Avaruus.fi - keskustelualue

Tähtikuvaus => Tähtikuvien käsittely => Aiheen aloitti: MikaHoo - 13-03-2019, 21:33:28

Otsikko: Pinojen yhdistäminen
Kirjoitti: MikaHoo - 13-03-2019, 21:33:28
Semmoista miettinyt että kun kuvaan kohdetta A punaisella suotimella. Sitten pinoaminen käyttäen darkit, flätit ja bias.
Tämän jälkeen joudun irroittamaan kameran ja laittamaan uudelleen paikalleen.
Toisena päivänä kuvaan taas kohdetta A ja punainen-suodin. Ja taas pinoaminen uudella flätillä koska kameraa liikutettu.
Kysymys kuuluu että pystynkö jotenkin Pixinsightissa hyödyntämään näitä erikseen pinottuja kohde A punaisia kanavia eli pystyykö punaisen pinot  jotenkin yhdistämään ?
Otsikko: Vs: Pinojen yhdistäminen
Kirjoitti: vehnae - 13-03-2019, 21:48:18
Jos pinot on kohdistettu samaan ruutuun niin voit toki yhdistää ne pinot ImageIntegrationilla (se ei tosin tainnut haluta käsitellä vain kahta tiedostoa). Mutta parhaan lopputuloksen saat, kun kalibroit kuvat ensin yö kerrallaan ja teet lopuksi ImageIntegrationilla yhden ison pinon, johon valitset kaikki rekisteröidyt ruudut.
Otsikko: Vs: Pinojen yhdistäminen
Kirjoitti: MikaHoo - 17-03-2019, 16:37:42
Löytyisikö tähän esim. linkkiä miten homma tehdään vaihe vaiheelta ?
Otsikko: Vs: Pinojen yhdistäminen
Kirjoitti: J Piira - 17-03-2019, 19:13:13
Valitset kuvistasi yhden referenssikuvaksi Registtration Reference Image Kohtaan(se kannattaa tallentaa vaikka M81referenssikuva nimiseen kansioon, niin löydät sen myöhemmin kun kuvailet lisävaloja vaikka eri suotimilla) Minä laitan Output Directoryksi esim. M81kalibroidut.
Laitat tuonne ensin bias ja dark-kuvat sitten ensimmäisen illan kuvat ja flatit ja ajat tuon. Se tallettaa rekisteröidyt kuvat omaan alakansioon tuolla M81kalibroidut kansiossa.
Sitten poistat tuosta valikosta ensimmäisen illan kuvat ja flatit  ja tuot sinne seuraavat kuvat ja flatit ja ajat, niin rekisteröidyt (tuohon samaan kuvaan kojhistetut kuvat menevät samaan rekisteröityjen kuvien kansioon.
Kun kaikki on ajettu voit viedä ne kaikki rekisteröidyt kuvat tuonne Image integration käsittelyyn.