Barlowin suurennuskerrointa voi muuttaa mielivaltaisen suureksi lisäämällä loitonnusta barlowin ja kuvatason väliin. Kylkeen laitettu luku ilmaisee vain suurennuskertoimen kun kuvataso on jossain tietyssä paikassa, mikä tieto yleensä ei käy mistään selville. Optinen rakenne on toki optimoitu jollekin arvolle, mutta siitä poikkeaminen ei välttämättä barlowin kohdalla aiheuta kuvauksen radikaalia heikentymistä. Fokuksen etupuolelle asetettavat komakorjaimet ja kuvakentän tasoittajat ovat niitä astrokuvaajan apuvälineitä, joita pitää asemoida millin ja sen osan tarkkuudella.
Barlowia on yleensä turha syyttää kuvan pehmenemisestä. Yleensä se tuo vain esille sään rajallisuuden, pielessä olevan kollimoinnin, kaukoputken tärinän, barlowin aiheuttamat taipumat, puhumattakaan himmeän ja tutisevan kuvan matkaansaattamista tarkennusvaikeuksista.
Parhaiten barlow-rakenteet pysyvät linjassa käytettäessä kierteen avulla kiinnitettäviä rakenteita. Edullisen lähtökohdan tarjoaa T2-kierteinen telejatke, jota allekirjoittanut myy. Siitä tarkemmin sivulla:
http://www.teknofokus.fi/Astro/Okulaari/Barlok.htmJos joku haluaa kyseistä telejatketta testata ja kertoa täällä tuloksista, niin sellaisen voin kyllä tarkoitukseen lainata.
Hannu Määttänen / Teknofokus