Myrskybongaus-jaoston sivujen uusiminen

Aloittaja elfsprite, 12.12.2012, 17:30:08

« edellinen - seuraava »

elfsprite

Myrskybongausjaosto on mukana Ursan projektissa, jossa viedään nykyisiä jaostosivuja osaksi Ursan Typo3-julkaisujärjestelmää. Tällä saavutetaan se etu, että sivujen ulkoasu modernisoituu ja samalla jaoston tekemän ylläpidon tarve vähenee.

Kuten syyskokouksessa oli jo puhetta, jaoston oma havaintokanta rajataan varmaankin uudistuksen ulkopuolelle ja se jää elämään omana entiteettinään toistaiseksi. Tarkoitus olisi myös, että ainakin projekteihin kuulumattomat havainnot raportoidaan vastaisuudessa kokonaan Taivaanvahtiin.

Nykyiseltä jaostosivulta mediaseuranta ja tapaamistiedot siirtyvät luultavasti melko helposti julkaisujärjestelmään. Paikanninkartta, salamapaikannin ja Blitzortung vaativat varmasti jonkin verran sovittelua, koska niihin liittyy myös php-koodia. Jaostouutiset, linkit ja wiki ovat viittauksia myös varsinaisten jaostosivujen ulkopuolelle, joten nekin linkkeinä siirtynevät saumattomasti Typo3:een. Upotuksina haluttaneen mukaan nykyisten jaostouutisten sekä myrskyvaroitus.com:n varoitusten lisäksi muutakin, kuten vaikkapa viimeisimmät myrskyhavainnot Taivaanvahdista.

Ilmatieteen laitoksen tutka-,salama- ja kansallisen mallidatan vapautuessa on todennäköistä, että Ursan sivuille tulee näitä datoja harrastajan käyttöön soveltuvalla tavalla. On ilmeistä, että jaostosivuilla pitää olla niille oma näkymä tai muuten helppo saatavuus. Myös yhteissivusto IL:n kanssa on ollut keskustelussa mukana ja sitäkin koskevat samat seikat. GFS- ja WRF-ajojen näkymien mukaansaaminen riippuu malliajot tuottavien henkilöiden suostumuksesta.

Tämä yhteenveto ei missään nimessä ole kaiken kattava ja ajatuksia saa esittää, eritoten uusien ominaisuuksien osalta.

Orko

Lainaus käyttäjältä: elfsprite - 12.12.2012, 17:30:08
Myös yhteissivusto IL:n kanssa on ollut keskustelussa mukana ja sitäkin koskevat samat seikat. GFS- ja WRF-ajojen näkymien mukaansaaminen riippuu malliajot tuottavien henkilöiden suostumuksesta.

Yhteissivustosta oli hieman jo puhetta syystapaamisessa. Tämän toteutus / laajuus selvinnee, kun saadaan selvyyttä miten projektit etenevät (käytännössä mitkä projektit enää jatkuvat). Pauli ja A-J osaavat tähän kommentoida paremmin sitten aikanaan mitä mahdollisuuksia voisi olla...

VeikkoM

Projektiryhmässä on jaostosta mukana nyt Matias, Panu, Esa ja Suvi sekä minä tietty koko jaostopilotin projektinvetäjänä.

Varmaan muut voivat esittää ideoita ja ajatuksia nyt.   Sitten kun keväällä on jotain
konkreettisempaa näkyvillä, niin varmaan pitää pyytää vähän isompaa joukko testailemaan.

Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät