Avaruus.fi - keskustelualue

Tähtiharrastus ja tähtitiede => Harrastustapahtumat => Aiheen aloitti: Celest1al Sphere - 04-08-2020, 12:25:28

Otsikko: DS-tapaaminen 2020
Kirjoitti: Celest1al Sphere - 04-08-2020, 12:25:28
Moi kaikki!

Perinteinen syvä taivas -tapaaminen järjestetään 18.-20.9.2020 Ursan Tähtikallion havaintokeskuksella Orimattilan Artjärvellä.

Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt avattu! Ilmoittautuminen onnistuu kätevästi verkkolomakkeella: https://www.ursa.fi/syvataivas2020.html (https://www.ursa.fi/syvataivas2020.html)

Majapaikat tapahtumaan annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten laitathan ilmoittautumisesi mahdollisimman pian, niin varmistat majapaikkasi!

Tapahtuman ohjelma on vielä työn alla ja se tarkentuu vielä tapahtuman lähestyessä.

Tapahtumaan liittyvää viestintää kannattaa seurata, ohjelmaan tulee vielä täydennyksiä ja muutokset ovat mahdollisia. Seuraamme myös tiiviisti koronatilannetta ja sen mahdollisesti aiheuttamia muutoksia tämänkaltaisten tapahtumien järjestämiselle.

Terveisin,

Juha Ojanperä
DS-ryhmä
Otsikko: Vs: DS-tapaaminen 2020
Kirjoitti: Toni - 20-09-2020, 17:01:50
Oli ilo olla Juha Ojanperän kanssa järjestämässä tämänvuotista DS-tapaamista. Vähän tyypillistä pienemmästä osallistujamäärästä huolimatta oli hienoa nähdä paikalla monia ensikertalaisia. Suomea keskellä viikkoa riepotelleet myräkät olivat kuin tilauksesta väistyneet ja antaneet tilaa kahdelle alusta loppuun selkeälle yölle. Havaintoja syntyikin melkoinen määrä ja havaintotasanteen lähiaikoina tehtävä laajennus tulee todellakin tarpeeseen. Toivottavasti myös päiväohjelma oli mielenkiintoista, ja livelähetyksen kautta pystyttiin välittämään edes jonkin verran tunnelmaa niille, jotka eivät paikalle tällä kertaa päässeet.

DS-tapaamisesta on tulossa lähiaikoina hieman juttua Ursan verkkojulkaisu Zeniittiin. Livetallenne on edelleen katsottavissa Ursan harrastustoiminnan Youtube-kanavalla (https://www.youtube.com/user/UrsaSections), ja tarkoitus olisi sen lisäksi tarjota jossain vaiheessa esitelmät myös yksittäisinä videoina samalla kanavalla. Havainnoista toivottavasti mahdollisimman moni päätyy Taivaanvahti-palveluun.

Seuraava DS-tapaaminen järjestetään Tähtikalliolla 10.-12.9.2021. Tervetuloa mukaan silloinkin! Sitä ennen havaintokeskuksessa toki pidetään useita muita mainioita tapahtumia, ja talkooväki kehittää havainto- ja muuta infrastruktuuria parempaan suuntaan. Kaikenlainen palaute on arvokasta tapaamisen ja myös Tähtikallion kehittämisen kannalta.
Otsikko: Vs: DS-tapaaminen 2020
Kirjoitti: Toni - 06-10-2020, 18:48:31
Tapaamisen esitelmien pdf-materiaalit löytyvät nyt ryhmän nettisivuilta. (https://www.ursa.fi/syvataivas2020.html)

Zeniitin uutisissa (https://www.ursa.fi/blogi/zeniitti/2020/10/06/syva-taivas-tapaaminen-2020/) on myös hieman juttua tapahtumasta.