanvahdista, minkä seudun epävakaat säät olivat kyseessä (Fregenal de la Sierra, Espanja).
Totesin, ettei tuo Espanjakaan enää ole mikään tae tähtikuvauskeleistä, kun Euroopan yli kulkevat pilvet levittäytyvät näin tasaiseen vanhan mantereen ylitse. Jotain tuollaistahan manailin jo vuosi-pari sitten, mutta peukkua pystyyn edes yrittämisestä :wink:
Tuossa vielä kuvausspeksit muillekin uteliaille: Sky-Watcher Esprit 100ED, 10 Micron GM 1000 HPS, Atik 460EX, 670 min Ha,OIII
- Timo Inkinen

einari

Kiitos Timpe linkistä. Unohdinpa tällä kertaa laittaa linkin Vahtiin ja tarkempiin tietoihin.

Sää on tosiaan nyt loppusyksyn/alkutalven aikana ollut yllättävän pilvinen Espanjassa.
Tosin isäntäperhe E-Eye:lla sanoi myös keväällä että on ollut poikkeukselliset kelit.
Ehkä nämä poikkeuskelit alkaa olla normitilanne.
___
Tapio

einari

Jatketaanpa ketjua kun innostuin vielä kuvaamaan tähän projektiin lisävaloa Espanjan etäputkella.

Tässä lopputuloksekksa valoa on nyt yhteensä noin 28 tuntia - 18 tuntia Ha ja 10 OIII.
Kovin vaikeaa oli käsittely vieläkin. Taisi olla kolmas versio kun aloin olemaan jonkin verran tyytyväinen (harvoin venyttelen kanavia jo AstroArtilla ennen vientiä Photariin mutta nyt tein niin - kun OIII ei millään suostunut tulemaan esiin).
Ehkä tämä kohde saa nyt jäädä.
Kohdetiedot Taivaanvahdissa.

___
Tapio

Ransu

Erittäin hieno lopputulos ja kunnioitettava määrä valoa kerättynä, hatunnoston arvoinen suoritus. Kelpaisi vaikka tauluksi seinälle.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Erik Pirtala

Tämän jälkeen tekee taas mieli pysytellä helpoissa ja kirkkaissa kohteissa hetken. :lipsrsealed: Kuvasin tämän kohteen 17,2 -tuntisena projektina Lokakuun aikana. Sumu on kapeakaistassa HOO -paletissa, ja tähän on löyty RGB -tähdet päälle. Todella himmeä ja haastava kohde. Tässä meni aikansa että löysi edes sinne päin toimivan määrän ja maskauksen kohinanpoistolle. Herkästi näissä himmeissä siloittelee liikaa ja tekee lopputuloksesta liian muovisen.

H-alfa: 9h
O-III: 7,2h
RGB:20min per kanava = 1h



Suurempi kuva ja tekniset tiedot tarkemmin:
https://www.astrobin.com/9olcpj/

einari

#13
Hyvin taas kaivettu himmeä kohde esiin.
___
Tapio

vehnae

Aah miten tasapainoinen esitys. Oot onnistunut säilyttämään nuo taustan hennot hunnut niin Ha:ssa kuin OIII:ssa revittelemättä liikaa itse kohdetta. Katsoin viitteeksi vähän muita kohteesta otettuja kuvia, ja monessa IOTD-tason kuvassakin on onnistuttu hukkaamaan taustan vähennyksessä tms tuo kohteen täyttävä punainen hehku. Osoittaa sen että aina tällaisia täysiä sumukenttiä käsitellessä kannattaa vilkaista jotain widefield-kuvaa referenssiksi että mitä siellä taustalla pitäisi olla.