Ukkoset 2012

Aloittaja Timo Kantola, 29.04.2012, 19:07:33

« edellinen - seuraava »

Timo Kuhmonen

Lainaus käyttäjältä: tähtityttö - 29.07.2012, 03:05:11
Joku fiksuhan voi kertoa, että saako videokuvasta jotenkin kaapattua sen salaman kuvaksi ja voiko sen muuntaa jotenkin kuvamuotoon ja sitten laittamaan tänne näytille? Videoitahan tänne ei vissiin psyty laittamaan ja mun täytyy noita videoita pätkiäkin, jos vaan osaan.
Mahdollista tuo on, kun käytössä on joku ohjelma, jolla video klippiä työstää. Ohjelmasta riippuen, tapa vaihtelee - millä yksittäinen "freimi" talletetaan still kuvaksi. Yleensä video "ajetaan" talletettavan freimin kohdalle - ja aktivoidaan "save frame as picture file".
Joku Virtul DUB (tms vastaava) softaa tarkemmin tunteva voinee kommentoida, onnistuuko tallennus..

Uppo

Vilkkui niin julmetusti, jotain jäi kennollekin.GoPro HD Hero2, 720p 60fps, siitä sitten hieman hidastettu.
http://uppo.kuvat.fi/kuvat/Misc/vilkku.mp4

edit: lisäsin linkin videoon
Jani Virtanen

kimmopaasiala

Minä yrittäisin ensimmäisenä ladata tiedoston VLC playeriin (http://www.videolan.org/) ja ottaa sitten snapshot pysäytyskuvasta (video -valikko ja snapshot). Snapshotit menevät my pictures -kansioon muistaakseni.
Helios Quantum 4 15x70 kiikarit, Canon 1100D kamera.

Timi

Itse olen leikannut videota Windows live elokuvatyökalulla http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Movie_Maker ja ottanut jpeg kuvaotoksia Windows Movie makerilla http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_Movie_Maker, mitä nyt kukin haluaa käyttää missäkin tilanteessa.

Kata

Lohjalla oli viime yönnä ukkosmyrsky. Kesti ainakin 2 tuntia. Tässä nyt yks kuva myrskystä...


http://xx-starship.blogspot.fi/ <-- tuolla lisää kuvia
- Katariina Kaartinen

iosainio

28.7. lauantai-illalla oli Turun Hirvensalossa todella upeaa näytöstä. Ukkosen ollessa kohdalla sade oli hyvin kevyttä ja näkyvyys jo pimeässä hyvä. Mieleenpainuvia olivat useat tuollaiset Katan kuvan mukaiset salamat, jotka tavanomaisen taivaanrannan suunnan sijasta näkyivätkin pään päällä. Oli hätkähdyttävää katsoa pään yli räiskähtäviä "hämähäkinverkkoja". Myöhemmin sade sitten muuttuikin rajummaksi ja yksittäiset salamat eivät enää erottuneet niin selvästi. Ällistykseltäni en huomannut laskea salamataajuutta, arvioisin tiheimmillään sen olleen parikymmentä minuutissa. Vielä typerämpi veto oli, etten ottanut lähes vieressä ollutta kameraa ja laittanut videokuvausta päälle.

vanttmi

No niin taas,

Eiköhän kerätä kamat kantoon ja lähdetään vastaanotolle. Tulin juuri Kotkassa Kymin kentältä lennättämästä ja etelä-kaakkoon oli muodostumassa korkeata pilveä ... ja näyttihän nuo tutkatkin osan totuudesta.
vanttmi
---------------------------------------------------
Myrskyrintama Kaakkois-Suomi
http://users.kymp.net/p409930a/index.html

Valokuvat:
https://picasaweb.google.com/110858584893622891646

Canon EOS 7D, Canon SX280 HS, Samsung Pro815

MattiH

Liedossa paraikaa. N. 20 väläystä minuutissa -tahtia, pari osui kuvaankin. Sitten olikin pakko juosta sateen edellä sisään.

Timo Kuhmonen

Seurasin tilannettä myös espoossa. Kauempana meren yllä (kaakko) alkoi näkyä salamointia siinä klo23 hujakoilla eilen. Sitten siirtyi idän kautta koilliseen salamointi täältä katsoen - kuviakin tuli otettua. Niitä myöhemmin.... Pitää seurata tilannetta - josko rytinää vielä tänne tulee...

vanttmi

#54
Tulipahan valvottua ... eikä tuosta tuon kummenpia parane muistella. Olisikohan nämä tältä kesältä tässä? Elikkäs saman tien varrelta kuvattu kuin tuo edellinen kuva. Meni vain hieman etäänpäätä kuin edellinen.

- Mikko -

Ps. Jaahas, toinen iltapaivälehtistä ilmoittaa jotta viime öinen myräkkä itäisellä Suomenlahdella viskoi kalamajoja Huovarin saarella. Tuo kuvan (29.7.2012 klo 23:36) ilotulitus tapahtuu juuri sillä suunnalla, ehkä hieman aiemmin elikkäs jossain Suur Musta - Ulko-Nuokkojen linjalla Kotkan Tiutisen pengertieltä katsottuna.
vanttmi
---------------------------------------------------
Myrskyrintama Kaakkois-Suomi
http://users.kymp.net/p409930a/index.html

Valokuvat:
https://picasaweb.google.com/110858584893622891646

Canon EOS 7D, Canon SX280 HS, Samsung Pro815


jaffons

Lainaus käyttäjältä: mistral - 30.07.2012, 12:13:53
No tuolla MattiH:n kuvaamalla salamalla lämmittäisi varmaan omakotitaloa kuukauden  :laugh:
Ei muuten lämmitä, ehkä hehkulamppua kuukauden.

Tässä oma saldo:

IMG_5290 by jaffons, on Flickr
Heq5pro, kwiq
WO ZII80/545
450Dmod, tsflat2

jaffons

Lainaus käyttäjältä: Timo Kuhmonen - 29.07.2012, 00:18:38
koppaat jalustan mukaan vaan, Iida :-) Kannattaa oki katsoa, ettei kalusto pääse kastumaan. Muutamat pisarat voi pyyhkiä objektiivista varovasti, esim linssipaperilla. Jos rytinä puskee pahasti päälle, kannattaa muistaa että oma henkikulta on kuvia tärkeämpi :-)

Perusherkkyys kameraan esim ISO 400/800 tai vastaava. Ottaa testivalotuksia maisemasta, ja selvittää millä asetuksilla maisema valottuu siten, että tarpeeelliset yksityiskohdat näkyy. Useammista sekunneista puhutaan. Sitten kun salama iskee, yleensä itse olen lopettanut valotuksen. Joku sähköinen lankalaukaisijan tapainen estää tärähdyksen. Objektiiviin isoin aukko (tai pari pykälää himmennettynä), ja yleensä käyttöön laajakulmaa...
Itse kokeilin eilen salamakuvausta keskiyöllä, mutta aika eri asetuksilla;(85mm) f16 iso100 ja 30s, tuolla maisema jää realistisen tummaksi ja jos olisi ollut valoisampaa niin melkein nd filttereitä olisi tarvinnut. Sitten kun salama iski valotus kiinni.

Laajakulma on toki parempi mutta ei mulla ole.
Heq5pro, kwiq
WO ZII80/545
450Dmod, tsflat2

tähti_ville

Heippa,

Tässä kuva Hauholta kun sattui sopivasti hollille pikkuset salamat ja kamera oli valmiina trikkerin kanssa kuvaamiseen.

Terveisin Antti

Tero-LP