Avaruus.fi - keskustelualue

Tähtiharrastus ja tähtitiede => Tietotekniikka => Aiheen aloitti: MikaHoo - 05-03-2016, 18:41:18

Otsikko: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 05-03-2016, 18:41:18
Olen testaillut Sequence Generator Pro ohjelmaa sikäli mikäli säät ovat sallineet eli aivan liian vähän  :cry:
En ole kertaakaan saanut sekvenssiä vielä toimimaan. Viimeisin yritys kaatui siihen että ohjelma ei saanut keskitettyä kohdetta. Olisiko tähän jotain vinkkiä saisiko tilannetta paremmaksi parametroinnilla ? Ohessa logi katkelmaa jos siitä jotain selviää. Katselin Carte du Ciel ohjelmasta että SGP oli kyllä melkolailla kohteen kohdalla tehdessään keskitystä, mutta jokin meni kuitenkin pieleen.

[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Astrometry.NET - Solve Completed
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Astrometry.NET - Solve Successful
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Checking to see if solve might be bad...
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Could not validate scale hint to solved scale tolerance because the solve hint scale is 0, checking RA and DEC...
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Solve appears to be good...
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Auto center validation frame solved successfully...
[3.3.2016 1:46:20] [DEBUG] [Telescope Thread] Telescope: Syncing to J2000 RA: 13,3020290638663 Dec: 47,6377686316963
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Telescope Thread] Attempting to write fits header info for
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Telescope Thread] Failed to sync the rotator to 286,609 degrees, not connected!
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Telescope Thread] Auto center complete...
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Center Scope Thread] Unable to achieve results below allowable error (50 px) in 1 attempts!
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Center Scope Thread] RA Error: 11074,1
[3.3.2016 1:46:21] [DEBUG] [Center Scope Thread] DEC Error: -1329,8
[3.3.2016 1:46:32] [DEBUG] [Sequence Thread] Error on auto center, aborting sequence!
[3.3.2016 1:46:48] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Error in auto center (True)
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 05-03-2016, 19:17:02
Vähän pidempi lokitiedosto antaisi enemmän tietoa, mutta tästä on pääteltävissä sen verran että itse platesolve onnistuu ja kuvalle saadaan ratkaistua koordinaatit, mutta kohdetta ei ole saatu yhdellä yrityksellä kohdistettua riittävällä tarkkuudella. Voisit kokeilla Control Panel > Plate Solven alta nostaa keskittämisen yritysmäärää ja/tai hyväksyttävää tarkkuutta korkeammaksi ja katsoa mitä tapahtuu.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 05-03-2016, 22:54:13
Kiitos. Sieltähän se parametri löytyi. Ihmetyttää eikö control panel valintoja saa tallennettua vai pitääkö joka kerta hakata valinnat uudelleen ? Trial-lisenssiä enää 6 pv jäljellä. Vähän heikolta näyttää ennusteet.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 06-03-2016, 00:48:04
Control Panelissa tehdyt asetukset vaikuttavat vain auki olevaan sekvenssiin. Pysyvämmät muutokset tehdään Tools-valikosta löytyvällä Equipment Profile Managerilla, jolla voi tallentaa asetuksia yhdeksi tai useammaksi laiteprofiiliksi. Uutta sekvenssiä aloittaessa voi sitten valita kulloinkin käytettävän laiteprofiilin (tai ruksata jonkun oletusprofiiliksi). Hyödyllinen ominaisuus on myös File > Apply Profile to Sequence, jolla laiteprofiiliin tehdyt muutokset voi käydä poimimassa auki olevalle sekvenssille käyttöön.

Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 14-03-2016, 21:21:15
Nyt pääsin taas jatkamaan testauksia. Plate solving lähti toimimaan kun kasvatin retry counterin arvoon 5. Nyt ihmetyttää miksi kuvista tulee niin mustia. Kamera on Canon EOS 500D. Valotusajaksi olen asettanut 3min, mutta kun katselee kuvia niin näyttäisi että valotus paremminkin 3 sek. Samalla koneella on Backyard EOS ohjelma ja sillä valotukset ihan ok samalla kameralla.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 15-03-2016, 07:55:51
Tuli mieleen että USB-jatkokaapeli (aktiivinen) 5m saattaa aiheuttaa ongelmia, koska muistelen että EOS Utilityn kanssa oli myös jotain häikkää kaapelin kanssa.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: einari - 15-03-2016, 09:04:19
Mitäs exif sanoo - valotus, ISO ?
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 15-03-2016, 16:42:00
Exif sanoo valotus 1sek ISO 1600
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 15-03-2016, 17:13:05
Googlettelin vastaavaa ongelmaa eli Mirror settle time pitää asettaa arvoon 0 niin pitäisi toimia. Kohta kokeilemaan jahka pimenee.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Jussi Koponen - 28-03-2016, 09:58:11
Onko kellään ideoita miksi Meridiaanin flippaukseen näkyvä aika on SGP:ssä noin 30-35 minuuttia Eqmodin Flippiä jäljessä? Ja siis tapahtuu juurikin jälkijunassa tuon verran.

Kellot, GPS koordinaatit on synkattu, Epookki on J2000 muodossa. Side of pier on Pointing (Ascom) ja User interface on Eqmodissa dialog based -valinnalla, ei tallentele synkkauspisteitä vaan homma on PlateSolven varassa.

Aikaistin Eqmodissa flippausaikaa, joka toimii toki Eqmodissa, muttei päivity mitenkään päin SGP:hen.

Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: naavis - 28-03-2016, 12:13:09
Aikaistin Eqmodissa flippausaikaa, joka toimii toki Eqmodissa, muttei päivity mitenkään päin SGP:hen.

EDMODin ja SGP:n flippaukset ovat täysin erillisiä toisistaan, eivätkä ne saa olla päällä yhtä aikaa. EQMODin flippitoiminta flippaa jalustan kun tullaan meridiaanilimitille riippumatta siitä onko valotus kesken vai ei. SGP hoitaa homman fiksusti niin, että ei flippaile kesken valotuksen.

SGP:n helpissä on aika kattava ohje siitä miten EQMODia tulisi käyttää SGP:n kanssa. Se löytyy helpin kohdasta Control Panel / Equipment -> Telescopes / Mounts -> Using EQMOD with SGPro.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Jussi Koponen - 28-03-2016, 12:58:10
Ajattelin käyttää tuota Eqmodin flippiä varotoimena jos esim SGP sattuu kyykkäämään ja jalusta jatkaa mateluaan. Homma siis kyllä toimii muuten.

Vissiinkään tuota flippiä ei voi ennenaikaistaa? Ainakin minulla tuo SGP sanoo ettei jalustan ajurit tue negatiivista aikaarvoa tuolle flipille.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 18-08-2016, 20:16:12
Päivitin SGP:stä uusimman version 2.5.1.17. Näyttäisi että plate solvea ei enää pysty ajamaan antamalla pelkästään kuvan syötteenä ?
Vanhalla versiolla 2.4.x.x plate solve toimi erilailla.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 01-09-2016, 12:30:12
Kuinka olette määritelleet kohteet segvensseihin ? Olen syöttänyt RA ja Dec arvot, mutta alkaa turhauttamaan kun kohde ei osu kennon keskelle. Ohjaan jalustaa EQMOD:lla. Plate solvena olen käyttänyt Astrometry net:iä.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: naavis - 01-09-2016, 13:41:48
Kuinka olette määritelleet kohteet segvensseihin ? Olen syöttänyt RA ja Dec arvot, mutta alkaa turhauttamaan kun kohde ei osu kennon keskelle. Ohjaan jalustaa EQMOD:lla. Plate solvena olen käyttänyt Astrometry net:iä.

SGP:n omalla kohdistustyökalulla: http://www.mainsequencesoftware.com/Products/MosaicWizard
Kannattaa myös varmistaa, että epookkiasetus on kaikkialla sama. Astrometry taitaa olettaa J2000-epookin, mutta EQMODissa on oletusasetuksena JNow tai jotain muuta. EQMODin asetuksista epookin voi laittaa J2000:ksi.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 09-10-2016, 22:20:27
Muutaman illan taas hakannut päätä monitoriin ja yrittänyt saada plate solvea toimimaan. En tiedä sotkiko Windows päivitys jotain kun päivityksen jälkeen lakkasi toimimasta. Olen käyttänyt PlateSolver2:sta. Olisiko vinkkiä mitä tehdä ? Kuvissa PlateSolve2, SGP kamera ja eqmod-asetukset. Kamera Canon 500D ja putki GSO 200/1000 Newton.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 09-10-2016, 22:55:12
Ainakin tässä kuvakoon asetukset ovat pielessä. En tiedä muuttaako komakorjaimesi polttoväliä, mutta 1000mm polttovälillä kuvaskaalan pitäisi käyttämälläsi kameralla olla n. 0,97 kaarisekuntia/pikseli (SGP) ja kuvakentän koko (PlateSolve2) n. 77x51 kaariminuuttia.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 09-10-2016, 23:57:43
Kiitos plate solve napsahti kohdalleen muutamassa sekunnissa kun laittoi kuvasuhteen oikein. Nyt ihmetyttää kun center-toiminnossa kokonaisvirhe kokoajan vaan kasvaa esim. 263px, 269px, 291px, 313px, 348px. Voisi olettaa että menisi toiseen suuntaan.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 10-10-2016, 09:41:34
Syynä saattoi olla guide-kameran ST4-johto joka oli huonosti kiinni.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 10-10-2016, 10:35:34
SGP:n center-toiminto ei käytä guidausporttia, vaan liikuttaa suoraan jalustaa. Tarkistaisin, että EQMOD:ssa ei ole päällä "Append on Sync" (tms) vipu.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 10-10-2016, 10:58:28
SGP:llä on myös kattava ohje EQModin konffaamiseen, oletko kahlannut sen läpi? http://mainsequencesoftware.com/Content/SGPHelp/SequenceGeneratorPro.html?UsingEQMODwithSGPro.html
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 11-10-2016, 10:03:28
Pitääpä tutustua dokumenttiin. Eilen solve+center toimi nätisti. Yöllä sekvenssi oli keskeytynyt ilmeisesti pilvien takia ja jostain syystä putki ei ollut mennyt park-asentoon, mutta tuo ei suuri ongelma.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Tertsi - 14-03-2017, 22:33:20
Olen nyt ladannut SGP:n 45:n päivän trial version ja säädän asetuksia omalle laitteistolle. Nyt kuitenkin huomasin, että SGP:ssä oletus Epoch on J2000 ja ymmärtääkseni Celestronin AVX jalustani olettaa Epoch:n olevan JNow. Tätä ei ilmeisesti voi muuttaa. Olen aikaisemmin käyttänyt Astro Photography Toolia (APT) kuvaamiseen ja siinä on mahdollisuus valita J2000 -> JNow konversio ennen kuin jalustalle lähetetään koordinaatit.

Onko kellään Celestronin jalusta ja SGP käytössä tai onko tästä mahdollisesti minkalaisia ongelmia?

Edit: SGP foorumilta selvisi http://forum.mainsequencesoftware.com/t/2-4-1-0-jnow-query/1366 (http://forum.mainsequencesoftware.com/t/2-4-1-0-jnow-query/1366), että SGP ilmeisesti tiedustelee jalustalta mitä Epoch:a käyttää ja konvertoi J2000->JNow jos tarvis.  :cheesy:
 
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: JuhaPka - 15-03-2017, 16:30:16
Hyvä opas SGP käyttöön..

http://mainsequencesoftware.com/content/SGP-The%20First%20Week.pdf (http://mainsequencesoftware.com/content/SGP-The%20First%20Week.pdf)
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Tertsi - 15-03-2017, 22:31:04
Hyvä opas SGP käyttöön..

Kiitosta! SGP:n lokista näkyy seuraava teksti:

[03.15.17 22:26:59.476][DEBUG] [Telescope Thread] Telescope: Slewing to J2000 RA: 13,4980138888889 (13h29m52,85s) Dec: 47,2007194444444 (47°12'02,59")
[03.15.17 22:26:59.476][DEBUG] [Telescope Thread] Telescope: Slew received J2000 coordinates, mount requires JNOW, converting...
[03.15.17 22:26:59.481][DEBUG] [Telescope Thread] Telescope: Slewing to JNOW RA: 13,5102678904371 Dec: 47,1105222295531


Eli J2000 -> JNOW konvertointi toimii automaagisesti!  :azn:
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Jouko_Kettunen - 09-08-2018, 18:37:27
Terveisiä Losmandy jalustan ja SBIG kameroiden käyttäjille:
Huomasin, että Losmandyn jalustalle on tehty hyvä ASCOM ajuri Gemini Telescope.NET. Nyt jalustan seurannan ohjauksen voi toteuttaa sarjaportin kautta ilman ST-4 johtoa. Samalla tuli mahdolliseksi liittää jalusta SGP:hen. Käytän kuvaukseen jo kahdeksan vuotta sitten hankittua SBIG ST-8300M kameraa, jolle ei ole ASCOM ajuria, mutta SGP käyttää suoraan SBIG:n omia ajureita. Niinpä saatoin rakentaa koko tähtikuvauskaluston SGP:n varaan. Kaikki toimii hyvin SGP:n versiolla 2.6..., mutta ei versiolla 3.0... Kannattaa kokeilla!
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: einari - 09-08-2018, 19:22:43
Kun nyt SGP:stä tuli puhetta...
CN:n foorumilta huomasin ketjun että SGP:n Frame wizard oli mennyt 'rikki' (=joitain osoitteita oli muutettu).
Eli jos ko wizardia käyttää niin kannattaa päivittää uudempaan versioon ennen kauden alkua.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: wm-x - 20-09-2018, 20:21:59
Moikka. Onko kenelläkään käytössä ulkoista lämpötila anturia? Esim siis usb:llä toimivaa mikä ei liity fokuseriin?

Mikäköhän mahtaisi toimia?
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 25-09-2018, 14:53:49
Olisiko vinkkiä kuinka saisi auto-fokuksen toimimaan SGP:ssä ?
Rakensin säikeen Fokkariohjain Arduinolle mukaisen laitteen joka toimii Moonliten softalla (ainakin kun valitsee esim +100-näppäimen). SGP:ssä kun yritän ajaa autofocus (Set) niin jatkuvasti tulee ilmoitus "Error in auto focus! Current focuser position does not support required range". Kuva on kohdistettu valmiiksi melko kohdilleen kun katsoo plate solve kuvaa.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: naavis - 25-09-2018, 14:57:54
Olisiko vinkkiä kuinka saisi auto-fokuksen toimimaan SGP:ssä ?
Rakensin säikeen Fokkariohjain Arduinolle mukaisen laitteen joka toimii Moonliten softalla (ainakin kun valitsee esim +100-näppäimen). SGP:ssä kun yritän ajaa autofocus (Set) niin jatkuvasti tulee ilmoitus "Error in auto focus! Current focuser position does not support required range". Kuva on kohdistettu valmiiksi melko kohdilleen kun katsoo plate solve kuvaa.

Veikkaisin jotain sen suuntaista, että SGP odottaa steppilukemien olevan välillä 0-32767, mutta lukema on Moonliten softassa suurempi. Voinet helposti kiertää ongelman pakottamalla nykyisen steppilukeman pienemmäksi, esim. 10 000 tai muuta kätevän pyöreää.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 25-09-2018, 20:06:02
Kun käynnistän non-ASCOM Moonlite focuserin niin current position on 0. Kuinka saan asetettua jonkin muun arvon ?
Voin valita esim +100 tai +1000, mutta tällöin moottori liikuttaa kameraa vastaavasti ja komennon jälkeen current position taas 0.
Pakkasen puolelle ei pääse alkutilanteesta eli kun current position 0 ja valitsee esim -1000 niin ei tapahdu mitään (moottori pysyy paikoillaan).
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 25-09-2018, 23:46:18
Fiksuinta lienee laittaa fokkari täysin kiinni käsin, jolloin fokkariohjaimen positio 0 vastaa täysin kiinni vedettyä fokkaria. Tästä voi sitten ajella tarkentimen moottorilla auki sopivaan kohtaan, jolloin numeroissa on liikkumavaraa.

Vaihtoehtoisesti Moonliten softalla voi pakottaa fokkaripositioksi mielivaltaisen numeroarvon menemällä Config-välilehdelle, syöttämällä siellä olevaan lootaan komennon SP8000 (tässä 8000 on heksadesimaalia eli 32768 ts. numeroavaruuden puoliväli) ja painamalla Send.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: wm-x - 13-10-2018, 15:00:09
Apuaa :cry:

Mistä voin ilmoittaa SGP:lle missä portissa nikonin usb bulb rele on?

Samalla nyt tännekkin, että mitenköhän tuo moonlite fokkari pitäisi asentaa SGP puolelle? Siis tyyppiä non-ascom. Pääsen moonlite singe focuser ohjelmasta ajelemaan kyllä tuota, mutta moonliten dro ascom ajurilla en löydä kyseistä fokuseria?
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: MikaHoo - 16-10-2018, 22:14:26
Asensin SGP ja muut kuvaukseen liittyvät softat toiselle koneella. Mistä mahtaa johtua että plate solve (Astrometry, NET) ei meinaa nyt löytää kohteita tai siis paikka saadaan ratkaistua mutta jostain syystä jalusta ei sitten käänny minne pitäisi ? Jos ero on luokkaa tuhansia pikseleitä niin jalusta kääntyy vain muutaman pikselin verran.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Tertsi - 28-12-2018, 16:33:31
Oletteko törmänneet SGP:ssä ongelmaan, jossa platesolve2 valittaa puuttuvasta APM katalogista, vaikka se on asennettu ja laitettu oikein ps2:lle file valikon kautta? SGP:ssä käynnistin platesolven painamalla hiiren oikeaa nappia kuvan päällä ja plate solve. Lisäksi laitoin koordinaatit ja muut parametrit. Manuaalisesti käytettynä SGP:n asennushakemistossa oleva platesolve2 toimii ja ei valita APM katalogista. 
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: einari - 28-12-2018, 19:11:48
Onko kyse samasta virheilmoituksesta kuin täällä ?
http://forum.mainsequencesoftware.com/t/plate-solving-trouble/5532/12
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 27-02-2019, 21:04:23
SGP:n tarkennusrutiini toimii jotenkin oudosti, joten kertokaapas mikä tuossa on pielessä?  :undecided:
Kuvat liitteenä... (vertailuna heti perään otettu FocusMax -ajon lopputulos).
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 27-02-2019, 21:55:51
Selkeää säätä riitti juuri sen verran, että ennätin kokeilla toisenlaisilla asetusarvoilla. Taisi korjata tilannetta, vaikkei olekaan vielä optimi ajankäytöllisesti.
(SGP:n fokusrutiini on siis vielä hakusessa täällä... :rolleyes:)
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 28-02-2019, 00:29:46
SGP:n tarkennusrutiini toimii jotenkin oudosti, joten kertokaapas mikä tuossa on pielessä?  :undecided:

Sanoisin, että ihan liian pieni step size, kannattaa hakea sellaiset arvot että V-käyrän reunoilla HFR on 4-5 kertaa isompi kuin parhaassa fokuksessa. Noilla luvuilla tähtäisin siis johonkin 10+ arvoihin. Kun hyvä alue on löydetty, niin vähempi määrä pisteitä on todennäköisesti myös riittävä, itse käytän yhdeksää. Oleellista on siis saada talteen V-käyrän kummankin puolen kulmakertoimet mahdollisimman tarkasti, jolloin V-käyrän pohja on se kaikkein epäkiinnostavin alue ja fokusta voi hakea hyvinkin laajalta alueelta kunhan vaan tähtiä riittää tunnistettavaksi. Hyvällä omatunnolla voit myös binnata 2x2 niin homma etenee nopeammin.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 28-02-2019, 22:30:22
Ok, kiitos vinkeistä! Kokeillaan noilla seuraavan tilaisuuden tullen.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 01-03-2019, 20:52:35
Näytti parantuvan noilla ehdotuksilla.  :smiley:
Mutta pitääkö tuon V-käyrän olla tuolla tavoin epäsymmetrinen SGP:n kanssa? Vai liittyyköhän tuo edes mihinkään SGP:n tarkennusasetuksiin?
Ajoin näet samalla FocusMaxille uudet V-käyrät ja sinnekin tuli tuollainen epäsymmetrinen käyrä (=tarkennin ei taida nyt olla putken perässä ihan keskellä, jos tuota tulkitsen oikein).
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 01-03-2019, 21:57:44
Käyrän täsmällinen muoto riippuu käytetystä optiikasta, siitä on aika hankala kommentoida. Laittaisin tuota step sizeä vieläkin reilusti isommaksi että käyrästä saa jyrkemmän.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: J Piira - 02-03-2019, 17:00:39
Sinulla varmaankin fokuserin lukema on ollut 29735 kun olet käynnistänyt autofokusoinnin.  Oikea arvo on tuon kuvaajan perusteella jossain 29685 paikkeilla. Jos se olisi aloituskohtana, niin kuvaaja varmaankin olisi melko symmetrinen
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 02-03-2019, 23:14:38
Kiitos Jukka, noin se varmaankin on! Ts. käyrää piirtyy sen mukaan, missä on aloituspisteen sijainti kun SGP:n fokusrutiini aloittaa työnsä (se on siis tuo keskimmäinen asteikon mittapiste). Ja tuossa tapauksessa uudelleen fokusointi siis paransi tarkuutta, kun putki oli vielä temproitumassa ulkoilman lämpötilaan, joten käyrästä tuli tuollainen epäsymmetrinen V noilla mittapisteillä. Täällä tuo SGP kelaa kyllä silloin tällöin reilusti yli 100% valmistilan ts. ilmoittaa 140% ready jne. kun on tarvetta lisätä noita mittapisteitä kunnollisen V-käyrän saamiseksi. Tämäkin kertoo liian pienestä step size -lukemasta.

Sain eilen edellisen kuvausprojektini raakakuvat valmiiksi, joten pyöräytin tänään tuota kameran asentoa ja samalla keskitystä. Tuon jälkeen pitänee ajaa taas uudet V-käyrät myös FocusMaxille ja nollata SI:n FeatherTouch Starizona -tarkentimen lukema taas 30000:een. Nuo lukemat pyrkivät liukumaan vähitellen, enkä ole viitsinyt nollailla niitä kun sillä ei ole muuta väliä kuin kosmeettiset syyt. :wink:
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 05-03-2019, 22:25:32
Noh, epäsymmetrinen se on vieläkin, tuo käyrän muoto. Muttei tuolla kait ole väliä, kun kerran tarkennus napsahtaa nyt nätisti kohdalleen (https://astrokuva.galleria.fi/kuvat/Kuvauslaitteistot/ImageScope/05032019_300sec_Lum_1x1_-21C.jpg) myös SGP:llä.
Liitteessä nuo uusimmat arvot ja uusintatarkennus putken jäähdyttyä kunnolla...
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 05-03-2019, 23:23:57
Vielä yksi mahdollisesti tyhmä kysymys Timpelle. Kaikissa tähän liittämissäsi V-käyrissä tuo käyrän pohja on ollut suurinpiirtein saman verran kuvaajan keskikohdan vasemmalla puolella. Jos teet tarkennuksen kaksi kertaa peräkkäin, niin onko jälkimmäisen V-käyrä keskitetty kuvaajan suhteen (eli löydetty parhaan tarkennuksen sijainti on suurinpiirtein sama kuin ensimmäisellä kerralla)? Jos näin ei tapahdu, niin taustalla saattaa olla joku mekaaninen ongelma kuten klappia (kompensaatio säädettävissä SGP:n asetuksissa) tai luistamista.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 06-03-2019, 15:23:10
Kiitos! :smiley:
Ei ollenkaan tyhmä kysymys, sillä tuolla taitaa olla jossain tiukkuutta liikaakin, jolloin stepperin liikkeet eivät välttämättä mene perille ihan 1:1.
Jos tuon liitteenä tulevan kuvakollaasin nyt oikein tulkitsin... Tarkentelin zeniittiin osoittavaa putkea viiteen kertaan ja otin ruutukaappaukset lopputuloksista.
Vasen alanurkka tuli, kun löysäsin eniten tuota tarkentimen pohjasta löytyvää lukitusruuvia ts. olisikohan kyseinen ruuvi (tai sen vierssä olevat kireyden perusruuvit nyt liian kireällä? Pitää tutkia asiaa lisää, kun säät lauhtuvat ja jää päiväsaikaan vapaata tuolle.

Tuo on myös outoa, että tarkennusrutiinin tilaksi jää Running, kun se on mielestään löytänyt parhaan lopputuloksen.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Pappis - 06-03-2019, 15:30:15
Kyllä noissa käppyröissä on eroja. Paras tulos näyttää joka kerralla valuvan pienemmille arvoille. Tuota sietäisi tutkia tarkemmin, johtuuko se tiukkuudesta vai backslash:stä.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 07-03-2019, 16:00:03
Veikkaisin, että tuo johtuu totaalisesta ohjeiden unohtamisesta. :tongue:
Hain verkosta tämän dokumentaation, joten kotiläksyjä tuli runsain mitoin tehtäväksi tähtitaivaan alla:
http://mainsequencesoftware.com/Content/SGPHelp/SequenceGeneratorPro.html?UnderstandingAutoFocus.html (http://mainsequencesoftware.com/Content/SGPHelp/SequenceGeneratorPro.html?UnderstandingAutoFocus.html)
Tuo löytyi tätä (http://forum.mainsequencesoftware.com/t/using-sgp-with-starizona-microtouch-and-feathertoucch/8042) kautta.

Step sizen määrittämisestä:
...(looping frames are captured) begin to move your focuser outward until the HFR reading is ~3-5x greater than your "at-focus" HFR that you noted earlier.
Subtract the "in-focus" focuser position from the new (current) focuser position.  Multiply this number by 2, divide it by the number of "Auto Focus Data Points" minus 1 and you now have a good "Step Size".


Ja kun joskus pääsen backlashin kimpuun niin tuolla on jotain aiheesta: http://forum.mainsequencesoftware.com/t/backlash-compensation/2610 (http://forum.mainsequencesoftware.com/t/backlash-compensation/2610)  :wink:

Ja tuolta löytyy analyysiohjeet: https://astronomy.mdodd.com/files/Feather_Touch_Repeatability_Test.pdf (https://astronomy.mdodd.com/files/Feather_Touch_Repeatability_Test.pdf)
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 13-03-2019, 21:07:24
Tein hämärän tultua taas kokeiluja SGP:n ohjeistuksen mukaan. Säädin arvot kuten ohjeen mukaan kuuluu ja päädyin tällaisiin fokus-käyriin ja asetuksiin...
Tuonne tuli selvästi suurempi focus step 100 (tai 80 oman arvioni mukaan), mutta tarkennuspiste valui yhä tuon backlashin takia eri tarkennuskerroilla.
<Jatkuu>
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Timpe - 13-03-2019, 21:14:31
Tuonne piti siis lisätä Other kohtaan backlash -korjausta. Käytin tuolla arvoa 20 ja sain tarkennuksen pysymään samassa tarkennuspisteessä kummallakin tarkennuskerralla. Tuota backlash-asetusta pitää vielä tutkia lisää eri testillä, mutta tässä on lopputulos (viimeinen kuva on reilua tuntia myöhemmin tarkennettu lopputulos). Ei enää "weighted average" arvoa tarkennukseen, vaan "best fit".  :wink:
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: vehnae - 13-03-2019, 21:43:31
Jees, nyt näyttää V-käyrät hyvältä! Tarkalla backlash-korjauksen määrällä ei ole sen suurempaa väliä, kunhan sitä on riittävästi.
Otsikko: Vs: SGP
Kirjoitti: Pappis - 13-03-2019, 21:54:07
Jees, nyt näyttää V-käyrät hyvältä! Tarkalla backlash-korjauksen määrällä ei ole sen suurempaa väliä, kunhan sitä on riittävästi.
Että korjaus todella poistaa kaiken backslashin.