Salamoinnin ja ukkosten valokuvaaminen?

Aloittaja Erik Pirtala, 16.06.2009, 12:07:07

« edellinen - seuraava »

Juhanitee

Lainaus käyttäjältä: monni - 04.07.2013, 15:37:18Kokeiltu nyt kahdessa ukkosessa. Ei toimi. Ilmeisen epäherkkä tai sitten liian laaja-alainen opto ei laukaise kameraa ulkona vaikka kuinka komeasti välähtäisi. Ainakaan Oulun korkeudella ei ole vielä ollut täysin pimeää ulkona ukkosella, joten kunnollinen testaaminen on vielä vajaa. Vessassa sytkärin räpsäytys laukaisee kullä kameran. Jos vain viitsisi, jaksaisi, kehtaisi ja sopivasti touhuttaisi, voisi kokeilla näpertää tuolle optosilmälle jonkinlaisen heijastimen vanhasta taskulampusta tms. Näin tämä setti ei kuitenkaan toimi. Taaskaan halpa hinta ei kompensoi kelvottomuutta  :sad:

prototype

Oletko vilkaissut tuon siulunelämää? Saisiko esim. lisäämällä potentiometrin sopivaan paikkaan säädettyä tuon herkkyyttä? Jaksaisitko/onnistuisiko ottaa tuon piirilevystä kuvan? Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka tuon on rakennettu.

Juhanitee

Näyttää 12F629:n ympärille kasatulta viritelmältä. Periaatteessa tuossa olisi varaa jopa jotain soveltaakin. Keltaiseen liittimeen tulee valo- tai äänianturi ja musta liitin on kameraan päin. Toisella puolella ei liittimien lisäksi ole kuin laukaisua indikoiva ledi.