Kun itsellä ei nuo kaavat oikein taivu niin kysyisin, osaako joku sano kuinka paljon suurempi painovoima tuon kokoisella planeetalla on? Miten se käytännössä vaikuttaisi ihmisen liikkumiseen tai tuntuisiko olo raskaammalta? Vai onko kokoero vielä niin pieni ettei huomattavaa eroa ole?
Sikäli vaikea kysymys, ettei Gl 581 c:n läpimittaa toistaiseksi tunneta. Painovoiman suuruus kappaleen pinnalla kun riippuu sekä kappaleen massasta että sen läpimitasta. Lisäksi massasta tiedetään vain sen alaraja, joka on 5,4 Maan massaa. Jos planeetan ratataso on kovin jyrkässä kulmassa näkösäteestä, se voi olla paljonkin massiivisempi. Jos oletetaan radan olevan satunnaisessa asennossa meihin nähden, todennäköisyys massalle on paljon suurempi tuossa minimimassan lähistöllä. Siksi planeettaa pidetään oletusarvoisesti pienenä. Kovin suuri massa ei voi olla myöskään sen takia, ettei kohde näytä erityisemmin häiritsevän muiden samasta planeettakunnasta tunnettujen planeettojen ratoja.
Koska läpimittaa ei oikeasti tiedetä, se joudutaan arvioimaan sen perusteella, millainen rakenne noin kuuden maapallon massaisella planeetalla luultavasti olisi. Tällainen planeetta on liian pieni kerätäkseen itselleen kaasuvaippaa, joten se ei varmastikaan ole kaasuplaneetta, etenkään kun huomataan sen sijainti lähellä keskustähteään. Vaihtoehdoksi jää tällöin enemmän tai vähemmän kiinteä kappale.
Jos planeetta muodostuu enimmäkseen kivestä metallisella ytimellä (siis kuten vaikkapa Maa), painovoima planeetan pinnalla olisi noin 2,2 kertaa niin suuri kuin Maan pinnalla. Jos taas planeetta on enimmäkseen vettä tai jäätä, painovoima olisi noin 1,5 kertaa niin suuri kuin Maassa. Ero aiheutuu siitä, että neste/jääplaneetan tiheys on pienempi ja läpimitta suurempi kuin vastaavanmassaisella kivi-rautaplaneetalla. Todellisuus lienee jossain näiden välimaastossa.
Salilla käydessä voi sitten laittaa jalkaprässiin 1,5 - 2,2 kertaa oman painonsa verran rautaa ja kokeilla miten kyykistely tuolla sujuisi

Toivottavasti tämä valaisi asiaa

--
Samuli