Eipä tuo planeetan ylikulun tähden spektriin aiheuttama muutos ole tosiaankaan niitä kätevimpiä keinoja planeettojen löytymiseen. Ensinkin suurenkin planeetan vaikutus tähden spektriin on kovin vähäinen. Lisäksi muutosten huomaamiseksi on tähdestä otettava useampia spektrejä ylikulun ajalta ja sen ulkopuolelta. Tällöin planeetta käytännössä antaa itsensä ilmi jo tähden spektriin aiheuttamansa Doppler-siirtymän kautta. Tämä Doppler-huojuntakin on kinkkistä havaittavaksi, mutta paljon muita spektrin muutoksia selkeämpi ilmiö.
Ylikulun (ja planeetan peittymisen) aikaiset tähden spektrit ovat toisaalta erinomaisia mahdollisuuksia saada loistavaa lisätietoa jo löydetyistä planeetoista. Vertaamalla tällaisia spektrejä planeetan muilta rata-asemilta oleviin spektreihin on pystytty selvittämään joidenkin eksojen kaasukehien koostumusta. Lisäksi ylikulkunsa aikana planeetta peittää osan tähden pinnasta poistaen samalla sen spektristä pienen palan. Tämä aiheuttaa käytännössä hienoista
puna- tai sinisiirtymää havaittaviin spektriviivoihin ja siten mutkan muuten siistiin säteisnopeuskäyrään. Tällä tavalla pystytään saamaan tietoa planeetan ratatason ja tähden pyörimisakselin suunnista toisiinsa nähden. On havaittu, että jotkut planeetat kiertävät tähteään lähes napojen kautta ja jotkut täysin päinvastaiseen suuntaan tähden pyörimiseen verrattuna.
Kuten naavis totesi, voi planeettojen aiheuttamaa tähtien huojuntaa teoriassa havaita myös kohtisuorassa näkösäteeseen nähden eli havaitsemalla tähden sijainnin muutoksia. Koska tähdet ovat kaukana ja huojunta pientä, on tämä erittäin vaikeaa eikä toistaiseksi yhdeltäkään tähdeltä ole löytynyt planeetan massaista seuralaista tällä tavoin. Ensi vuonna laukaistava Gaia-luotain tulee havaitsemaan äärimmäisen monen tähden sijainteja ennennäkemättömällä tarkkuudella ja sen odotetaan vihdoin löytävän ensimmäiset varmat planeetat sijaintihuojunnan perusteella.
Myös planeettojen ylikulkufotometrialla voi tehdä yllättäviä paljon asioita. Infrapuna-alueella kuumilta tähteä läheltä kiertäviltä planeetoilta näkyy nimittäin ylikulun aiheuttaman pimennyksen lisäksi toinen kuoppa valokäyrässä, kun planeetta kulkee tähden takaa eikä sen lähettämä lämpösäteily ole havaittavissa. Havainnoista voi vieläpä tehdä eron planeetan päivä- ja yöpuolen lämpötilojen välille. Planeetan kiertäessä radallaan sen vaihe muuttuu (havaittavan valaistun osan koko vaihtelee), mikä aiheuttaa loivan kallistuman pimennysten ulkopuoliseen valokäyrään. Tämä tosin vaati jo aika kookasta kaukoputkea ja laadukkaita havaintoja.