Avaruus.fi - keskustelualue

Havaintokohteet ja havaitseminen => Havaintokohteet ja havaitseminen => Havainto-olosuhteet => Aiheen aloitti: weskuli - 01-01-2008, 21:30:31

Otsikko: Meteoblue
Kirjoitti: weskuli - 01-01-2008, 21:30:31
Vilkaisin pitkästä aikaa, onko meteobluen sivustolla www.meteoblue.ch (http://www.meteoblue.ch) mitään uutta kiinnostavaa. Sieltä löytyykin nyt taas Astronomy Seeing -valinta, joka antaa pilvisyys- ja seeing-ennusteita. Löytyy myMap-palvelusta, http://my.meteoblue.com/my/ (http://my.meteoblue.com/my/), joka vaatii rekisteröitymisen mutta ei kysellyt kovin intiimejä tietoja. Organisaatioksikin kävi "-".

Numerotietoa on vielä enemmän kuin ennen, mutta selitteet ovat tainneet tulla leikkaa-liimaa-tekniikalla vanhasta sivustosta. Ilmeisesti ainakin Seeing-indeksit on kerrottu sadalla verrattuna siihen, mitä ohjeissa sanotaan.

Mutta ainakin tällä hetkellä pitää paikkansa, mitään ei pitäisi näkyä, eikä näykään...  :)

t. Vesa K.

Otsikko: Vs: Meteoblue
Kirjoitti: -Jarz- - 24-01-2008, 18:38:10
Meteoblue:n mukaan Su-Ma välinen yö olisi Espoon alueella jokseenkin pilvetön, kun taas ilmatieteen laitos ennustaa vain hiukan rakoilevaa pilvipeitettä. Katsotaanpa kumpi on oikeassa.
Kuukin olisi juuri sopivasti poissa häiritsemästä pitkiä valotuksia :).

Ilmatieteen laitos (http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/paikalli.html?kunta=Espoo)
Meteoblue - Europe (http://www.meteoblue.com/index.php?id=33&did=33)

Edit:
No täytyy myöntää, että tässä ennustetestissä ilmatieteenlaitoksen ennuste oli kuvaavampi kyseiselle yölle. Tosin kyllähän se sää selkeni, mutta vasta aamuyöllä, enkä jaksanut odotella sinne asti :(.
Yhdessä nuo sääpalvelut kuitenkin kyllä kattavat pitkälti omat tarpeeni sääolojen ennakoinnin suhteen.


JM