Avaruus.fi - keskustelualue

Tähtibasaari => Ostetaan => Aiheen aloitti: Scilla - 13-12-2018, 19:51:09

Otsikko: O: Aloittajalle sopiva tähtikaukoputki
Kirjoitti: Scilla - 13-12-2018, 19:51:09
Haluaisin ostaa aloittelijalle sopivan hyväkuntoisen tähtikaukoputken + jalustan. Eniten kiinnostavat näin aluksi planeetat ja tähdet, kompromisseja voin tehdä esim. syvän taivaan kohteiden näkyvyyden osalta. Ei haittaa, jos putki on kookas. Erilaisten teknisten laitteiden parissa näpertely on tuttua, joten ei aivan pakosti tarvitse olla se kaikkein simppelein malli. Pääosin käyttö tapahtuu valosaasteen ulottumattomissa.

Budjetti n. 200e. Asun Turussa, nouto lähialueelta tai Helsingistä onnistuu, myös postitus ok.
Otsikko: Vs: O: Aloittajalle sopiva tähtikaukoputki
Kirjoitti: jaria - 05-02-2019, 22:31:50
Moi,
olen laittamassa laitteitani myyntiin, tollaista kaavailin. Haluat varmasti goto-putken, todella mukava käyttää, kohde pysyy linssissä automaattisesti yms.
Ainut että seissyt nyt yhdeksän vuotta sisällä komerossa, kaipaisi muutaman tipan rasvaa rattaisiin mutta ei pitäisi olla paha rasti.
Toimii täysin mutta mielestäni ääni on vähän sellainen että kannattaisi rasvata.

Paketti 1:

 Meade ETX 70 Autostar goto, jalustalla. Vakio-okulaarit 4, 12, 25mm, 2x barlow, 3x barlow, ohjekirja.
 45ast kulmaprisma (kääntää kuvan oikein päin), Bresser 8-24mm Zoom okulaari, 32mm Plössl okulaari, Philips webcam okulaarisovitteella.
 Näppärä laite harrastuksen aloittamiseen, tähtitaivaaseen tutustumiseen (laaja näkökenttä), kuun, planeettojen, tähtijoukkojen havainnointiin, kevyeen kuvaamiseen.

 Hinta: 140,-

Laita mailia jos kiinnostaa, putki on Helsingissä Jollaksessa. jari-piste-aittokoski-at-luukku.com
Myös isompaa kalustoa tulossa myyntiin mutta en en suosittele aloittamaan ja hintakin menee yli (HEQ5 SynScan, Vixen VMC200L, hintaa kaavailin jotain 1100,-).