Kirjoittaja Aihe: OSDV  (Luettu 29584 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #15 : 22-09-2012, 12:54:32 »
 Pieni orastava pilkahdus OSDV:n rehellisyydestä katosi hyvin nopeasti. Olin jo tilaamassa Astromekanikin Michael Kochilta FS-2 ohjausjärjestelmää ja mainitsin että piankohan OSDV saa välitetyksi häneltä ne jo Heinäkuussa tilatut ja ajatsitten maksetut moottorit Meaden jalustaan. Michael Kochpa sanoikin ettei häneltä ole tilattu mitään Meaden moottoreita ja toisekseen hän ei ole heidän kanssaan liikesuhteissa enää, on joskus ollut. Näin jatkuu välillä Auringosta synkkyyteen taas tähtiharrastajan auvoinen tie. Kun Räty mainitsi joskus jotain Saksasta maana, voisin jatkaa että löytyy sieltä myös paskoja astrokauppiaita...
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Ransu

 • Ryhmäaktiivit
 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1641
  • Observatorio
Vs: OSDV
« Vastaus #16 : 22-09-2012, 13:26:46 »
On kyllä ollut tuskien tie tuo sinun taistelu firman kanssa, ehkäpä tästä topikista on apua muille ja eivät hairahdu moiseen firmaan.
Toivottavasti saat loput saatavasi noilta pois :realmad:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade  10" LX200, SW127 mak,Tal100RS, SW 72ED, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #17 : 22-09-2012, 13:38:10 »
 Kyselin Michael Kochilta juuri ja hän sanoi OSDV:n tilanneen häneltä nuo moottorit mutta peruneen sitten 20.Elokuuta tilauksen. 30 Elokuuta OSDV laittoi minulle kumminkin viestin että moottorit tulee parissa viikossa (kuten he kyllä aina sanoo vaikka menisi kuukausia). Lähetin Kochille kopiot viesteistä. Hän sanoi ettei ole ollut tuon 20. Elokuuta jälkeen enää tekemisissä OSDV kanssa eikä tee kuulema heidän kanssaan mitään kauppaa koskaan. Pyysi vaatimaan rahat takaisin.Yhteistyökumppanit suuttuvat tuollaisesta käytöksestä ja niin minäkin, ainakin sitten kun saisin ne 780 euroa pois...
« Viimeksi muokattu: 22-09-2012, 21:40:15 kirjoittanut Tane »
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #18 : 24-09-2012, 17:12:59 »
 Kohta joudun toimiin joita en ole tahtonut ja toivonut tapahtuvaksi. Annoin OSDV:lle vielä tämän viikon aikaa vastata kuinka aikovat toimia, missä järjestyksessä palauttaa 780 euroa tililleni, vai onko siihen halua yleensäkkään. Aloitan muussa tapauksessa oikeustoimet ja haen todistajia (ja käytän jo olemassaolevia todisteita) tässä samassa yhteydessä OSDV:n taholta petetyksi tulevista ja jo tulleista muista heidän saksalaisista yhteistyökumppaneistaan, Astroelektronik ensimmäisenä. Nyt tätä vatvomista kohtaan osoittamani lepsu asenne riitti ja joutui laittamaan kovemman vaihteen.
 Losmandy jalustan tilauksen aikoihin heillä oli jo liki kolme ja puolituhatta euroa rahojani. Vähitellen ovat antaneet eri tuotteina sitä takaisin ja nyt kun eivät saa toimitettua loppuja ovat alkaneet tehdä selvän petoksen merkit täyttäviä toimia, eivätkä vastaa mihinkään yhteydeotto pyyntöihin. Asia kuuluu siirtää viranomaisille.
« Viimeksi muokattu: 24-09-2012, 18:35:37 kirjoittanut Tane »
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #19 : 29-09-2012, 00:20:12 »
 Hieman valon tuikahdusta syksytaivaan peittävien pilvimassojen lomaan. Otin pahimman uhkailuarsenaalini käyttöön minkä nyt itsekunnioitukseltaan uskaltaa päästellä...OSDV:llä syntyi vipinää ja useita sähköposteja on lennellyt puolelta toiselle akselilla he, minä ja Astroelektronik. On päästy siihen että Astroelektronik toimittaa lähiaikoina Meade jalustan moottorit, kysyi jo toimitusosoitteen.  Pyysivät maksun pankkisiirrolla kun lähetys on ensin minulla. Se on harvinaista nykypäivänä. Yleensä on oltava jono euroja ihan ensimmäiseksi. Arvasivat meikäläisen saaneen jo tarpeekseen siitä mitä on kun ensin maksaa eikä saakaan mitään. OSDV:llä on urakkanaan järjestää Astroshopin kautta se FS-2 ohjaus kun laitteen valmistaja juuri tämä Astroelektronik ei välitä heille enää. Astroelektronik pyysi minua vaatimaan ne 780 euroa  jotka alunperin annoin moottoreihin OSDV:ltä takaisin ja ostamaan ohjauksen heiltä suoraan. Se ei tule kuuloonkaan, vastasi OSDV ( Kun tuotetta ei pysty toimittamaan kuuluu ennakkoon annetut rahat lain mukaan palauttaa ). He haluaa pitää sen 50 euron välityspalkkion ainakin yrittäessään väen väkisin jatkaa toimitussuhdettaan minuun. Piina jatkuu siltäosin.
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #20 : 21-10-2012, 00:55:42 »
 On ollut tarkoitus että lopetan tämän säikeen osaltani ja kerron enää loppuvaikutelmat kun on sen aika, mutta jos menee vaikka kymmenen vuotta niin vähän päivitän tilannetta. Astroelektronikista tulivat SECM-3 askelmoottorit ja ovat nyt jalustaan asennusta vaille. OSDV ilmoitti viikko sitten FS-2 ohjainjärjestelmän olevan valmiina lähetettäväksi. Sillä kuittautuu antamani vanhat maksut. Nyt siis odotellaan....Vanhoja moottoreita en ota vielä pois, sattuu vaikka sää selkenemään.                                                                                                                                                                                                                                     Ovat ne vanhat moottorin vaihteet kuluneet todella, parikymmentä vuotta muovirattaat on hyrränneet. Mutta en niistä oikeastaan maksanutkaan kun koko hoito oli 1400 euroa.
 Joskus tulevaisuudessa tuolla jalustaosastolla pääsen toivottavasti vielä valaisemaan oliko elektroniikan uusimisesta hyötyä...
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #21 : 05-11-2012, 23:42:12 »
 OSDV lupaili Lokakuun puolivälissä miten meidän välisessä kaupassa on lopultakin tullut finaalin paikka. Tosiaan enää yksi tavara; tuo FS-2 ohjaus pitäisi minun saada. He "lupasivat" että miten tuote lähtisi heiltä 23 päivä tai viimeistään seuraavan viikonlopun jälkeen 26 päivä ja lähetystunnus tulisi välittömasti sähköpostilla. Siihen asti kaikki hyvin mutta nyt sen jälkeen alkoi taas hyvin tuttu pimeä informaatiokatkos...Siinä välissä ennätin taas tehdä muuta kauppaa Teleskop-Servicen kanssa. Tilasin pikku muuntajan viime Maanantaina. Sen toi UPS viime Perjantaina. Malliesimerkki siitä kun asiat voivat myös sujua.

 Joku ihmetteli täällä muussa yhteydessä minun olevan perin rauhallinen mies. Pakko. Muutenhan kiipeilisin jo seinille ja ryntäilisin vähintään puihin...Huumorinkin varjossa totean huolestuneena tuon OSDV:n olevan pahan suonsilmän tähtiharrastajan taipaleella. Tartuin aikanaan halvan tarjouksen syöttiin ja takerruinkin ketunrautoihin.

 Tässä "finaalissa" ei kalkkiviivojen pituutta ole määritelty. Kun Kesäkuun alussa luvattiin samalla tavalla päivämäärällä tuote lähettäväksi niin minulla se oli Elokuun 3. päivä.
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1203
Vs: OSDV
« Vastaus #22 : 15-12-2012, 05:11:42 »
 OSDV:n lupailema finaali lopultakin tuli. Tilanne oli, että pitkällisten odottelujen jälkeen sain heiltä tuotteita monien mutkien jälkeen. Syyskuussa näytti saldo puolelleni vielä miinusta reilut yhdeksän sataa. Pyysin heitä toimittamaan FS-2 ohjausjärjestelmän tai palauttamaan rahana. Lisäongelma tuli kun tuota ohjausjärjestelmää saa Saksassa Astroelektronikilta ja se on kieltäytynyt tekemästä kauppaa OSDV:n kanssa. Astroelektronikilta olin kuitenkin ostanut SECM moottorit aiemmin syksyllä ja he lupasivat myös ohjauksen. Sen edellytys oli saada OSDV maksamaan. Taas odottelujen ja OSDV:n lupausten jälkeen Astroelektronikin Koch otti yhteyttä ja sanoi lähetyksen olevan matkalla. Pahoitteli OSDV:n hitaasta rahojen siirrosta johtuvaa viivästystä. Erona heidän toiminnassaan on että Dortmundin pojat selittää ja selittää eikä mitään tapahdu, mutta Koch lähettää ensin tuotteen ja ilmoittaa kun se on jo tulossa.

  Kaiken jälkeen voi kumminkin sanoa; Asiat kyllä OSDV:n kanssa järjestyy, rahoilleen saa aina lopulta vastineen. Senttiäkään ei pimitetä. Se odotteluaika  vain saa vastenmielisiä ajatuksia mieleen. Asiakkaana tunsin joutuneeni joustamaan useasti ja liikaa.Vaadin moneen otteeseen rahoja takaisin kun luvatut toimitukset ei onnistuneet, mutta tuloksetta  ja tilauksia piti vaihtaa välillä muuksi mitä oli alunperin tarkoitus.

 Kun reiluus kaupankäynnistä on varmuudella kadonnut aikoja sitten ja jos on sitä suuressa maailmassa koskaan ollutkaan, niin enpä suosittele kenellekkään toiselle tunarille, että lähettää rahaa pankkisiirrolla, ellei tunne kauppiasta todella hyvin. Sen kummempaa reiluutta ei olisi kaivattu kuin ilmoittaa jo kättelyssä millä tuotteella on toimitusvaikeuksia ja mitä saa varmemmin. Se kuuluu asiakaspalveluun. Ellei noida tiedosta on väärällä alalla. Menköön kolehdin kerääjäksi. Siellä antaa kuka antaa kyselemättä. Se siitä; en näitä muistele pahalla, ehkä pikkuisen sentään...Jos firmalla menee huonommin tahtovat ongelmat kasautua eikä ruorissa olijoita käy kateeksi.
 
 
 
« Viimeksi muokattu: 15-12-2012, 19:29:15 kirjoittanut Tane »
Maksutov 200 f/20, SW EQ5, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm