Avaruus.fi - keskustelualue

Foorumi ja erikoisaiheet => Tiedotteet ja tietosuoja => Aiheen aloitti: Riqis - 01-04-2017, 16:31:05

Otsikko: IP-blokkausten kanssa ongelmia / jos et pääse foorumille lähetä viesti mailitse
Kirjoitti: Riqis - 01-04-2017, 16:31:05
Hei harrastuskollegat,

Foorumin siirron myötä on seurannut muutamia ongelmia, joista vähintäänkin enemmistö on ratkaistu.

Uusin haaste koskee IP-blokkauksia. Eilen aamupäivällä oli lyhyehkö aika jolloin juuri kukaan ei päässyt foorumille. Purin erään moderaattorin ulkomaisille spämmääjille tekemän IP-blokkauksen, jonka jälkeen ongelma poistui.

Tänään huomasin ainakin yhden käyttäjän jääneen "Itä-Eurooppa"-blokkauksen vuoksi tahattomasti porttikieltoon ja purin senkin. Nyt jos tällaisia on vielä tai lisää ilmaantuu, eli huomaat ettet pääse foorumille, ja siihen ei ole mitään ilmeistä syytä, niin please lähetä minulle sähköpostia (pekkola (at) ursa.fi) ja korjaan asian heti kun ehdin. 
Otsikko: Vs: IP-blokkausten kanssa ongelmia / jos et pääse foorumille lähetä viesti mailitse
Kirjoitti: Riqis - 30-06-2017, 00:04:31
Hei,

Tänä iltana foorumilla toistui sama ongelma kuin kolme kuukautta sitten: parin tunnin ajan kukaan ei päässyt foorumille ja foorumi herjasi kaikille sivulle saapujille, että ko. käyttäjä on "porttikiellossa".

Tämä oli yksittäisen modeoikeuksien haltijan tahattoman toimenpiteen tulosta. Tällä kertaa seurannut ongelma oli pahempi: edes ylläpitäjä-tunnuksella ei päässyt sisälle foorumille eli kukaan ei päässyt.

Ongelman ratkaisivat Mikael Jokela ja Veikko Mäkelä, joille suurkiitokset. Ko. it-ekspertit onnistuivat löytämään tietokannasta ko. asetuksen ja deletoivat sen.

Pahoittelut häiriöstä.