Avaruus.fi - keskustelualue

Havaintokohteet ja havaitseminen => Havaintokohteet ja havaitseminen => Havainto-olosuhteet => Aiheen aloitti: tide - 01-10-2007, 17:40:25

Otsikko: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: tide - 01-10-2007, 17:40:25

Ainainen vaikeus löytää kohtalaista havaintopaikkaa läheltä. Ainakin näin harrastuksen uutena alottelijana. Onko ehdotuksia Itä-Helsingin, Vantaan alueilta? Sipooseen asti saa mennä, että löytyisi autolla mentävä tie ja tarpeksi rauhallinen ja sivussa oleva aukean reuna. Talvi ja hanget taitaa vaikeuttaa näissä paikoissa kulkemista jonkin veran. Onko kokemuksia esim Haltialasta Helsingistä? Vuosaari tulee mieleen, muttei autolla kovin otollisesti taida päästä liki niitä paikkoja.

Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: Never - 01-10-2007, 20:14:58
Sipoo on ok, siellä ei ole paljoa tavaraa, korkeintaan pari ruotsia puhuvaa peltomiestä, mutta niistä ei kannata välittää. Ongelma on juuri talvella, jolloin paljon teitä jaa auraamatta, joten autolla voi olla vaikea päästä ns. syrjään. Siksi on hyvä idea käydä nyt vielä syksyllä katsomassa havaintopaikkoja kun paikalle pääsee helposti autolla. Itse havaitsin usein Sipoossa.

Haltiala - Tarkoitus siis saada hyvät näkymät etelään... ja Helsinkin on suoraan etelässä, joten ei varmaan tarvitse muuta kertoa.
Vuosaari - Vuosaaren satama, se siitä. Kallahdenniemi toiminee vielä vaikka valosaaste onkin lisääntynyt huomattavasti. Kävin täällä vielä 2000-luvun alussa.

/Jake
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: Seppo Linnaluoto - 02-10-2007, 10:32:41
Hei!

Kallahdenniemen uimaranta on kai Itä-Helsingin paras paikka? Se pistää etelään Vuosaaresta ja sinne pääsee autolla.

Muuten 40 km Helsingistä länteen on Kirkkonummen Komeetan tähtitorni Volsissa täysin pimeässä paikassa. Kuka hyvänsä voi liittyä Komeettaan ja sitten saada avaimen tähtitornille. Ks. http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/

Seppo.Linnaluoto@ursa.fi
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: Never - 02-10-2007, 13:14:47
Kallahdenniemen uimaranta on kai Itä-Helsingin paras paikka? Se pistää etelään Vuosaaresta ja sinne pääsee autolla.

Se voisi kyllä olla Itä-Helsingin paras paikka ja jos on niin huonosti kyllä on asiat! Ei siis mikään hyvä paikka rajamagnitudi... 6.2.

Ja toisaalta, 40 km jos pitää mennä, lähtee itään Sipooseen niin pimeetä tulee.

/J
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: tide - 08-10-2007, 08:50:16

Sipoon Hindsbyn liepeillä oli ehkä löytämäni parhaat paikat. Tosin metsä saattoi rajoittaa osittain hyviä ilmansuuntia. Olisiko muita Sipoon "helmiä" menemättä ihan Paippisen tasalle?
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: Jore - 29-11-2007, 22:03:36
Varmaankin joku kysynyt jo, mutta tuskallisen paljon on noita vastauksia niin saisinko vielä kysyä,, että....

Mikä mahtaisi olla hyvä paikka VANTAALLA lähellä myyrmäkeä harrastaa tähtivalokuvausta ja visuaali havainnointia.?

Tulee meinaan suru puseroon kun tulee omaan kerrostalooni, parveke remontti, ja koko seinä peitetään muovilla!!!! Perhana sentää ottaa päähän!v

Apua kaivattaisi, mahdollisuus on siis liikkua autolla.
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: MHS71 - 03-02-2008, 21:09:01
Terve Jore,

Keskeltä Pakkalan peltoja lähtee tien pätkä suoraan pohjoiseen ja noin reilun 1/2 km päässä nousee pienelle kumpareelle. Lähimpiin katuvaloihin siis noin 600-700 metriä. Suurin etu lienee pk-seudulla se, että se on todella peltoaukealla, joka 1,5km X 2 km ja autolla pääsee viereen. Musta paikka on siis kohtuullinen ja olen ollut siellä usena yönä havainnoimassa.

Marko 
Otsikko: Vs: Havaintopaikat Hki ja Vantaa
Kirjoitti: Jore - 04-02-2008, 20:39:36
hmmm... Kuulostaa hyvältä. havaitsetko itse siellä? Tuo olisi mukavan lähellä... Kiitos vastauksesta pitää käydä tutkimassa paikkaa ;)