Avaruus.fi - keskustelualue

Muut havaintolaitteet => Jalustat ja seurantalaitteet => Aiheen aloitti: Veijo T - 06-08-2008, 15:47:15

Otsikko: Eqmod
Kirjoitti: Veijo T - 06-08-2008, 15:47:15
Päivitin Eq6Pro jalustan kapulaan firmwaren 3.20 > 3.23, joka sallii käytää Eqmod ojelmaa Ascom rajapinnan kautta suoraan. kun kapulasta valitsee pc direct moodin. Nyt myös Phd guiding ohjelma toimii Ascom pulseguide asetuksilla, ja vain yksi rj45 ethernet kaapeli riitää, jota kautta menee jalustalle goto, seuranta ja guiding ohjaukset.

Eqmodissa on track rate ryhmässä painike solar moon ja sideral nopeuksille, siinä ryhmässä on myös custom painike jolla ilmeisesti saa hienosäätää seuranta nopeutta, muitta minulla tuon custom painikkeen painaminen aiheuttaa "run time errorin" ja ohjelma kaatuu mistähän tuo mahtais johtua, onko ollu muilla jotka tätä ohjelmaa kaytää samaa ?

Muuten kaikki näytää toimivan mainiosti, uusimmat ohjelma versiot on ladattu elokuussa 2008, ja ne asentui ongelmitta. Ainakin Cartes du ciel, Stellarium ja Hnsky karttaohjelmat toimii Eqmodin kautta jalustan ohjaukseen. myös Usb / Rs232 muunin toimii, sekä Phd.

Tuon näköinen ohjauspaneeli on kyseessä
http://kotiweb.kotiportti.fi/veijo.t/Kuvausvalineet/Eq6Pro/index.html (http://kotiweb.kotiportti.fi/veijo.t/Kuvausvalineet/Eq6Pro/index.html)

Veijo T
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 06-08-2008, 19:17:19
Itse olen kanssa viime päivinä askarrellut Eqmodin kanssa.
Lähinnä olen taistellut PEC-korjauksen, tai kuten eqmod-maailmassa niin sanotaan V(ariable) S(peed) PECin kanssa joka periaatteessa tuntuu hyvältä keksinnöltä.
Ongelmaksi on jäänyt että nyt softat kuvittelee että mulla on EQ6 Pro-jalusta (vaikka todellisuudessa on HEQ5 Pro) eli worm period-arvot menee tämän johdosta pyllylleen.

En ole saanut päivitettyä Eqmodia uudempaan versioon. Nyt on 1.13n joka ehkä voi olla syyllinen että 'matojaksot' on väärin.
1.14g setup ei toimi.
Laitoitko suoraan tuon 1.14g-version ?

Itse en nykyään käytä kapulaa ollenkaan. Eipä sitä välttämättä tarvi varsinkin kun voi käyttää langatonta peliohjainta.
Custom ratea en ole kokeillut kun ei ole ollut tarvetta.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Veijo T - 06-08-2008, 20:56:40
Joo tuolla säätyvä PEC korjaus on ihan hyvä, voi olla että kohta ei autoguideria tarvikkaan :)

Tuon eqmodin asennus rutiini on nyt tullut helpommaksi, kannattaa ladata uusin ASCOMPlatform5a paketti ensin, sitten EQASCOM_V114g,
http://www.welshdragoncomputing.ca/eqmod/doku.php?id=installing_the_driver (http://www.welshdragoncomputing.ca/eqmod/doku.php?id=installing_the_driver)

Niin tuo custom nopeuden säätö nappula tulee vasta tuossa 114g versiossa. ilmeiseti siihen voi säätää esim. satelliittia varten oman nopeuden ym.
minä tarvitsen sitä pitkällä polttovälillä, mikäli seuranta nopeus ei ihan täsmää, ja kun on kiinteä asennus. mutta autocuiderhan tuon korvaa.

Minulla on joskus tarvetta vierailla jalustan vierellä :), vaikka sisältä sitä ohjaiskin, tällöin on hyvä että kapulan ohjaus säilyy myös ulkona jalustan vieressä, pakkasella tarvii varmaan laitaa kapula lämpöpussiin.

Veijo T
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 07-08-2008, 08:25:30
Kylläpä tuo seurantanopeus on tähän mennessä täsmännyt ihan riittävällä tarkkuudella.
Satelliitteja jos haluaa seurailla niin siihen tarkoitukseen kannattaa kokeilla Satellite Tracker-nimistä softaa.
Olen kokeillut sitä Meaden kanssa ja hyvin toimii. Käsittääkseni sen saa toimimaan ascomin kanssakin.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Mika Luostarinen - 13-08-2008, 20:17:32

Eqmodissa on track rate ryhmässä painike solar moon ja sideral nopeuksille, siinä ryhmässä on myös custom painike jolla ilmeisesti saa hienosäätää seuranta nopeutta, muitta minulla tuon custom painikkeen painaminen aiheuttaa "run time errorin" ja ohjelma kaatuu mistähän tuo mahtais johtua, onko ollu muilla jotka tätä ohjelmaa kaytää samaa ?


Tuo on softabugi. Raportoi tuo tekijälle niin varmaan korjaavat ohjelmansa seuraavaan versioon.

-ML

Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 07-10-2008, 11:05:19
Mulla oli eilen taas jalustan säätöilta.
Ongelma mulla siis oli ettei Eqmod tai Perecorder tunnistanut jalustan 'matojaksoa' (=worm period) oikein.
Ajattelin että johtuu Eqmodin versiosta.
Mutta en saanut päivitettyä uudempaan toimivaan versioon kun aina tuli herjaa käynnistyksessä.
Eilen sitten siivosin taas kaikki Ascom/Eqmod jutut pois ja asensin puhtaalta pöydältä, mutta tällä kertaa sain ahaa elämyksen;
ei kai sittenkin ole kyse numero/päivämäärä-asetuksista niinkuin joskus ennenkin.
Niinhän se sitten oli kun laittoi alueasetukset jenkkiläisiksi (jossa desimaalierotin vaihtuu pilkuksi) niin lähti toimimaan!!!
Jotenkin olin ajatellut että kun asetus on kunnossa Eqmodin edellisessä versiossa niin ei kai sitä ole vaihdettu uudemmassa vaan oli kuitenkin.

Sitten latasin PemPro:n kokeiluluversion ja asensin se.
PemPron:n sisältä asensin PemPro-yhteensopivan Eqmod-version (v 1.14gP)
Kun oli yhteys jalustaan ja kameraan (webkamerakin käy) niin ei muuta kuin käyrän tallennus käyntiin.
Neljän matojakson nauhoituksen jälkeen mulla oli PEC-käyrä jota hiukan silottelin ja latasin Eqmodin käyttöön.
PEC-päälle ja ei muuta kuin ihmettelemään sileämpää seurantakäyrää.
Kyllä seurannassa edistystä on silminnähden tapahtunut ja oletan että käyrää voi edelleen hiukan viilata.
Täytyy vaan toivoa että on aikaa säätää käyrää ennenkuin kokeilujakso päättyy ;)

PemPro siis täältä:
http://www.ccdware.com/products/pempro/ (http://www.ccdware.com/products/pempro/)

Ohjeita PemPro:n käytöstä Eqmod:n kanssa:
http://www.siriusimaging.com/Help/PEMProV2/eqmod.htm (http://www.siriusimaging.com/Help/PEMProV2/eqmod.htm)
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Veijo T - 08-10-2008, 22:06:22
Eilen 7.10 illalla latasin Eqmod  1.15b version joka on beta vaiheessa, minulla tuon itse ohjelman kansa ei ole muita ongelmia kuin tuo yhden nappulan tuottama "Run-time error:'13' Type Mismatch" tuokin näytti nyt korjaantuneen tuossa 1.15b versiossa, tässä versiossa en saanut kuitenkaan pec käyrää käyttöön jostakin syystä, aikaisemmassa versiossa tuo pelasi.

No sen minkä sitä 7-8 päivän välisen yön tuota testasin niin eipä tuolla pec käyrällä näyttänyt olevan juuri tarvettakaan, Phd kokoajan jakso kaatuilla, joka saattoi johtua siitä että minun vanhan läppärin vähässä muistissa oli liikaa kuormitusta, täytyy vapauttaa tarpeettomia prosesseja käytöstä.

Jopa 2 metrin polttovälillä ja 1300mm seuranta putkella Phd hoiti varsin hyvin seurannan silloin kun se pelasi.

Tuohon PemPro ohjelmaan en ole vielä perehtynyt.

Tuohon Eqmod ohjelmaan olen ollut varsin tyytyväinen, kun siinä näyttää olevan kaikki toiminnot käyttäjän säädettävissä, ja sitä kehitetään koko ajan.

Veijo T
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 08-10-2008, 22:42:14
Joo, ajattelin vaan että hiukan lyhemmillä polttoväleillä voisi jättää autoguidauksen pois ja luottaa PECiin.
Siksi kokeilin tuota PemPro:ta.
Tarkoitus on virittää sillä myös yhdistyksen Meadea. Vaikka itseasiassa kun viimeksi mittailin oli virhettä vain 10" (peak to peak).

En muista että mulla olisi PHD kaatunut.
Hyvin pelittää joskin 2000 millin kuvausputken polttovälillä ja 520 millin autoguideriputken polttovälillä on hieman vaikeuksia.

Olitkos muuten Veijo eqmodissa säätänyt pulseguide settingsejä (pienemmäksi) ?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Veijo T - 09-10-2008, 19:02:41

En muista että mulla olisi PHD kaatunut.
Hyvin pelittää joskin 2000 millin kuvausputken polttovälillä ja 520 millin autoguideriputken polttovälillä on hieman vaikeuksia.

Olitkos muuten Veijo eqmodissa säätänyt pulseguide settingsejä (pienemmäksi) ?

Tuo PHD.n kaatuminen, tai se jää jumiin, voi olla myös usb väylän kuormitusta minulla liikaa kun minulta lähtee läppäriltä jalustalle 1 usb kaapeli, ja jalustan päässä on usb hubi johon on kytketty 3 usb lähtöä, joista 2 menee seurantakameralle ( pitkä valotus vaatii 2 kpl ). sekä vielä yksi kuvauskameralle ja sen kauko ohjaus. Jalustan ohjaus taas menee aidolla sarjaväylällä kapulalle.

Ra rate ja Dec rate arvoja olen säätänyt ja koittanut hakea niille sopivan arvon, täytys tulla sopivan pilvinen ilta että ei tarvi uhrata kuvaus ilmaa säätämiseen, joka tapauksessa kannattaa vaikka ottaa näytön kaappaus silloin tällöin muistiin niin voi seurata säätöjen vaikutusta.

Mount limits rajat mulla on myös poissa niin ei tarvi pelätä äkkinäisiä meridian ylityksiä ja jalustan kääntyilyjä, mulla ei pääse kaapelit kiertymään kun on myös näköyhteys jalustalle.

Drift compensation arvolla saattaa pystyä myös vaikuttamaan seurantaan.

Veijo T
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Juha-Matti Penttilä - 10-10-2008, 23:21:04
Minäkin tulin hankkineeksi EQDir palikan ja asensin koneelle Eqmod ohjelman. Aina kun ostaa uusia "leluja" niin on paljon opettelemista niiden käytössä. Tuossa hetki sitten kokeilin Eqmod ohjelman avulla tehdä jalustalle 3 tähden suuntausta, oli todella vaikeaa saada tähdet hiusristikon keskelle läppäriä käyttämällä. Yrittämällä sain tähdet keskelle okulaaria, tosin aikaa vierähti monin verroin enemmän käsiohjaimeen verrattuna. Suuntaus ei oikein onnistunut, kun Deneb tähti jäi noin asteen näkökentän ulkopuolelle, varmaankin joku tähti meni väärin. Pitääpäs hankkia tuommoinen langaton peliohjain jos suuntaus sen kanssa olisi helpompaa, tietokonepelit muuttuvat entistä todentuntuisemmiksi. :D En ole vielä ehtinyt tutustua ohjelman muihin ominaisuuksiin.

Pitääkös tämä suuntaus tehdä jalustalle joka kerta uudestaan, jos kaukoputki on kiinteästi asennettu? Voiko suuntaustähdet mahdollisesti tallentaa ohjelmaan? Minulla tosin nyt EQ6 SkyScan jalusta toimii verkkovirralla (12 volttia, 2 ampeerin muuntaja) ja virrat voivat olla jalustassa koko ajan päällä. Jos tietokoneen sammuttaa, niin menettääkö Eqmod ohjelma silloin tiedot tähtien sijainnista?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Mikko Päivinen - 11-10-2008, 09:28:42
 Jos jalusta on kiinteästi ei tarvitse tehdä sitä suuntausta uudestaan joka kerta mikäli muistaa ajaa parkkiin ennen virtojen katkaisua. Toinen asia on muistaa tallettaa NSYNC data ja se onnistuu klikkaamalla siitä nsync ikkunan alta sitä edit syncdata vai mitä siinä nyt lukikaan.
 Sitten kun siihen aukeaa se ikkuna missä näkyy niiden kohdistamasiesi tähtien koordinaatit niin klikkaa sitten vain save. Samaisesta ikkunasta löytyy myös asetus niin, että se lataa heti käynnistäessä tuon valitsemasi listan joten sitäkään ei tarvitse käydä sitten joka kerta lataamassa uudestaan.

 Olen huomannut myös sen, että jos tekee vaikkapa 20 tähden kohdistuksen niin ei kannata huolestua jos jossain vaiheessa kohdistamista ne tähdet ovatkin yllättävän kaukana valintavaiheessa. Sitten olen tehnyt niin, että teen 29 tähden kohdistuksen ja jos en ole ollut tyytyväinen niin olen yksitellen poistanut tähden nsyncin loppupään tähdistä kunnes tähdet ovat mahdollisimman hyvin kohdistettu.
 En tiedä mistä se johtuu, että välttämättä 29 tähteä ei ole niin tarkka kuin joskus esimerkiksi 17 tähteä?

Mikko
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Juha-Matti Penttilä - 29-12-2008, 19:01:23
Olen nyt kolmena edellisenä iltana kohdistanut 17 tähteä käyttäen Locitechin usb peliohjainta. On todella yllättävää kun osa tähdistä ei edelleenkään osu keskelle kuvakenttään, vaan ovat hieman kuvakentän ulkopuolella. Esim. Kassiopeian Caph – tähti jää reilusti okulaarin kuvakentän ulkopuolelle vaikka se on yksi suuntaustähdistä. Lisäksi muutamat kohteet (Esim. Capella ja M 31) ovat okulaarin ihan reunan tuntumassa. Tosin Lyyran Vega osui keskelle kuvakenttää. Nämä testaukset tein 25 mm, 52 asteen okulaarilla, putkena 10” newton f/4.7. Kohdistusvaiheessa olen jokaisen tähden huolellisesti asetellut keskelle kuvakenttää. Ovatkohan kohdistustähdet liian lähellä toisiaan, vai mistä johtuu kun putki ei osu tarkasti kohteisiin? Onko muille tullut vastaan samantapainen ongelma?

Jalustan alkuperäisellä käsiohjaimella kaikki kohteet osuivat keskelle kuvakenttää jopa kolmen tähden suuntauksella, siinä missä Eqmod tarvitsee paljon enemmän tähtiä – tai sitten en vain osaa käyttää Eqmod ohjelmaa. Käytän Cartes du Ciel tähtikartta ohjelmaa jalustan ohjaamiseen. Milloin sitä Sync painiketta pitääkään painaa tähtikartta ohjelmassa?

Entä mikä pitäisi valita Sync Behavior ja Alingment Behavior valikoista?

Suuntaustähdet ovat:

1. Betelgeuse, Orion
2. Dubhe, Ursa Major (Otava)
3. Alpheratz, Andromeda
4. Castor, Gemini (Kaksoset)
5. Deneb, Cygnus (Joutsen)
6. Caph, Kassiopeia
7. Algol, Perseus
8. Markab, Pegasus
9. Alnath, Auriga (Ajomies)
10. Mirach, Andromeda
11. Capella, Auriga (Ajomies)
12. 45 Eps Cas, Kassiopeia
13. Altair, Aquila (Kotka)
14. Mizar, Ursa Major (Otava)
15. Vega, Lyyra
16. Alderamin, Cepheus
17. Kocab, Ursa Minor

(http://img220.imageshack.us/img220/3696/alingmentstarlisteditorak3.jpg)

Kiitos vastauksistanne!
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 03-09-2010, 15:33:33
Wanha ketju mutta pistetäänpä tänne linkkiä kun tuntui sopivan.

http://www.youtube.com/watch?v=jlkx9ijoJ8I

Tämä siis ensimmäinen osa sarjasta. Toivotaan että jatkoa seuraa.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Kaizu - 03-09-2010, 16:59:08
Olen nyt kolmena edellisenä iltana kohdistanut 17 tähteä käyttäen Locitechin usb peliohjainta. On todella yllättävää kun osa tähdistä ei edelleenkään osu keskelle kuvakenttään, vaan ovat hieman kuvakentän ulkopuolella. Esim. Kassiopeian Caph – tähti jää reilusti okulaarin kuvakentän ulkopuolelle vaikka se on yksi suuntaustähdistä. Lisäksi muutamat kohteet (Esim. Capella ja M 31) ovat okulaarin ihan reunan tuntumassa. Tosin Lyyran Vega osui keskelle kuvakenttää. Nämä testaukset tein 25 mm, 52 asteen okulaarilla, putkena 10” newton f/4.7. Kohdistusvaiheessa olen jokaisen tähden huolellisesti asetellut keskelle kuvakenttää. Ovatkohan kohdistustähdet liian lähellä toisiaan, vai mistä johtuu kun putki ei osu tarkasti kohteisiin? Onko muille tullut vastaan samantapainen ongelma?

Jalustan alkuperäisellä käsiohjaimella kaikki kohteet osuivat keskelle kuvakenttää jopa kolmen tähden suuntauksella, siinä missä Eqmod tarvitsee paljon enemmän tähtiä – tai sitten en vain osaa käyttää Eqmod ohjelmaa. Käytän Cartes du Ciel tähtikartta ohjelmaa jalustan ohjaamiseen. Milloin sitä Sync painiketta pitääkään painaa tähtikartta ohjelmassa?

Entä mikä pitäisi valita Sync Behavior ja Alingment Behavior valikoista?

Suuntaustähdet ovat:

1. Betelgeuse, Orion
2. Dubhe, Ursa Major (Otava)
3. Alpheratz, Andromeda
4. Castor, Gemini (Kaksoset)
5. Deneb, Cygnus (Joutsen)
6. Caph, Kassiopeia
7. Algol, Perseus
8. Markab, Pegasus
9. Alnath, Auriga (Ajomies)
10. Mirach, Andromeda
11. Capella, Auriga (Ajomies)
12. 45 Eps Cas, Kassiopeia
13. Altair, Aquila (Kotka)
14. Mizar, Ursa Major (Otava)
15. Vega, Lyyra
16. Alderamin, Cepheus
17. Kocab, Ursa Minor

(http://img220.imageshack.us/img220/3696/alingmentstarlisteditorak3.jpg)

Kiitos vastauksistanne!


Vertasin tuon listan kahden viimeisen tähden koordinaatteja Guide 8 kartan koordinaatteihin. Näytti olevan enimmillään parin kaariminuutin eroja. Millä suurennuksella tähdet karkaavat näkökentän ulkopuolelle?

Kaizu
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: JuhaK - 03-09-2010, 22:10:27
Entä mikä pitäisi valita Sync Behavior ja Alingment Behavior valikoista?

Itsellä sama ongelma poistui viime vuonna vaihtamalla Alignment Behavior-asetukseksi "nearest point". Tämän jälkeen kohteet löytyivät hyvinkin läheltä kuvan keskustaa!

Ohjeet EQMOD:lle löytyy tuolta (http://eq-mod.sourceforge.net/tutindex.html)!
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Juha-Matti Penttilä - 04-09-2010, 12:32:28
Vertasin tuon listan kahden viimeisen tähden koordinaatteja Guide 8 kartan koordinaatteihin. Näytti olevan enimmillään parin kaariminuutin eroja. Millä suurennuksella tähdet karkaavat näkökentän ulkopuolelle?

Kaizu

Suurennosta oli tuolloin 48x, eikä minulla ole okulaaria joka tuottaisi suuremman näkökentän. Täytyypä seuraavalla kerralla kohdistukset tehdä ristikko-okulaarilla.

On tietysti mahdollista, että kohteet eivät osu näkökenttään koska napasuuntaus ei ole kohdallaan. Jalustan kanssa on vain sellainen ongelma, että jalustan rektaskensioakselin kaltevuuskulmaa ei saa lukittua haluamalleen kohdalle. Se mitä olen huomannut, niin se on lukittuna vain tietyssä kulmassa. Jos yritän laskea tai nostaa kulmaa, niin ruuvia ei saa kiristettyä tarpeeksi ja jalustan kaltevuuskulma liikkuu hyvin vähän.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Jarkko.A - 16-09-2010, 19:37:06
Ymmärsinkö nyt oikein että tarvitsen eqdir-palikan käyttääkseni eqmodia vai riittääkö pelkkä kaapeli jalustan ja koneen välille?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Lauri Kangas - 16-09-2010, 20:01:22
Tarvitset palikan, koska jalusta haluaa TTL-tasoisia signaaleja normaalien sarjaliikenteen tasojen sijaan. EQDIR ei kuitenkaan ole mitään sen ihmeellisempää, kuin tuollainen RS232->TTL konvertteri. Jos kolvi pysyy kädessä, voit tehdä huomattavasti kätevämmän adapterin tähän tyyliin: http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=6170.msg56182#msg56182
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 28-09-2010, 02:35:45
Jo toinen yö piloille, kun hommat ei toimi tai käyttäjä on horroksessa. :grin:
Tällainen ongelma tällä hetkellä, kun saan tähden keskelle kuvaan ja painan Ctrl + 3, alignointi toimii kyllä, ainakin jotenkuten, mutta tuonne EQMODin "Point list" kohtaan ei ilmesty yhtäkään tähteä.
Kyseessä siis Stellarium scope. Simulatorina olen kokeillut tuota ja sillä tuonne listaan ilmestyy numeroita ja kirjaimia.
Osaisiko kukaan sanoa, mikä tuossa nyt sattuisi mättämään - ei nimittäin tuo alignin tekeminen joka kerta maistuisi, etenki kun kiinteästi on jalusta paikallaan.
Todella kiitollinen olen, jos joku osaisi auttaa tyhmää.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Lauri Kangas - 28-09-2010, 03:55:39
Kiinteästi asennettu jalusta kannattaa alignata vain yhdellä pisteellä. Jos napasuuntaus on hyvä, goton tarkkuus on yhdelläkin pisteellä ihan riittävä. Jos napasuuntaus on täydellinen, gotokin on täydellinen.

En ole stellariumin ascom-juttuja koskaan käyttänyt mutta Cartes du Cielillä voi tehdä niin että kun tietää mikä tähti/kohde on putken keskellä, niin klikkaa toisella napilla ja valitsee Sync to current object. Sitten vaan muistaa aina ajaa jalustan parkkiin session päätteeksi. Yhden tähden synkkaus on toiminut mulla niin hyvin, etten ole edes missään vaiheessa viitsinyt perehtyä miten eqmodin sinänsä hyvät ja nerokkaasti tehdyt suuntausalgoritmit oikein toimivat.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 28-09-2010, 12:20:47
Kyllä tuo yhdenkin tähden "synkkaus" osaltaan toimi, minkä Stellariumilla ja EQMODilla olen tehnyt. Kuu, Jupiter ja tähdistä Capella pamahti, sanotaan lähes keskelle.
Sitten ajattelin kokeilla ottaa pari testiä M27- sumusta, mutta harmikseni huomasin, että näissä muutamassa testikuvassa ei sumua näy eli tod.näk. vierestä tuli kuvattua.
Edellisellä sivullahan oli jotakin juttua tuosta Point lististä, mutta en osaa käsittää, miksei minulla tuonne EQMODin listaan ilmesty tietoja.
Varmaan tuota Cartes du Cieliä voisi vielä kokeilla. Tässä varmaan kuitenkin on vikana käyttäjän epähuomio, kuten lähes aina.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Make - 28-09-2010, 12:43:00
Kiinteästi asennettu jalusta kannattaa alignata vain yhdellä pisteellä. Jos napasuuntaus on hyvä, goton tarkkuus on yhdelläkin pisteellä ihan riittävä. Jos napasuuntaus on täydellinen, gotokin on täydellinen.

... olettaen että jalustan, kaukoputken, pantojen ja tarkentimen mekaniikat ovat täydellisiä (= eivät anna periksi missään asennossa) ja ettei mennä gotolla lähelle horisonttia (ilmakehän refraktio taittaa valoa). Juuri noiden epätäydellisyyksien takia saatetaan tarvita useamman pisteen mallia. Pitkillä polttoväleillä sellainen on käytännössä välttämätön jopa high-end instrumenteilla. Kaikki tietenkin riippuu myös siitä, miten tarkka goto halutaan (puoli astetta, kaariminuutti vai kaarisekunti).
 
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Lauri Kangas - 28-09-2010, 13:26:06
... olettaen että jalustan, kaukoputken, pantojen ja tarkentimen mekaniikat ovat täydellisiä (= eivät anna periksi missään asennossa) ja ettei mennä gotolla lähelle horisonttia (ilmakehän refraktio taittaa valoa). Juuri noiden epätäydellisyyksien takia saatetaan tarvita useamman pisteen mallia. Pitkillä polttoväleillä sellainen on käytännössä välttämätön jopa high-end instrumenteilla. Kaikki tietenkin riippuu myös siitä, miten tarkka goto halutaan (puoli astetta, kaariminuutti vai kaarisekunti).

Näinhän se on. Itse kuvailen niin lyhyillä polttoväleillä ettei ole ollut tarvis. Maximissa on niin kätevää kun jos kalaksi näkyy kuvan nurkassa, voi klikata sitä ja sanoa "Point telescope here". :)
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 28-09-2010, 14:49:56
Joskus tuli perehdyttyä tuohon Eqmodin N-star alignmentiin muttei enää muista.
Nykyään kun riittää kun synkkaa yhteen tai kahteen tähteen.

Onkos tullut tätä pdf-dokumenttia lueskeltua ?
http://eq-mod.sourceforge.net/docs/eqmod_alignment_models.pdf

Ja täältäpä löytyi tosiaan aika hyvä opastus videomuodossa:
http://www.youtube.com/watch?v=jlkx9ijoJ8I
Osa 1 vain tarjolla, mutta siinäkin oleellisia juttuja -kannattaa kokeilla tuota resetointia ja sitten tarkistaa että siellä on se asetus mikä lisää niitä kohdistustähtiä synkkauksessa.

Ja, kas tuli tämmöinenkin ominaisuus minkä olen ainakin olen unohtanut:
http://eq-mod.sourceforge.net/eqmod_polaralign.html
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 29-09-2010, 19:35:43
Eilen tuli kokeiltua ihan piruuttani hommaa sillä tavalla, kun putkeni on tuolla "tornissa" sellaisessa asennossa, että katto mahtuu paikoilleen, niin ajattelin sitten pistää Stellariumista kohteeksi Vega ja slew. No, eihän se putki sinne päinkään näytä, ihan eri ilmansuuntaakin osoittaa, enkä odottanutkaan muuta, sillä ohjelmat olettavat, että putkeni osoittaa pohjoiseen parkissa yms.
Sen jälkeen painoin Ctrl + 3 (eli sync- komento) niin avot, point listiin ilmesty nyt tietoja ja point count kohtaan pamahti numero 1 - sen jälkeen poistin tämän tiedon.
Sitten oikeasti kohdistin putken Vegaan ja painoin Ctrl + 3. Altairiin sitten suuntasin putken ja osui melko lähelle kuvan keskustaan, mutta point listiin ei ilmestynyt tietoja ja point count kohdassa luki 0.
Eli vaikuttaisikohan tuo parkkiasento jotenkin tuohon toimintaan. Googlesta olen yrittänyt hikipäässä etsiä jotakin vinkkiä, mutta ei ole tärpännyt. :sad:
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 30-09-2010, 16:40:39
Tuli tässä päivällä nyt tehtyä pari kuivaharjoittelutestiä erilaisista parkkiasennoista. Tuosta minun putken asennosta, ei edelleenkään tule Point listiin tiedon tietoa, mutta kun pistän putkeni "perinteiseen", putki kohti taivasta asentoon, sitten goto johonkin tähteen (päivällä ei siis kauheammin tähtiä näy, mutta testi kun on kyseessä) ja sitten tahallani siirtelen putkea vähän sinne sun tänne ja painan Ctrl + 3, point count lukemaksi tulee 1 ja point listissä on tietoja eli en tiedä, mutta voisiko tämä johtua siitä, että tulee liikaa virhettä, ettei ohjelma sitten tajua tehdä tuota kartoitusta.
Se on nimittäin hökkelin korotusprojekti heti perään, jos tosiaan EQMOD ei "suostu" yhteistyöhön tuon asian kanssa. Vaikea keksiä millä hakusanoilla sitten lähtisi googlestakaan hakemaan. Tosiaankin käämit meinaa tässä kohta palaa käyttäjältä.  :realmad:
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: JuhaK - 30-09-2010, 20:28:24
Oletko tarkastanut että POINT LIST:n alta on ruksittu kohdat; "load alignment points from preset on unpark" ja "save alignment points to preset on park". Ja muista aina käyttää PARK-komentoa ennen virtojen katkaisua.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 01-10-2010, 01:49:34
Tuli nyt illalla kokeiltua nyt tuosta "tavanomaisesta" parkki asennosta eli missä putki osoittaa pohjantähden suuntaan. Nyt sitten alkoi point listiin ilmaantuakin tietoa.
Kun kerrankin ajattelin kuvailla M27 tai M31, niin jopa 5 tähdellä tehdyn alignmentin jälkeen ei osunut kohteet kovinkaan lähelle kuva-alueelle. M31 sain melko lähelle, mutta M27 en ollenkaan.
Alkaa olla jo pää ja mitta sen verran täysi asian kanssa, että nyt on parempi viettää pienimuotoinen hermotauko viikonlopun yli, ei tästä muuten mitään tule. :grin:
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: JuhaK - 01-10-2010, 16:37:47
Se on nimittäin hökkelin korotusprojekti heti perään, jos tosiaan EQMOD ei "suostu" yhteistyöhön tuon asian kanssa. Vaikea keksiä millä hakusanoilla sitten lähtisi googlestakaan hakemaan. Tosiaankin käämit meinaa tässä kohta palaa käyttäjältä.  :realmad:

Oletko määrittänyt PARK MODE:n oikein? (aja putki haluamaasi parkkiasentoon->define new park position->nimeä ja set/reset->valitse park mode valikosta nimeämäsi ja varmista että PARK STATUS palkissa lukee tuo määrittämäsi->klikkaamalla PARK SCOPE pitäisi putken kääntyä tuohon asentoon). Minulla toimi ongelmitta viime vuoden.. :smiley: Tämä kannattanee tehdä kuitenkin vasta kohdistamisen jälkeen!?!?

Suuntausongelmiin omiin kokemuksiin nojautuen... Varmista että käytössä on "append on sync", "nearest point" (3:lla pisteellä en saanut tarkkuutta riittäväksi..) sekä POINT LIST:n alta kohdat; "load alignment points from preset on unpark" ja "save alignment points to preset on park".
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 01-10-2010, 17:07:13
Tuo Define new park position tulikin nyt vasta huomattua eli kiitos tuosta. Tuolla pääsisin tuosta ongelmasta sitten eroon ja silloin voisin ajaa alignmentissä vaikkapa 10-20 tähteä, selkeää lupasi vasta ensi viikolle joten silloin pääsee taas tappelemaan laitteiden kanssa.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: ispi - 01-10-2010, 23:46:26
JES! Tänään hommat toimi niin kuin pitikin, mitä nyt kerran jalusta jysähti oudosti paikoillee eikä reagoinut eqmodin kanssa, kunnes yhdisti uudelleen stellarium scopessa.
En nyt tiedä sitten mikä tuohon auttoi, joko eilen RA ja DEC eivät olleet sitten tarpeeksi suorassa tai sitten kapulan daylight saving, en tiedä voiko vaikuttaa, mutta laitoin siihen "yes".
Nyt riitti 2 tähteä tuomaan Nostopainosumun todella lähelle ihan kuvan keskustaan. Nyt sitten seuraavaksi pinoaminen DSS:llä ja sitten hikoilemaan photarin kanssa. :grin:
Kiitos paljon vielä avusta.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: JuhaK - 02-10-2010, 08:51:25
JES! Tänään hommat toimi niin kuin pitikin, mitä nyt kerran jalusta jysähti oudosti paikoillee eikä reagoinut eqmodin kanssa, kunnes yhdisti uudelleen stellarium scopessa.
En nyt tiedä sitten mikä tuohon auttoi, joko eilen RA ja DEC eivät olleet sitten tarpeeksi suorassa tai sitten kapulan daylight saving, en tiedä voiko vaikuttaa, mutta laitoin siihen "yes".
Nyt riitti 2 tähteä tuomaan Nostopainosumun todella lähelle ihan kuvan keskustaan. Nyt sitten seuraavaksi pinoaminen DSS:llä ja sitten hikoilemaan photarin kanssa. :grin:
Kiitos paljon vielä avusta.

Hyvä että homma toimii vihdoin niin kuin pitääkin!!! Kuvia odotellessa...
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: jaffons - 14-09-2012, 17:29:58
Meridian limiteistä päänvaivaa... Miten sen saa pois?

Jalustalle minun pitää asettaa limitit koska kamera osuu tällä hetkellä tolppaan kun putki osoittaa declinaatio 40-90 astetta ja "noin" länteen tai itään. Kyseinen tapahtuma siis tuli ajankohtaisesksi kello 5:30 aamulla kohteena M31 (atz 225astetta, alt 66asetta)..
Ei oo kiva jos tuo on kello 3 yöllä/aamulla ja pitää herätä.

Viimeksi jätin limitit pois. Kuvista oli mennyt pilalle meridiaanin jälkeen seuraavat 4 tai 6 kpl x15min, jokaisessa kuvassa kohde valui tasaisesti noin 50-100 pikseliä itään.

EQMOD osaa kyllä pier flipin, mutta sitten jonkun ohjelman pitäisi osata aloittaa guidaus uudelleen...(maxim dl?) PHD ei taida osata.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: jaffons - 17-01-2013, 23:06:18
Puuh...

Elikkäs uusi läppäri ja typeränä aloin suorittamaan ensimmäistä koeajoa kirkkaalla säällä (viimeinen kunnon kirkas oli 12.11.2012). Ongelmilta ei tietenkään voi välttyä.

EQmod/stellariumscope oli jotenkin ilmeisesti eteläisellä pallonpuoliskolla, koska putki alkoi ajamaan(slew) täysin metsään, enkä saanut alignia kohdalleen. Ra oli kohdalla mutta Dec oli täysin päinvastaiseen suuntaan väärässä. vinkkejä?

E. jouduin laittamaan "DEC reverse" täpän päälle niin vika "korjaantui"

Lisäksi jalustan pultit olivat mystisesti löysiä, pitäneen laittaa jousiprikat väliin. Alan epäilemään sabotaasia  :veryangry:

E2: Lisäksi miten ihmeessä[!] kuva voi kiertyä? Eli viime syksynä kuvatut kuvat ovat eri kierteessä mitä tänään otetut? Vaikka olen erittäin tarkasti merkinnyt kaikki pyörivät palikat eli fokkari ja flätteri/2"holkki. Kamera/flatteri komboon en ole kajonnut ollenkaan. Ainut erotus on se että jalusta teki pier flipin, koska kohde vaihtoi puolta lännestä itään. Eikö kuvista pitäisi tulla tarkalleen 180 asteen peilikuva?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: jaffons - 18-01-2013, 23:42:36
Tänään sitten ilmaantui uusi mystisyys;

Putki osoittaa taivaalle, mutta en saa sync/align komentoa toimimaan haluamaani tähteen (eli CTRL+3 kombo). Align kyllä onnistuu johonkin toisella sektorilla olevaan tähteen.... argh...?!
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 19-01-2013, 15:24:36
Onko Stellariumissa varmasti oikeat koordinaatit ja aikavyöhykkeet ?
Kiertymisjuttuun en oikein osaa sanoa - olisiko kuvia nähtävillä ?
Miten tapahtuu kun synkkaus ei onnistu ? Tuleeko joku virhe vai mitä ?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: jaffons - 20-01-2013, 16:29:57
Onko Stellariumissa varmasti oikeat koordinaatit ja aikavyöhykkeet ?
Kiertymisjuttuun en oikein osaa sanoa - olisiko kuvia nähtävillä ?
Miten tapahtuu kun synkkaus ei onnistu ? Tuleeko joku virhe vai mitä ?

Kun resetoin align ja sync datan, scope osoitti stellariumissa pohjoisnapaan. Putki osoitti muistaakseni castoria, jostain syystä ctrl+3 align onnistui vain tietyllä sektorilla oleviin kohteisiin. Mitään erroreita ei tullut. Pitää tutkia uudelleen tilannetta.

Stellariumiin en ole ennenkään mitään aikavyöhykkeitä laittanut, vain sijainnin. Kellonajathan nuo kaikki ohjelmat löytää automaattisesti(?)

Kiertymisestä en keksi kuvaa laittaa mutta noin 5 astetta oli pielessä..
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Mika Luostarinen - 20-01-2013, 20:23:49
Puuh...
...
E. jouduin laittamaan "DEC reverse" täpän päälle niin vika "korjaantui"
...

Heitän täältä pikakommentin:
Yleisin syy miksi DEC toimii "väärinpäin" on se, että kaukoputki on väärällä puolella jalustaa kuin mitä softa luulee sen olevan. 

Hyvin tehdyissä ohjelmistoissa on asetus, josta voi sanoa millä puolella pilaria kaukoputki on kun istunto aloitetaan. Yleensä asetuksella kerrotaan, että putki on joko itä tai länsi puolella ja putki on siis suunnattu etelään. Joissakin softissa sanotaan "left" or "right" kun putki on suunnattu etelään ja havaitsija seisoo putken pohjoispuolella.

-M
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 17-09-2014, 09:07:35
Laitetaan tähän Eqmod-ketjuunkin sama mitä laitoin Astrotortilla-ketjuun.

Muillekin Eqmodin omistajille vinkiksi manuaalinen platesolvaustapa (köyhän miehen Astrotortilla - vaikka se ilmainen onkin...).
1. Tee Goto ensimmäiseen kohteeseen
2. Keskitä kirkkain tähti keskelle
3. Ota kuva ja tallenna se
4. Lataa kuva http://nova.astrometry.net/upload ja anna palvelun tehdä solvaus
5. Ota talteen kirkkaimman tähden nimi - yleensä joku HD
6. Etsi tähtikarttaohjelmalla sama tähti ja tee synkkaus
Tämän jälkeen seuraavan kohdistustähden pitäisi osua jo kameran kennolle suoraan.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Kettu-Pekka - 21-04-2015, 16:52:24
Noniin, nyt sain eqmodin ohjaamaan eq6 syntrek jalustaa. Samoin esim cartes du ciel tunnistaa jalustan ja ohjaa sitä.

Mutta astro photography tool ei osaa tunnistaa jalustaa. Se ilmoittaa että cannot connect scope. Luokkaa ei ole rekisteröity. Missä vika?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Kettu-Pekka - 01-06-2015, 16:46:35
Osaisko joku neuvoa: miksi eqmodiin asetettu park position ei pysy muistissa? Eli kun kääntelee putkea muualla ja ajaa parkkiin niin se ei enää mene siihen asentoon joka siihen on asetettu.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: -Essi- - 05-06-2015, 16:35:26
Osaisko joku neuvoa: miksi eqmodiin asetettu park position ei pysy muistissa?

Mulla oli joskus samainen vika. Ei siinä auttanut kuin resetoida se "kotiparkki" ja kohdistaa uudestaan. Sen jälkeen ei ole enää temppuillut. Tuolla https://www.youtube.com/playlist?list=PLBB117AE85EB6BF04 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLBB117AE85EB6BF04) melko kattava videotutoriaali eqmodista, kannattaa tutustua.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: wm-x - 05-10-2015, 22:12:12
Yritän tässä tehdä mahdollisimman tarkan goton. Tuli vaan mieleen että minkä verran tuota haittaa että kiinteä jalusta ei ole aivan vaaterissa? Korjaavatko nuo eqmodin aligment pointsit tuon puutteen?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Lauri Kangas - 05-10-2015, 22:16:20
Kolmijalan/tolpan vaakasuoruus ei vaikuta yhtään, ei edes vähää. Miten vinolta alustalta tahansa pääsee samaan lopputulokseen napasuuntaamalla (jos ruuveissa riittää säätövara).
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: MikaHoo - 07-01-2016, 18:42:21
Harmittavasti EQMOD korruptoitui juuri kun piti aloittaa kuvaus. Aloitin asentamaan ohjelmaa uusiksi oheisen ohjeen mukaan
http://eq-mod.sourceforge.net/tutindex.html
Jostain syystä joka kerta kun yrittää valita toolbox Driver setup hyppää ikkuna "Run-time error 55 File already open".
Mitenkähän tässä pääsisi eteenpäin ?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: MikaHoo - 07-01-2016, 21:20:14
Sain EQMODn tulille kun kopioin toisesta koneesta EQMOD ini-filet.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Kettu-Pekka - 19-01-2016, 16:07:58
Missä kohtaa eqmodissa kerrotaan että onko putki jalustan itä- tai länsipuolella?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: naavis - 19-01-2016, 16:42:07
Rektaskension, deklinaation, atsimuutin ja altitudin alapuolella on Pier Side -kohta.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: wm-x - 19-01-2016, 17:28:40
Osaako eqmod kiertää ei sallitut kallistumat parkkeeratessa? Vai pysähtyykö kun osuu ei sallittuun pisteeseen?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: wm-x - 24-03-2017, 19:31:14
Vuodentakaiseen kysymykseen itse itselle vastaten: Osaa :cheesy:...

Seuraava kysymys;
Voinko jostain päättää kummalla puolelle jalusta menee gotoillessa? Haluaisin idän puolelta kuvata, mutta goto kääntää lännen puolelle väkisin. Kuvaussuunta pohjoinen.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: einari - 24-03-2017, 19:55:37
En ymmärrä kysymystä. Eikö putki siis mene sinne minne haluat ?
Jos koilliseen (siis pohjoiseen idän puolelle) haluat kuvailla niin silloin vastapainoakseli on lännen puolella ja putki idän puolella - luoteeseen kuvatessa taas päinvastoin.
Vai mikä oli ongelma ?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: wm-x - 24-03-2017, 20:53:55
Putki menee juuri sinne minne haluan. Haluan vain itse määritellä kummalla puolella jalustaa putki on.

Eli kun annan goto käskyn tämän hetken kuvauskohteeseen putki haluaisi mennä lännen puolelle ja vastapaino luonnollisesti itään. Haluaisin määritellä niin että putki jäisi idän puolelle ja vastapaino lännen puolelle.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: henkkac - 24-03-2017, 21:01:53
Manuaalisesti ajamalla se onnistuu, mutta miksi se pitäisi olla vasta puolella?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: wm-x - 24-03-2017, 21:35:47
Manuaalilla sen sinne ajelinkin, ajattelin että tuota varten olisi tehty joku naviska erikseen. Kuvaan siis Kefeuksessa olevaa ngc 7023 sumua. Jos putki on lännen puollella se menee laskiessaan hiemaan vaikeaan kulmaan omassa observatoriossani. En ole putkea päivystämässä kun nukun niin mielummin laitan putken idän puolelta kuvailemaan kun se saa rauhassa sieltä nousta. Hyvin näyttää seuraavan noinkin päin.

Tässä tuoretta tilanne kuvaa tornista.
(http://i.imgur.com/J8Sc2iM.jpg)
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: VeijoT - 24-03-2017, 22:06:38
Minä kuvasin eilen otavan kauhasta komeettaa. En pääse sinne gotolla kun yläkerran parvekelaatta estää näkyvyyden kohteeseen, jos sinne gotolla menisi.
Mutta kun käänsin putken tuollaiseen asentoon. Niin pääsin kuvaamaan komeetan. Ei tuossa auta muu kuin käsin kääntää putki kohteeseen.

Veijo T

Tuollainen yhdistelmä oli myös joskus.
https://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/GSO800mm/slides/Heq5_Gso800_Tal200.jpg (https://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/GSO800mm/slides/Heq5_Gso800_Tal200.jpg)

(https://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/GSO800mm/slides/Otavankuvaus.jpg)
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Lauri Kangas - 24-03-2017, 22:14:19
Manuaalilla sen sinne ajelinkin, ajattelin että tuota varten olisi tehty joku naviska erikseen. -- mielummin laitan putken idän puolelta kuvailemaan kun se saa rauhassa sieltä nousta. Hyvin näyttää seuraavan noinkin päin.

Tässä on nyt kyse siitä, että jalusta olettaa sun haluavan pitää aina putken ylempänä kuin vastapaino. Sama syy miksi saksalaisilla jalustoilla pitää tehdä meridiaaniflippi. Käsin ajelemalla se toki sinne menee jos kuski on katsomassa että putki ei törmää jalustan tolppaan tai kolmijalkaan. Goto ei sitä normaalisti suostu tekemään, ettei mene vahingossa vehkeet hajalle.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: VeijoT - 25-03-2017, 19:31:54
Ei tuossa auta muu kuin käsin kääntää putki kohteeseen.


Siirsin jalustaa noin 10 cm tuolta nurkasta pois. Nyt pääsen huomattavasti paremmin gotolla ylos kuvaamaan. Olihan minulla tuo adapteri jo ollut kauan kaapoissa unohduksissa.
Nuo pienet objektiivit ei tarvi mitään vastapainoja kumpaankaan päähän.

Veijo T

(https://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/Tokina/slides/Kaukoputki%20adapteri.jpg)
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: MikaHoo - 04-12-2019, 22:28:32
Kun kaynnistän EQMOD niin toimii ihan ok, mutta jostain syystä myös EQMOD_2 käynnistyy ja alkaa rasittavasti räpsimään päälle 1 sek välein. Saako jostain asetuksista pois ettei tuo EQMOD_2 turhaan käynnistyisi häiriköimään?
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Disco Volante - 05-12-2019, 12:18:44
Avaa EQMOD_toolbox.exe ja säädä EqMod'in oma ASCOM-ajuri sieltä. Muista näpätä myös rekisteröi-nappia. EQMOD_2 pitäisi käynnistyä ainoastaan jos ajat kaksi jalustaa samalla.
Otsikko: Vs: Eqmod
Kirjoitti: Disco Volante - 05-12-2019, 15:54:01
Minulla on pieni kutina siitä että olet päivittänyt vanhan EqMod'in päälle ja se kutsuu tuota ylimääräisenä prosessina. Uusi on eqascom_run.exe ja vanha on eqmod_2.exe. Putsaa se pois rekisteritietokannasta niin että se ei käynnisty turhaan enään tai parempi vaihtoehto on että poistat koneelta ihan kaikki vanhat EqMod'iin liittyvät tiedostot ja asennat uusimman ja puhtaan EQASCOM_V200q tilalle. Onneksi ei tarvitse asentaa ASCOM uudestaan.