Avaruus.fi - keskustelualue

Havaintokohteet ja havaitseminen => Ilmakehän optiset ilmiöt => Aiheen aloitti: MikkoP - 12.03.2016, 12:08:07

Otsikko: Kuvien kohdistus HaloStackilla?
Kirjoitti: MikkoP - 12.03.2016, 12:08:07
Vihdoinkin HaloStack toimii hienosti ja kokeilupinoja tehty. Kohdistus toimii hyvin hyvällä blokkerilla ohjeiden mukaan. Kysymys kuuluu kuitenkin, että miten kohdistetaan kuvat (merkataan) jos pinoaa vaikka vastapuolen haloja, joissa Auringonkiekko ei näy, tai vastaavasti jos blokkeri on liian tumma paksumman pilven haloissa?
Otsikko: Vs: Kuvien kohdistus HaloStackilla?
Kirjoitti: pnuu - 12.03.2016, 16:19:18
Normaalitapauksessa pitää vaan valita blokkeri siten ettei se ole liian tumma ;-)

Vastapuolen haloja varten ollaan joskus pyöritelty ajatusta, että pistäisi jonkinlaisen varjoprojisointisätöksen jonka mukaan voisi sitten hoitaa kohdistuksen. Toinen vaihtoehto on käyttää kalansilmää ja kuvata koko taivas kerralla, vaikka silloin kuvan reunaosien halot eivät optimaalisesti näykään.

Joku patenttiratkaisu näihin olisi hyvä kyllä keksiä. Pinoamissoftan puolella pitäisi alkaa tehdä jonkinlaista hahmontunnistusta että saisi halot kohdalleen ilman selkeää kiintopistettä.
Otsikko: Vs: Kuvien kohdistus HaloStackilla?
Kirjoitti: MikkoP - 12.03.2016, 17:46:38
Kiitti vinkeistä.

Blokkereita täytyy vielä hankkia lisää ja ehkä kuuhaloille vielä supervaalea. Kalansilmästä ei tuo 8mm Samy käy croppikennolla, mutta ehkäpä sen täyskennonkin saan joskus hankittua :) Harvemmin niitä pinoja olen toistaiseksi tarvinnut vastapuolelta, mutta jotain testejä tein ja vaikeaa oli kohdistaa ilman näkyvää auringonkiekkoa.

Muuten "vihdoinkin toimii" tarkoitti siis, että toimii minulla vihdoinkin ;-) Muillahan on toiminut jo pitkään loistavasti! Muutama ilta piti hakata päätä seinään, kunnes tajusin omat virheeni ohjelman käytön suhteen.





Otsikko: Vs: Kuvien kohdistus HaloStackilla?
Kirjoitti: monni - 14.03.2016, 05:54:10
Kuuhalojen kanssa tosiaan aurinko-blokkeri on dekaadiluokkaa liian tumma. Itse olen koittanut DIN5 hitsausalasilla kuuhalot saada haltuun, kun auringon kanssa mennään DIN13 lasilla. Näiden tummuuserohan on ihan huikea.

Semmoinen vinkki vielä Mikolle, että Halostackin versio 2 tukee "display-gamma" asetusta pinotessa, joka on todella tehokas apu. Kuvia voi huoletta alivalottaa hieman ja ja tuon gamma-vivun kanssa auringon saa kohdistusvaiheessa taas blokkerin läpi esiin ilman, että kuvat on ylivalottanut.

Itse kuvaan yleensä noin 1/3...1/2 aukkoa alivalottaen ja DIN13 blokkerilla edelleen saa hyvin kohdistettua. Tähänkin tulee kyllä rutiinia muutamalla pinosessiolla; nykyään ei juurikaan kohdistukset enää mene pieleen sen takia ettei aurinkoa blokkerin läpi löydy.

Vastapuolen taivaasta otan yleensä ysksittäiskuvia jos ei ole kalansilmää käytössä.