Paras planeettakamera

Aloittaja Jarkko.A, 08.09.2011, 06:32:13

« edellinen - seuraava »

Jarkko.A

Hei,

Mikäs olisi paras planeettakamera Maksutovin kaveriksi? Digojärkkärillä kun tuntuu niin turhauttavalta ja Atik 320e tai 383L ei kuitenkaan auto kun ovat mustasukkaisia, ei kun valkoisis.

Eli putkeksi tulee Maksutov, koosta en vielä tiedä, vaikuttaneeko se asiaan kun kaikissa planeettakameroissa on kuitenkin aika isot pikseliinit? Kuitenkin vaihtoehdot ovat seuraavat 127/1500, 150/1800 tai 180/2700.

Nykyisellään on guiderikamerana Astro Luminan ccd5 mustavalko, mutta kun sekin on tosiaan mustavalko ja tahtoo värejä.

Mitäs suosittelisitte kyseiseen tarkoitukseen ja onko oikea tapa otta videokuvaa vai lyhyitä yksittäisiä valoituksia?

MarkoM

Yhtenä vaihtoehtona voisivat olla esimerkiksi Imaging Sourcen värikennolliset kamerat, joita Suomessa myy ainakin Teknofokus ja Ylva-astronomia (hinnat eivät taida paljon poiketa eurooppalaisista kaupoista). Löytyy sekä IR-suotimella varustettuna että ilman, varmaankin kannattaa valita jälkimmäinen ja käyttää erillistä IR-suodinta jos on tarvetta.
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Jarkko.A

Minulla oli IS:n uusin malli kun pyysin TS:ää lähettämään sen ja alccd5:n testattabvaksi sillä ehdolla että palautan sen joka ei sovi minulle ja maksan mukana tulleella laskullanitselleni jäävän mallin. IS:n kamera windows 7:ssa temppuili, xp:ssö ei löytänyt koko laitetta. Temppuilu oli kameran häviämistä kesken kuvaamisen ja framejen kadottamista. Videokuva ei tallentunut yhtään. Kokeilin kahdella eri tietokoneella, läppärillä ja pöytäkoneella joka antoi hihgpoweria usbiin. En tiedä oliko uutuuden aiheuttama ajuriongelma vai mikä. Muita vaihtoehtoja?

Kävisikö Astro Luminan ccd5 high speed colour?

einari

Sanoisin että sinikuutio on kustannustehokkain vaihtoehto tällä hetkellä ja varsinkin sen ICX618-versio jolla näköjään pystyy kuvaamaan 60fps ilman sipulirengasilmiötä.
Sitten jos ylöspäin mennään niin Lumenera, Point Gray (Flea3 tai Chameleon) tai Basler (Ace).
Ai niin ja sitten on Atik Titan jossa on jäähdytys ja jota voisi käyttää guidekamerana tai jopa pienimuotoiseen syvän taivaan kuvaukseen.
___
Tapio

Tane

 DBK 21 AU 618,AS on siis tuolla paremmalla kennolla varustettu värikamera.Mutta onko mustavalko kuitenkin tarkempi?Jupiterkin pyörii sen verran että on kiire asetella värifilttereitä.Onko mustavalko niin paljon parempi?Esim.muiden planeettojen ja kuun kuvauksessa?
Celestron C14,

Jarkko.A

TS:ltä tuli vahvistus perjantaina, että kyseinen IS (eli juuri tanen kirjoittama koodihirviö) oli rikkinäinen kappale, kuulemma ensimmäinen kerta kun sellaista tapahtuu, suosittelevat silti sille highpoweria tai ainakin ettei sitä laiteta passiivihubiin kiinni muiden laitteiden kanssa vaan suoraan porttiin.

Kysyin muuten sattumalta tuosta samasta asiasta, eli kannattaako mv:tä käyttää sen paremman herkkyyden takia Jupiterin kuvaamiseen ja vastauksena oli, että lähes yhtä hyvään tulokseen pääsee valottamalla yhteensä saman määrän otoksia tai videota värikameralla, kuin että säätäisi filtteripyörän kanssa mustavalkoisella ja varsinkin jos kyseessä on manuaalinen filsupyörä ja vaikka olisikin tietokoneohjattu filsupyörä, mutta tarkennusta ole motorisoitu tietokoneyhteydellä ja vaikka olisikin ja fokusoinnin muutos eri filtterin vaihtuessa ei ole hanskassa kuvaussoftan kanssa siten, että sen saa hoidettua tosi nopeasti, voi tulos olla jopa huonompi kuin värikameralla. On kuulemma oma zen-taituruutensa, joka vaatii pitkää harjoittelua, jotta mv-kameralla otetuilla yhdistetyillä värikuvilla löytyisi enemmän yksityiskohtia kuin värikameralla ja lisää käytännössä vain työskentelyaikaa.

Muissa planeetoissa, esm. Neptunuksessa ja Marsissa voi olla hyötyä yksityiskohtien suhteen mv-kameraa puoltaen, kuten myös kuukuvauksessa.

Eli jos päätarkoitus on kuvata Jupiteria, on värikamera parempi, ellei ole jo jotain muuta tarkoitusta varten tietokoneohjattua filtteripyörää ja tarkennusta ja niiden käyttö hanskassa.