Rekisteröintisopimus

Huomioi, että rekisteröityessäsi keskustelualueelle hyväksyt keskustelualueen säännöt ja sitoudut noudattamaan niitä. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että luet säännöt huolellisesti. Alla lyhennelmä säännöistä, täydellinen versio foorumilla: http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=22.0

Lyhennetty versio säännöistä:

Avaruus.fi-keskustelualue on tarkoitettu tähtitieteestä ja tähtiharrastuksesta käytävään keskusteluun. Keskustelualueella on noudatettava sääntöjä, joiden tarkoituksena on taata keskusteluiden asiallisuus, yleinen viihtyvyys foorumilla ja foorumin hyödyllisyys.

Ulkomaisista IP-osoitteista tulevat rekisteröitymiset hylätään automaattisesti, joten jos olet ulkomailla asuva Suomalainen, valitse selkeästi suomalaiseksi tunnistettava käyttäjätunnus. Yleisesti kannattaa huomioida, että käyttäjätunnuksen on oltava asiallinen. Kutakin käyttäjää kohden hyväksytään vain yksi käyttäjätunnus.

Oman ja foorumin turvallisuuden vuoksi: Älä käytä samanlaista tunnusta ja salasanaa, mitä olet jo käyttänyt jossain muualla.

Kunnioita muita keskustelijoita, keskustelualueella on käyttäydyttävä asiallisesti ja hyviä tapoja noudattaen. Kiroilua tai kiroiluun verrattavien sanojen käyttöä foorumilla ei suvaita. Foorumilla ei mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan keskustellaan asiallisesti ketään haukkumatta.

Kunnioita tekijänoikeuksia, netikettiä ja Suomen lakia. Tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin käyttö keskustelualueella ilman oikeuksien haltijan kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee yhtälailla valokuvia kuin muutakin tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Jos lähetät foorumille kuvia, on kuvien oltava sinun itsesi ottamia tai sinulla on oltava lupa niiden julkaisemiseen (luvasta on mainittava julkaisun yhteydessä).


Yleisen moraalin, Suomen lakien ja netiketin vastaisen materiaalin lähettäminen tälle keskustelupalstalle on kiellettyä mukaan lukien K18-materiaalit. Foorumilla ei saa esitellä tai antaa linkkejä tuotteisiin, joita voidaan käyttää ihmisten tai omaisuuden vahingoittamiseen.

Massapostitukset (späm), "floodaus", "trollaus", cross-postaus, kaupalliseksi mainostamiseksi katsottavat viestit, ketjukirjeet ja yhteystietojen kerääminen eivät kuulu tälle foorumille. Yritysten harjoittama kaupallinen mainostaminen keskustelualueella on kiellettyä ilman lupaa.

Uskonnon julistaminen tai vastustaminen ei kuulu tämän foorumin teemoihin. Astrologia, UFOt, salaliittoteoriat ja muu huuhaa ei myöskään kuulu tämän foorumin aihepiiriin.

Ennen uuden viestiketjun aloittamista: käytä hakutoimintoa. Jos kuitenkin joudut aloittamaan uuden viestiketjun, otsikoi viestisi mahdollisimman tarkasti. Kirjoita viestisi selkeästi, käytä mielellään kirjakieltä. Isoja alkukirjaimia, välimerkkejä ja kappalejakoja käyttämällä teet tekstistäsi huomattavasti selkeämpää lukea.

Yksityiskohtaisemmat foorumin säännöt löydät osoittesta http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=22.0

Kiitos ajastasi. Hyväksytkö säännöt ja sitoudut noudattamaan niitä?