NGC 2174 ja IC 443

Aloittaja Urpo, 16.11.2012, 14:44:14

« edellinen - seuraava »

Urpo

Kaksosten tähtikuvion kohteita.  Kuvattu Canon digijärkkärillä ISO 20 000 herkkyydellä Polvijärvellä.
Urpo H.
Urpo H.

Urpo

Urpo H.

vtp000

Mahtava laajakulma! Millä kameralla ja muut speksit?
- Ville

Urpo

Kamerana on Canon 1 DX. Se tuli markkinoille kesällä ja sen huippuherkkyys on ISO 200 000 mikä on pelkkä vitsi. Kilpailu tekee sen että kameroiden tehoja lisätään mainoksen takia.  Tähtikuvauksessa näyttäisi vielä ISO 20 000 herkyys toimivan ja ehkä pakkasella voi kokeilla suurempaakin herkkyyttä.  Silloin kun etsii jotain kohdetta, voi käyttää suurta herkkyyttä ja kun kohde on löytynyt pienentää sopivaksi.

Urpo H.
Urpo H.

vtp000

Onpa tuo 20 000 ihan kelvollinen iso jo  :laugh: millä objektiivillä olet ylemmät kuvannut?
- Ville

Urpo

Aikoinaan onnistun saamaan käytettynä melko halvalla F2.8 / 300 millisen linssin.  Siinä on aukko suodinta varten ja sumuja kuvatessa käytän 50 mm  Booder UHC-S suodinta.
Suotimen pitimen tein vanerinpalasta ja pahvista liimailemalla. Camera on modaamaton enkä varmasti rupeaisi sitä peukaloimaan.
Muuten muistaakseni Ylvalla on saatavina suotimia jotka voi laittaa kameran ja linssin väliin. Minun kameraani ei sellaista ole saatavina, mutta olen lokeillut Canon 400 suodinta niin että laitoin telejatkeen ja linssin väliin ja siinä toimii.  Kenko telejatkeita on saatavina lyhyt polttovälisille linssille.  Kokeessa oli  F1.4 - 50 mm linssi.  Reunat kuvassa tulee tummemmaksi mutta saa silläkin sumut näkyviin.

Urpo H
Urpo H.

Never

NGC 2174 = kirkastuma sumussa
NGC 2175 = sumu
Collinder 84 = avoin joukko sumun sisällä.

Tässäkin kuvassa kannattaa käyttää koko sumusta sen oikeaa designaatiota eli NGC 2175.

Urpo

Vieläkin kuva Kaksosten sumuista

Urpo H
Urpo H.

J-P

Hei,,
Uusi kuva viime Tiistailta, 19.02.
Lähes pysyvässä pilvikatossa oli n. 4h aukko, jonka hyödynsin.
Blogissa tiedot ja isommat kuvat: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2013/02/a-new-image-ngc-2174-monkey-head-nebula.html

Luonnollisen väriseen kuvaan värit on kuvattu yht'aikaisesti QHY8 värikameralla, Baaderin UHCs-filtterillä ja Tokina AT-X 300mm f2.8 kameralinssillä. HST-paletin värit ovat vanhemmasta kuvastani.










J-P

Lauri Kangas

Erittäin maukkaalta näyttää. Mutta mitä ovat HST-kuvassa sumun kello viidessä ja yhdessätoista olevat isot pitkulaiset väriläntit? Samanlaisia ei näy punaisessa kuvassa.

J-P

Hei,

Aloitin toissa yönä uuden projektin Apinanpääsumun, NGC 2174, kanssa. Tässä aloituskuvassa on 4h H-alpha emissiota 5nm filtterillä.
Kuvan alareunasta paljastui erikoisia rakenteita, joita en aiemmin ole kuvissa nähnyt, ikäänkuin kaarimaisia kaasusäikeitä.

Lisätietoja ja isommat kuvat blogissani: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/03/a-start-of-new-imaging-project-ngc-2174.html

H-alfa




Ilman tähtiä



Invertoitu





J-P

PetriKe

#11
Hienolta näyttää. Eikös Monkey Head ole NGC 2175?

EDIT: NGC 2175 onkin avoin tähtijoukko.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

J-P

Hei,

Sain projektin valmiiksi! En ole juuri nähnyt muissa saman detaljitason kuvissa tuota alaosan himmeää aluetta.

Enemmän ja isompia kuvia blogissa tietoineen:   http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/03/ngc-2174-monkey-head-nebula-project.html

HST-paletissa




Visuaalisissa väreissä




J-P


tuunari

Hienoa jälkeä jälleen J-P:ltä. Apina on kasvattanut takatukkaansa.
-pasi

Ransu

J-P:n kuvat ovat niin omassa luokassaan että on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Uusi kalusto tuntuu toimivan erinomaisesti ja kuvien yksityiskohdat häikäisevät.
Itse tykkään enemmän tuosta visuaalisissa väreissä olevasta versiosta.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/