Avaruus.fi - keskustelualue

Havaintokohteet ja havaitseminen => Havaintokohteet ja havaitseminen => Havainto-olosuhteet => Aiheen aloitti: Tapanivi - 02-01-2008, 23:33:39

Otsikko: Jumalaiset havaintokelit
Kirjoitti: Tapanivi - 02-01-2008, 23:33:39
Tänään iltapäivällä katselin Järvenpäässä taivasta ja totesin että saattaapa tulla selkeä havaintoyö.  Tulin töistä kotiin itä-Helsinkiin niin eikö vaan pilvet tulleet mereltä päin...Toki Suomessa on yleensä talvella tosi kylmä jos on selkeä keli enkä tykkää pakkasesta noin pidemmän päälle mutta joskus olisi kiva ulkoiluttaa tuota harrastevälinearsenaaliaan.  Tuntuu niinkuin selkeitä kelejä olisi tänä havaintokautena ollut vähemmän kuin yleensä,mitä mieltä muut, lähinnä rannikkoseudun havaitsijat, ovat?
Otsikko: Vs: Jumalaiset havaintokelit
Kirjoitti: -Jarz- - 02-01-2008, 23:47:07

Kyllä ne hyvät havaintokelit oli viimevuonnakin aika kortilla loppuvuodesta. Muistaakseni Espoossa oli taivas pilvessä koko marraskuun 2006, enkä päässyt testaamaan silloin juuri hommattua uutta kaukoputkeani :(.

Melko varmasti nyt on tulossa kahteen kuukauteen pisin selkeiden öiden putki tänne pääkaupunkiseudullekin. Eri lähteistä tarkistettuna, näyttäisi To-Pe, Pe-La ja mahdollisesti vielä La-Su väliset yöt olevan selkeitä. Tosin sitten tulee vähän pakkastakin siinä ohessa, mutta niin se pitää talvella ollakin ja kamerankin kohinat ovat silloin pienempiä :).

JM
Otsikko: Vs: Jumalaiset havaintokelit
Kirjoitti: Tapanivi - 02-01-2008, 23:52:55
Samoja ennusteita olen itsekin katsellut.  Täytyy varmaan lauantaina pakata eväät ja kamat autoon ja suunnistaa Hattulan taivaan alle.  On ainakin kohtuu vähän valosaastetta.