Avaruus.fi - keskustelualue

Havaintokohteet ja havaitseminen => Havaintokohteet ja havaitseminen => Havainto-olosuhteet => Aiheen aloitti: Jarkko.A - 08-10-2009, 18:19:02

Otsikko: Havaintopaikan arvuuttelua Siilinjärvellä
Kirjoitti: Jarkko.A - 08-10-2009, 18:19:02
Hei,

Etsiskelin Google Earthilla sopivaa uutta havaintopaikkaa ja törmäsin tällaiseen Siilinjärvellä Yaran (ent. Kemira) kalkkivuoren lähettyvillä olevaan maamuodostelmaan.

Tietääköhän kukaan onko tuo ihan vapaasti pällisteltävissä oleva paikka vai onko tuolla liikkumista rajoitettu. Satelliittikartan tietojen perusteella tuo nyppylä olisi n. 40 metriä korkeammalla kuin ympäröivä maasto eikä aivan vieressä ole katuvaloja.

Laittakaahan infoa jos joku paikkakuntalainen sattuisi tietämään tuosta alueesta jotakin.
Otsikko: Vs: Havaintopaikan arvuuttelua Siilinjärvellä
Kirjoitti: TiPi - 20-11-2009, 20:51:01
Eipä taida olla tuonne menemistä... On tehdasaluetta käsittääkseni. Itselläni on monta kertaa käynyt mielessä jatkaa tuosta hieman pidemmälle Nilsiän suuntaan. Siellä on sellainen nyppylä kuin Kinahmi ja ainakin tieltä tähystettynä saattais olla mahdollisesti  hyvätkin näkymät.

Kiva kuulla,että Siilin suunnassa on muitakin putkeen tiirailijoita. :)
Otsikko: Vs: Havaintopaikan arvuuttelua Siilinjärvellä
Kirjoitti: JVO - 28-11-2009, 19:34:53
Tänään kävin tuolla kaivosalueella kun Yara järjesti siellä pienen kiertoajelun halukkaille ja ainakin kulunvalvontaa ja puomia oli joka risteyksessä, että tuskin päästävät tähtiharrastajaakaan tuonne alueelle.
Otsikko: Vs: Havaintopaikan arvuuttelua Siilinjärvellä
Kirjoitti: ville_sml - 01-12-2009, 11:06:42
Muistaakseni käydessäni siellä, joku kaivosalueen esimies mainitsi että tuo kalkkikasa on syövyttävää. Ei varmaanakaan kannata mennä tuhoamaan varusteitaan/kenkiään sinne.
Otsikko: Vs: Havaintopaikan arvuuttelua Siilinjärvellä
Kirjoitti: Ari Haavisto - 06-12-2009, 14:01:59
Kaivoslaitealalla työskentelevänä tuli käytyä tuolla kaivoksella keväällä yhtä konetta katsomassa. Kaivoksilla on ja pitää olla tiukat turvatoimet eikä sinne sivullisia päästetä enkä suosittele menemään yöllä vaikka pääsisikin:
Itse kaivoksilla louhittaessa tyypilliset penkkakorkeudet ovat sellaiset 8-20m eli tuon syvyisiä äkkipudotuksia siellä on ja siitä kun pimeässä putoaa, niin henki lähtee. Toisekseen räjäyttämällä lohkottu kallio on todella teräväsärmäistä ja louhikkoista ja pimeässä taittaa jalkansa. Puhumattakaan jos työtä tehdään useassa vuorossa ja koneet ajelevat yölläkin.
Joskus olin Espanjassa pimeässä hiili-avolouhoksessa ja kyllä pelotti kun kuski maasturilla päästeli ulkomuistista rinteitä alas; onko siellä kohdalla tie vai pudotus? Tähdet kyllä näkyivät hyvin mutta kurat housussa ei tee mieli tiirailla.  :grin:

Tuo "mäki", jos oikein tulkitsin mistä on kyse, on läjitysalue jota kiinteä kuljetinrata täyttää ja sinänsä vaarallinen kiipeillä, tomuinen (kulkeutuu joka paikkaan ja optiikkaan) ja lisäksi tosiaan ph semmoinen että syövyttää ajan kanssa ja saa sormet rypyille. Ja melko varmasti aidattu ja vartioitu. Epäilen myös, että ei sitä edes pääsisi ylös. Jos siinä joku normaali, turvallinen, vapaapääsyinen mäki on lähettyvillä, niin se on eri asia, mutta kaivosalueille en suosittele menemään missään tapauksessa eikä niihin yleensä pääsekään.