Avaruus.fi - keskustelualue

Tähtiharrastus ja tähtitiede => Harrastustapahtumat => Cygnus => Aiheen aloitti: Toni - 26-06-2018, 16:30:50

Otsikko: Cygnus 2019 -tapahtumalle haetaan järjestäjää
Kirjoitti: Toni - 26-06-2018, 16:30:50
Ursa etsii yhteistyökumppania tähtiharrastajien Cygnus-kesätapahtumalle vuodeksi 2019

Cygnus on vuodesta 1987 tähtitieteen harrastajille järjestetty kesätapaaminen, jonka järjestelyistä vastaa Ursa yhteistyössä paikallisen tähtiyhdistyksen tai harrastusyhteisön kanssa. Tapaaminen on koonnut vuosittain noin 100-150 osallistujaa. Tapahtuma-aika on vakiintunut jaksolle heinäkuun puolestavälistä elokuun ensimmäiselle viikolle.

Tapahtumapaikan valinnassa on hyvä huomioida vaadittava kapasiteetti. Tosin vain osa yöpyy tai ruokailee paikalla. Tapahtuman osanottajat arvostavat valinnanvaraa: mahdollisuutta sisä- tai leirintämajoitukseen sekä järjestettyä tai omatoimista ruokailua. Kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamat leirikeskukset on todettu aikojen kuluessa toimivimmiksi, joustavimmiksi ja hinnoiltaan sopivimmiksi paikoiksi. Kaupalliset palveluntarjoajat hinnoittelevat itsensä helposti ulos pakettihintoineen ja rajoituksineen.

Ursa pystyy antamaan rajoitettua taloudellista tukea vuokriin ja joihinkin järjestelykuluihin. Osa kuluista katetaan osallistujilta perittävin maksuin. Tavoitteena on, ettei paikalliselle järjestäjälle tule tappiota tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuman verkkosivut on viime vuosina ollut tapana rakentaa Ursan sivuston alaisuuteen ja myös ilmoittautuminen on järjestetty Ursan verkkokauppaan.

Jos yhdistyksesi tai muu harrastusyhteisösi on kiinnostunut toimimaan paikallisena järjestäjänä, pyydämme yhteydenottoja osoitteeseen harrastustoimintakunta [ät] ursa.fi syyskuun loppuun mennessä. Kerro viestissä myös, millaista paikkaa olette alustavasti kaavailleet ja millainen järjestelyryhmä teillä on suunnilleen tulossa.

Lisätietoja tulevasta vuoden 2018 Cygnuksesta ja aiemmista Cygnus-tapahtumista löytyy sivulta www.ursa.fi/cygnus. Aiempia tilastoja kävijämääristä, hinnoista ja palvelujen käyttäjistä voi kysellä Ursan harrastustoimikunnalta. Henkilöitä yksilöiviä tietoja ei uusien tietosuojasäädösten vuoksi kuitenkaan voida antaa.

Terveisin
Ursan harrastustoimikunta
Otsikko: Vs: Cygnus 2019 -tapahtumalle haetaan järjestäjää
Kirjoitti: Toni - 14-09-2018, 15:03:18
Järjestäjän haku on edelleen meneillään, joten rohkeasti vaan ilmoittamaan jos kiinnostusta on!